بهترین کابل شبکه برای کدام برند است؟ مقایسه انواع کابل اترنت

برندها و تولیدکنندگان بسیاری در داخل و خارج کشور در زمینه تجهیزات شبکه و کابل شبکه در حال فعالیت هستند. تعداد زیادی شرکت در ایران وجود دارد که انواع کابل های شبکه و فیبر نوری را با کیفیت و قیمتی مناسب به بازار عرضه می کند. یکی از بهترین کابل های شبکه، برند پی اف سی (pfc) است که توانسته با تولیدکنندگان خارجی از لحاظ کیفیت و قیمت رقابت کند. با این مقاله همراه باشید تا راهنمای جامعی را در مورد انواع کابل شبکه و انتخاب بهترین کابل شبکه ارائه دهیم.

معرفی بهترین کابل های شبکه و کاربرد آن

معرفی بهترین کابل های شبکه و کاربرد آن

معرفی بهترین کابل های شبکه و کاربرد آن

یکی از تجهیزات پسیو شبکه و ملزومات پرکاربرد در حوزه برق شبکه، کابل شبکه است که در حال حاضر با وجود پیشرفته های تکنولوژی بی سیم مهم چنان از انواع کابل شبکه به منظور انتقال داده ها در شبکه های کامپیوتری استفاده می شود. در ادامه به صورت مفصل تر به معرفی بهترین کابل شبکه و کاربرد آن می پردازیم.

کابل کواکسیکال (Coxical) یا هم ‌محور مسی

کابل کواکسیکال(Coxical) یا هم ‌محور مسی

کابل کواکسیکال(Coxical) یا هم ‌محور مسی

کابل کواکسیکال توسط یک روکش خارجی غیر رسانا ( پلاستیک یا تفلون ) پوشیده شده است. این کابل در مقاسه با کابل های زوج به هم تابیده در برابر افت سیگنال مقاومت بیشتری دارد و به همین دلیل می تواند به عنوان بهترین کابل شبکه برای فواصل طولانی و انتقال داده ها با سرعت بالاتر مورد استفاده قرار گیرد. کابل Coaxial یا هم محور مسی به دو دسته کابل Thicknet و Thinnet تقسیم می شود.

کابل شبکه کواکسیکال ضخیم (Thicknet)

 کابل شبکه کواکسیکال ضخیم(Thicknet)

کابل شبکه کواکسیکال ضخیم(Thicknet)

اترنت استاندارد نام دیگر کابل شبکه کواکسیکال ضخیم است که دارای قطری معادل ۱٫۲۶ سانتی متر بوده و در واقع ۲ برابر قطر کابل شبکه  Thicknet می باشد. هسته این کابل شبکه ضخیم است و بنابراین سیگنال می تواند بدون ضعیف شدن  تا فواصل 500 متر داده ها را بدون افت انتقال دهد. با توجه به آنچه گفته شد برای اتصال شبکه های کابل شبکه کواکسیکال نازک به هم دیگر از کابل شبکه، کواکسیکال ضخیم به عنوان ستون اصلی به کاربرده می شود.

کابل شبکه کواکسیکال نازک (Thinnet)

کابل شبکه کواکسیکال نازک (Thinnet)

کابل شبکه کواکسیکال نازک (Thinnet)

کابل شبکه Thinnet از زیر مجموعه کابل‌های RG-58 بوده و مقاومت آن در برابر جریان متناوب 50 اهم می باشد. از لحاظ ظاهری دارای قطر ۶٫۴ میلی متر است و بدون افت سیگنال تا مسیر 185 متر داده ها منتقل می شوند. هسته مسی در مرکز کابل های خانواده RG-58 با یکدیگر متفاوت است؛ به طوری که این هسته به شکل یک مفتول سیمی یا چند تار به هم تابیده می تواند باشد.

کابل شبکه زوج به هم تابیده (Twisted Pair)

کابل شبکه زوج به هم تابیده(Twisted Pair)

کابل شبکه زوج به هم تابیده(Twisted Pair)

به منظور انتقال داده ها در سیستم های شبکه می توان از کابل شبکه زوج به هم تابیده (Twisted Pair)  استفاده کرد. در ساختار این نوع کابل شبکه تعدادی زوج سیم به هم تابیده با روکش عایق مارپیچی شکل وجود دارد.

کاربرد کتگوری زوج سیم تابیده در شبکه

کاربرد کتگوری زوج سیم تابیده در شبکه

کاربرد کتگوری زوج سیم تابیده در شبکه

هدف از ساخت زوج سیم های تابیده محافظت از داده ها در برابر نویز های زوج سیم های مجاور و تداخلات بیرونی است. از مهم ترین کاربردهای کتگور زوج سیم تابیده در شبکه خنثی سازی دو میدان مغناطیسی بوجود آمده حاصل از کنار هم قرار گیری دو سیم در یک مدار الکتریکی است.

عبور یک جریان الکتریکی از طریق سیم باعث ایجاد یک میدان مغناطیسی کوچک اطراف آن می شود؛ در نتیجه وقتی در یک مدار الکتریکی دو سیم مجاور هم باشند میدان مغناطیسی آن ها خلاف یک دیگر می باشد و می توانند یکدیگر را خنثی کنند.

به هم تابیده و پیچیده شدن سیم ها می تواند عمل خنثی سازی را افزایش و بهبود دهد؛ بنابراین این کار بر محافظت کابل ها در رسانه های شبکه تاثیر زیادی خواهد داشت. کابل های شبکه  زوج به هم تابیده در دو دسته زوج به هم تابیده بدون روکش(UTP) و زوج به هم تابیده روکش دار(STP) قرار می گیرند در ادامه مقاله بیشتر با این کابل ها آشنا می شویم.

انواع کابل شبکه شیلد دار یا STP

 انواع کابل شبکه شیلد دار یا STP –

انواع کابل شبکه شیلد دار یا STP –

کابل های شبکه شیلدار یا STP دارای 7 مدل هستند که در شبکه بندی کامپیوترها استفاده می شوند و به شرح زیر می باشند.

  1. در کابل شبکه U/FTP دور هر جفت سیم با یک فویل پوشیده شده است.
  2. در کابل شبکه F/UTP دور چهار جفت سیم یعنی کل سیم ها یک فویل قرار دارد.
  3. در کابل شبکه S/UTP دور چهار جفت سیم یعنی کل سیم ها یک شیلد کشیده شده است.
  4. در کابل شبکه SF/UTP دور چهار جفت سیم یعنی کل سیم ها یک شیلد و یک فویل پیچیده شده که به آن STP می گویند.
  5. در کابل شبکه S/FTP دور هر جفت سیم یک فویل و دور چهار جفت سیم یعنی کل سیم ها یک شیلد وجود دارد.
  6. در کابل شبکه F/FTP دور هر جفت سیم یک فویل و دور کل سیم ها یک فویل کشیده شده است.
  7. در کابل شبکه SF/FTP دور سیم ها محافظ بافته شده و فویل وجود دارد و علاوه برآن هر جفت سیم هم با یک فویل پوشیده شده است.

کابل‌های UTP

کابل‌های UTP

کابل‌های UTP

کابل Unshielded Twisted یا کابل شبکه UTP از نوع زوج به هم تابیده بدون شیلد است و نام استاندارد آن کابل شبکه U/UTP می باشد. کاربرد این کابل ها در اترنت و Fast Ethernet بوده و به دلیل نداشتن شیلد و محافظ به دور سیم ها ارزان ترین کابل شبکه به شمار می رود.

کابل‌های FTP

کابل‌های FTP

کابل‌های FTP

نام کابل شبکه F/UTP و یا FTP از مخفف واژه فویل (Foil) و عبارت Foil Twisted Pair گرفته شده و شبیه کابل شبکه UTP است. در قسمت زیر روکش این کابل یک نوع محافظ آلومینیومی و یا فویل قرار دارد که تمام زوج سیم ها را می پوشاند؛ بنابراین در مقایسه با UTP در برابر نویز از داده ها محافظت بیشتری می کند.

کابل‌های STP

کابل‌های STP

کابل‌های STP

کابل Shielded Twisted Pair یا STP یک نوع کابل شبکه زوج به هم تابیده شیلد دار بوده و کاربرد آن در Gigabit Ethernet و شبکه های توکن رینگ می باشد. STP برای محیط هایی که نویز بیشتری دارند مانند نزدیک میدان های مغناطیسی مثل کابل برق یا کابل کشی فواصل طولانی می تواند به عنوان بهترین کابل شبکه مورد استفاده قرار گیرد. در ساختار کابل های STP  به منظور تخلیه اثرات القایی و الکتریسیته ساکن به سیستم ارت از شیلد و برای جلوگیری از نویز، فویل به کار می برند.

کابل‌های SFTP

کابل‌های SFTP

کابل‌های SFTP

در این نوع کابل شبکه به درو کابل ها یک شیلد پیچیده شده و به دور هر زوج سیم نیز یک فویل آلومینیومی به منظور کاهش دریافت اثرات نویز وجود دارد. این کابل ها قابلیت کمی در جذب نویز، پارازیت و اختلالات الکترومغناطیسی دارند؛ بنابراین استفاده از آن ها باعث بهبود کیفیت و عملکرد شبکه خواهد شد. بهترین کابل شبکه در محیط های صنعتی کابل های SFTP است؛ زیرا در این مکان ها نوع اطلاعات و انتقال آن ها دارای اهمیت بالایی می باشد.

کابل‌های FFTP

کابل‌های FFTP

کابل‌های FFTP

در ساختار کابل شبکه F/FTP یا FFTP دو روکش آلومینیومی  برای جلوگیری از دریافت نویزهای الکتریکی به کار رفته است. کابل اصلی و هر دو زوج سیم در کابل های FFTP توسط فویل آلومینیومی پوشیده شده اند.

کابل‌های SSTP – Cat یا Category در انواع کابل شبکه

کابل‌های SSTP - Cat یا Category در انواع کابل شبکه

کابل‌های SSTP – Cat یا Category در انواع کابل شبکه

کابل های شبکه UTP از دسته کابل های بدون شیلد است که به دلیل نصب و عیب یابی آسان آن ها، کاربردهای مختلفی دارند. انواع کابل شبکه Cat دارای کاربردها و سرعت های متفاوتی دارند که کابل Cat6 و Cat7 از پر سرعت ترین این نوع کابل های شبکه محسوب می شوند. افزایش عدد در cat  ها به این معنی است که پهنای باند و نرخ انتقال سرعت و میزان نویز پذیری در آن نوع کابل شبکه بیشتر بهبود یافته است.  همچنین در هر cat میزان تابیده شدن زوج سیم ها متفاوت بوده و تاثیر زیادی بر نویزپذیری کابل شبکه دارد.

کابل شبکه Cat1 UTP

کابل شبکه Cat1 UTP

کابل شبکه Cat1 UTP

این نوع کابل شبکه به شکل تابیده نیست و در انتقال صدا و سیستم تلفن کاربرد دارد؛ همچنین کابل Cat1 UTP قابلیت پشتیبانی از ترافیک شبکه کامپیوتری را ندارد.شرکت های مخابراتی که ارائه دهند ISDN و PSDN از کابل Cat1 UTP جهت سیم کشی بین محل مشتری تا شبکه مخابراتی استفاده می کنند. به جز کابل Cat1 UTP بقیه cat ها از ترافیک تلفن و شبکه کامپیوتری پشتیبانی می کنند و مخصوص شبکه می باشند.

کابل شبکه Cat2 UTP

کابل شبکه Cat2 UTP

کابل شبکه Cat2 UTP

کاربرد این کابل در شبکه های توکن رینگ است ولی در حال حاضر استفاده از آن متداول نیست؛ زیرا از استانداردهای TIA/EIA-568 پشتیبانی نمی کند. کابل شبکه Cat2 UTP دارای چهار سیم است که به صورت دو به دو به هم تابیده شده اند و حداکثر سرعت آن ۴ Mbps می باشد.

کابل شبکه Cat3 UTP

کابل شبکه Cat3 UTP

کابل شبکه Cat3 UTP

کابل شبکه Cat3 UTP حداکثر پهنای باند برابر با ۱۶ مگاهرتز است و کاربرد آن ها در شبکه های توکن رینگ و ۱۰ BaseT است و قابلیت پشتیبانی تا سرعت ۱۰ Mbps را دارند. فواصل طولانی تا 100 متر را می توان با کابل های Cat3 UTP کابل کشی کرد.

کابل شبکه Cat4 UTP

کابل شبکه Cat4 UTP

کابل شبکه Cat4 UTP

در حال حاضر از این نوع کابل شبکه کمتر استفاده می شود و معمولا در شبکه های توکن رینگ کاربرد دارند. کابل Cat4 UTP از چهار زوج سیم مسی به هم تابیده تشکیل شده و قابلیت پشتیبانی تا سرعت  ۱۰ Mbps را دارد.

کابل شبکه Cat5 UTP

کابل شبکه Cat5 UTP

کابل شبکه Cat5 UTP

ساختار این نوع کابل شبکه نیز همانند کت 3 و 4 دارای چهار جفت سیم به هم تابیده شده است با این تفاوت که کابل Cat5 UTP مجهز به جک RJ45 نیز می باشد. کاربرد کابل Cat5 بیشتر در فست اترنت Fast Ethernet ، شبکه های توکن رینگ و اترنت است. حداکثر پهنای باند در آن حدود ۱۰۰ مگاهرتز بوده و تا سرعت ۱۰۰ Mbps را پشتیبانی می‌ کند. در کابل Cat5 UTP نسبت به کابل Cat3 UTP در هر اینچ میزان پیچش زوج سیم ها بیشتر است؛ بنابراین در آن ها سرعت و طول بیشتری وجود دارد.

کابل شبکه Cat5e UTP

کابل شبکه Cat5e UTP

کابل شبکه Cat5e UTP

این نوع کابل نسبت به کت های دیگر دارای سرعت و پهنای باند بیشتری است؛ به طوری که حداکثر پهنای باند  وسرعت آن به ترتیب  100 مگاهرتز و ۱ Gbps می باشد. کابل Cat5e UTP بیشتر در شبکه های اترنت و فست اترنت Fast Ethernet و گیگابیت اترنت Gigabit Ethernet به کار می رود.

کابل شبکه Cat6 UTP

کابل شبکه Cat6 UTP

کابل شبکه Cat6 UTP

این کابل به منظور کاهش تداخلات الکترومغناطیسی دارای یک جداکننده فیزیکی بین چهار جفت سیم دارد از این جهت با کابل شبکه Cat5e UTP تفاوت دارد. کابل های Cat6 UTP قابلیت پشتیبانی تا سرعت ۱۰ Gbps در فواصی 55 متری را دارند و حداکثر پهنای باند در آن ها ۲۵۰ مگاهرتز می باشد. کاربرد این نوع کابل شبکه در شبکه های گیگابیت اترنت Gigabit Ethernet و ۱۰ G Ethernet است و اگر آن ها  برای فاصله های صد متری استفاده شوند می توانند سرعت ۱ Gbps پشتیبانی کنند.

کابل شبکه Cat6a UTP

کابل شبکه Cat6a UTP

کابل شبکه Cat6a UTP

این کابل شبکه دارای حداکثر باند 500 مگاهرتز است و می تواند تا سرعت ۱۰ Gbps را پشتیبانی کند؛ همچنین کاربرد آن در شبکه های گیگابیت اترنت Gigabit Ethernet و ۱۰ می باشد.

کابل شبکه Cat7 UTP

کابل شبکه Cat7 UTP

کابل شبکه Cat7 UTP

کابل Cat7 UTP دارای حداکثر پهنای باند 600 مگاهرتز است و می تواند تا سرعت ۱۰ Gbps را پشتیبانی کند. این کابل بیشتر در شبکه های گیگابیت اترنت Gigabit Ethernet و ۱۰ G Ethernet مورد استفاده قرار می گیرد و در ساختار آن هر جفت سیم را یک شیلد و تمام سیم ها را یک شیلد دیگر پوشانده است. کاربرد دیگر کابل Cat7 UTP در دیتاسنترها و برقراری ارتباطات Backbone بین سرورها و سوییچ های شبکه و دستگاه های استوریج می باشد.

تفاوت کابل‌های utp و stp

تفاوت کابل‌های utp و stp

تفاوت کابل‌های utp و stp

برای بیان تفاوت بین کابل های UTP و STP باید بگوییم که کابل های شبکه STP در ساختار خود دارای کابل مسی تابیده شده اند که برای جلوگیری از تداخلات الکترومغناطیسی در درون شیلد فویل یا شیلد مشبک قرار گرفته اند.  کابل های شبکه UTP شامل سیم هایی هستند که به منظور کاهش نویز به دور هم تابیده شده اند.

کابل فیبر نوری (Fiber Optic)

کابل فیبر نوری(Fiber Optic)

کابل فیبر نوری(Fiber Optic)

کابل فیبر نوری یا تار نوری به شکل رشته باریک و بلندی است که یک ماده شفاف مانند پلاستیک یا شیشه ساخته می شود. یک سر این کابل نور وارد شده و از سر دیگر آن خارج می گردد و از پهنای باند بیشتری نسبت به کابل های معمولی برخوردار است.

کاربرد کابل فیبر نوری

کاربرد کابل فیبر نوری

کاربرد کابل فیبر نوری

کابل های فیبر نوری برای انتقال داده‌های تصویر، صوت و سایر داده ها مورد استفاده قرار می گیرد. از رایج ترین کاربردهای این کابل در مخابرات و انتقال اطلاعات توسط نور لیزر است. سایر کاربردهای کابل فیبر نوری شامل حسگرها، پزشکی، نظامی و در روشنایی می باشد.

انواع کابل فیبری نوری

انواع کابل فیبری نوری

انواع کابل فیبری نوری

انواع کابل فیبر نوری شامل Single Mode و MultiMode است که نوع تک حالته برای فواصل بسیار طولانی مورد استفاده قرار می گیرد و نوع چند حالته دارای ظرفیت بالاتری می باشد. کابل های Single Mode دارای یک هسته کوچک بوده و قابلیت ارسال نور لیزری مادون قرمز را داشته و برای ارسال یک سیگنال در هر فیبر مانند تلفن از این کابل فیبر نوری استفاده می شود. همچنین فیبرهای چند حالته برای ارسال چندین سیگنال در یک فیبر مانند شبکه های کامپیوتری مورد استفاده قرار می گیرند.

 کابل فیبر نوری ایندور

 کابل فیبر نوری ایندور

کابل فیبر نوری ایندور

کابل فیبر نوری Indoor در دو نوع مالتی مود و سینگل مود طراحی شده اند و به دلیل ظرافتی که دارند برای محیط های داخلی مناسب هستند. انواع کابل فیبر نوری ایندور شامل تاید بافر، ریبون، اینتر کانتکت، دراپ، توزیعی و باکس ریل می باشد.

 کابل فیبر نوری اوت دور

 کابل فیبر نوری اوت دور

کابل فیبر نوری اوت دور

این نوع کابل ها از بهترین کابل های شبکه برای محیط های بیرونی است که در انواع مختلفی برای کاربردهای خاص تولید می شوند. کابل فیبرنوری اوت دور دارای روکش های مخصوصی هستند تا آن ها را در برابر نویزها و آسیب های محیطی حفظ کند.

بهترین برندهای کابل شبکه

بهترین برندهای کابل شبکه

بهترین برندهای کابل شبکه

در این بخش از مقاله به معرفی بهترین برندهای کابل شبکه ایرانی و خارجی می پردازیم.

 کابل شبکه پی اف سی

یکی از بهترین کابل های شبکه ایرانی، کابل شبکه PFC است که در دسته بندی UTP ،FTP و SFTP و انواع Indoor و Outdoor طراحی می شود. همچنین برند کابل شبکه پی اف سی  اقدام به تولید کابل شبکه در مدل های Cat5e و Cat6 نیز کرده که دارای کیفیت بهتری از لحاظ مواد اولیه خالص و طراحی نسبت به رقبای خارجی می باشد.

 کابل شبکه لگراند

شرکت لگراند در ایران یک برند تولید کننده کابل شبکه پرطرفداری است که کابل های متنوعی را با ویژگی های مختلف تولید می کند.

 کابل شبکه نگزنس

کابل شبکه نگزنس محصول شرکت فرانسوی به همین نام است و به دلیل کیفیت بالای این کابل برای زیر ساخت های IT و مخابراتی از این کابل شبکه استفاده می کنند. شرکت نگزنس کابل شبکه را در مدل Cat5e، Cat6 و Cat7 تولید می کند که معمولا آن ها فلوک پاس می باشند.

کابل بلدن

یکی از مهم ترین تولیدات برند آمریکایی بلدن کابل های شبکه بلدن هستند که از لحاظ متراژ،‌ نوع روکش و جنس مغزی در انواع مختلفی ساخته می شوند. به همین دلیل از کابل شبکه بلدن می توان در تمام محیط ها استفاده کرد.

کابل اشنایدر

کابل شبکه اشنایدر در حلقه های 305 متری و با کیفیت و دوام بالا به بازار عرضه می شود؛ کابل شبکه برند اشنایدر دارای روکش پلاستیکی باکیفیتی است که مقاومت بالایی در برابر پیچ خوردگی و تنیدگی دارد. همچنین در ساخت این کابل شبکه مواد مرغوب و خاصی به کار می رود که سبب افزایش مقاومت آن در برابر دما شده است.

میزان نرخ انتقال دیتا در کابل شبکه چقدر می باشد؟

میزان نرخ انتقال دیتا در کابل شبکه چقدر می باشد؟

میزان نرخ انتقال دیتا در کابل شبکه چقدر می باشد؟

دسته بندینوع کابلحداکثر سرعت انتقالحداکثر سرعت پهنای باند
CAT۳UTP۱۰ مگابیت در ثانیه۱۶ مگاهرتز
CAT۵UTP۱۰/۱۰۰ مگابیت در ثانیه۱۰۰ مگاهرتز
CAT۵eUTP۱۰۰۰ مگابیت در ثانیه۱۰۰ مگاهرتز
CAT۶UTP یا STP۱۰۰۰ مگابیت در ثانیه۲۵۰ مگاهرتز
CAT۶aSTP۱۰۰۰۰ مگابیت در ثانیه۵۰۰ مگاهرتز
CAT۷SSTP۱۰۰۰۰ مگابیت در ثانیه۶۰۰ مگاهرتز

بهترین کابل شبکه موجود در بازار ایران

بهترین کابل شبکه موجود در بازار

بهترین کابل شبکه موجود در بازار

به دلایل مختلف که در ادامه بیان می شود می توان بهترین کابل شبکه ایرانی را کابل پی اف سی معرفی کرد.

  1. در ساختار کابل شبکه پی اف سی (PFC) ۸ رشته تمام مس با درجه خلوص ۹۹/۹۸ درصد به کار رفته است.
  2. با کیفیت ترین و بهترین کابل شبکه ایرانی است که در ساخت آن از مس اروجینال استفاده می شود.
  3. برای ساخت تمام ۸ رشته کابل شبکه پی اف سی ضخامت استاندارد AWG رعایت شده است.
  4. در ساخت کابل شبکه PFC از مواد پلیمری با کیفیت به کار می رود.

 اهمیت روکش کابل شبکه در انتخاب بهترین بودن

 اهمیت روکش کابل شبکه در انتخاب بهترین بودن

اهمیت روکش کابل شبکه در انتخاب بهترین بودن

جنس روکش کابل یکی از ویژگی های مهم برای انتخاب بهترین کابل شبکه است. کابل های شبکه هم تابیده در ساختار خود دارای دو روکش هستند؛ بنابراین دوام و کیفیت آن ها در مقایسه با کابل های بدون روکش بسیار بالا می باشد. سازمان هایی که دارای داده های زیاد و مهم هستند نیاز به کابل های شبکه ای دارند که طول عمر و کیفیت خوبی داشته باشند.

وجود و اهمیت روکش کابل شبکه به این دلیل است که در صورت تخریب آن ها یا ایجاد نویز، سیگنال افت کرده و امکان از دست رفتن اطلاعات بسیار زیاد خواهد بود. کابل های به هم تابیده دارای دو روکش هستند؛ بنابراین مانع از تخریب رشته‌های داخل کابل شبکه در مقابل فشار و خراش احتمالی می شود.

 وظیفه رشته های کابل شبکه چیست؟

 وظیفه رشته های کابل شبکه چیست؟

وظیفه رشته های کابل شبکه چیست؟

یکی از بهترین کابل های شبکه، کابل Cat5e است که از هشت رشته سیم مختلف با چهار رنگ متفاوت تشکیل شده و هر کدام از این رشته سیم ها وظیفه خاصی دارند. به طوری که از این هشت رشته سیم، چهار رشته آن ذخیره هستند و چهار رشته سیم دیگر شامل دو رشته سیم که وظیفه ارسال اطلاعات و دو رشته دیگر وظیفه دریافت اطلاعات را دارند. (برای آشنایی با ترتیب رنگبندی سوکت کابل شبکه به صفحه بلاگ سایت پی اف سی مراجعه فرمایید.)

 کابل شبکه و کابل اترنت چه تفاوت‌هایی دارند؟

 کابل شبکه و کابل اترنت چه تفاوت‌هایی دارند؟

کابل شبکه و کابل اترنت چه تفاوت‌هایی دارند؟

کابل شبکه و کابل اترنت از لحاظ سه ویژگی دامنه، دسته بندی و کاربرد با یکدیگر متفاوت هستند.

  1. دامنه : کابل اترنت زیر مجموعه کابل شبکه بوده و کاربرد آن ها در محیط های اترنت، MAN   و wan می باشد و محدود به کابل های مسی و آلومینیومی هستند. ولی کابل های شبکه انواع کابل های شبکه مانند فیبر نوری و کابل بچ را در بر می گیرند.
  2. دسته بندی: کابل اترنت در دسته های Cat5e،Cat.6 ، Cat.7a وCat.6 قرار دارند که همه آن ها کابل شبکه به شمار می روند. در حال حاضر استفاده از اترنت بر روی کابل های کواکسیال و فیبر نوری وجود دارد که به همین دلیل کابل های شبکه و کابل اترنت مفهوم مشابهی پیدا کرده اند.
  3. کاربرد: با استفاده از تکنولوژی اترنت، اتصال و دسترسی به LAN کابل کشی شده را امکان پذیر خواهد شد. همچنین نمی توان به جای کابل های استاندارد از کابل های شبکه بی سیم استفاده کرد؛ زیرا برای اتصال سرورها حتما به سیم نیاز خواهد بود ولی می توان کابل های شبکه را از لحاظ ساختار و عملکرد تغییر داد.

تفاوت کابل شبکه و پچ کورد شبکه؟

 تفاوت کابل شبکه و پچ کورد شبکه ؟

تفاوت کابل شبکه و پچ کورد شبکه ؟

  1. صرفه جویی در زمان با استفاده از پچ کورد شبکه به جای سوکت زدن
  2. صرفه جویی در هزینه و عدم نیاز به نیروی انسانی
  3. پچ کورد توسط کارخانه تولید کننده تست می شود؛ بنابراین احتمال ایجاد خطا کاهش می یابد.
  4. پچ کورد شبکه در رنگ های مختلف قابل تولید است؛ از این رو می توان از هر رنگی برای کابل کشی استفاده کرد.
  5. کارخانه سازنده پچ کوردها را سوکت می زند؛ بنابراین ظاهر مناسب تری خواهند داشت.

 انواع کابل شبکه کراس‌آور و استریت چیست؟

 انواع کابل شبکه کراس‌آور و استریت چیست ؟

انواع کابل شبکه کراس‌آور و استریت چیست ؟

کابل کشی کراس Cross Over برای زمانی که می خواهیم هر دو طرف کابل را به یک کامپیوتر متصل کنیم  و برای منطبق کردن مسیر ارسال و دریافت در دو طرف کابل استفاده می شود. به همین دلیل برای سوکت زدن این نوع کابل باید از دو استاندارد معکوس هم استفاده کنیم.

کابل کشی مستقیم یا straight برای مواقعی استفاده می شود که می خواهیم یک طرف کابل را به کامپیوتر و طرف دیگر آن را به انواع دیوایس های شبکه مانند هاب , سوییچ , روتر متصل کنیم. دلیل استفاده از کابل شبکه استریت، معکوس بودن مسیر پورت در داخل دیوایس های شبکه است؛ بنابراین نیازی به تغییر دوباره مسیر نخواهد بود.

ساختار کابل شبکه در سیم‌های کراس‌آور و استریت چگونه است؟

ساختار کابل شبکه در سیم‌های کراس‌آور و استریت چگونه است؟

ساختار کابل شبکه در سیم‌های کراس‌آور و استریت چگونه است؟

در ساختار کابل شبکه در سیم های استریت برای سوکت زدن دو سر ابتدایی و انتهایی آن، از یک نوع مدل سوکت زدن T۵۶۸A و یا T۵۶۸B استفاده شده است. همچنین برای سوکت زدن کابل شبکه در سیم های کراس آور یا ضربدری، هر دو نوع استاندارد سوکت زنی کابل شبکه به کار می رود. به این صورت که یک طرف کابل با استاندارد T۵۶۸A و طرف دیگر آ با استاندارد T۵۶۸B سوکت زده می شود.

 کابل بدون غلاف (UTP) در مقایسه با غلاف دار (STP)

 کابل بدون غلاف (UTP) در مقایسه با غلاف دار (STP)

کابل بدون غلاف (UTP) در مقایسه با غلاف دار (STP)

به طور کلی کابل های شبکه در دو نوع جفت پیچیده شده‌ی غلاف دار یا (STP) و جفت پیچیده شده‌ی بدون غلاف یا (UTP) طراحی و تولید می شوند. همچنین تمام انواع کابل های شبکه اترنت به شکل به هم تابیده هستند ؛ بنابراین به دلیل وجود غلاف در آن ها می توان مانع از بروز تداخل در کابل ها شد.

موارد مهم در زمان انتخاب بهترین کابل شبکه اترنت

موارد مهم در زمان انتخاب بهترین کابل شبکه اترنت

موارد مهم در زمان انتخاب بهترین کابل شبکه اترنت

به دلیل پیشرفت هایی که در تولید کابل های شبکه اترنت ایجاد شده، استانداردهای جدیدتری نیز برای ساخت آن ها لحاظ می شود. از این رو  بهترین کابل شبکه اترنت، کابل اترنتی است که سرعت بیشتر و کراستاک کمتری  ایجاد کند.

 بهترین کابل های اترنت برای بازی آنلاین Cat5e یا Cat6 کدامند و کدام برای بازی بهتر است؟

 بهترین کابل های اترنت برای بازی آنلاین - Cat5e یا Cat6 ، کدام یک برای بازی بهتر است؟

بهترین کابل های اترنت برای بازی آنلاین – Cat5e یا Cat6 ، کدام یک برای بازی بهتر است؟

بهترین کابل های شبکه برای انجام بازی به وسیله اتصالات اترنت، کابل های Cat5e و Cat6 است. در این بین کابل شبکه Cat6 گزینه بهتری به نظر می رسد؛ زیرا این کابل ها نسبت به کابل های Cat5e تداخل را بهتر کنترل می کنند، در برابر مقاومت متناوب و نویز های خارجی نیز عملکرد بهتری نسبت به کابل های Cat5e دارند.

آیا می توانید از کابل های Cat5 برای گیمینگ استفاده کرد؟

آیا می توانید از کابل های Cat5 برای گیمینگ استفاده کرد؟

آیا می توانید از کابل های Cat5 برای گیمینگ استفاده کرد؟

کابل های Cat 5 دارای استاندارد قدیمی تری نسبت به Cat5e و Cat6 دارند؛ بنابراین ویژگی ها و عملکرد این گونه کابل ها بسیار پایین است. همچنین این کابل ها بدون محافظ بوده و در برابر نویز دستگاه های دیگر آسیب پذیری بیشتر دارند و در نتیجه باعث افت سیگنال و کیفیت پایین می شوند. با توجه به آنچه در مورد کابل های Cat 5 نتیجه می گیریم که این کابل برای گیمینگ و بازی های آنلاین چندان مناسب نیستند.

جمع بندی

در این مقاله به طور کامل و جامع به بررسی بهترین برند کابل شبکه پرداختیم و انواع کابل های اترنت و شبکه را با هم مقایسه کردیم.

محصولات مرتبط

CAT6 UTP PVC INDOOR 6

CAT6 UTP PVC INDOOR

CAT6 UTP PVC INDOOR

CAT6 SFTP HDPE OUTDOOR 5 2

CAT6 SFTP FI-RE Outdoor

CAT6 SFTP FI-RE Outdoor

CAT6 SFTP HDPE1 1

CAT6 SFTP HDPE Outdoor

CAT6 SFTP HDPE Outdoor

CAT6 SFTP LSZH INDOOR

CAT6 SFTP LSZH INDOOR

CAT6 SFTP LSZH INDOOR

اشتراک گذاری مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری مقاله
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟