کابل شبکه PFC یکی از برندهای تولید کابل شبکه ایرانی است که به دلیل کیفیت بالایی، بسیار پر مصرف می باشد. این کابل شبکه ایرانی در دو مدل Cat5e و Cat6 و در انواع Indoor و Outdoor در دسته بندی UTP ،FTP و SFTP قرار می گیرد. کابل شبکه پی اف سی بین رقبای خارجی خود از لحاظ کیفیت در جایگاه بالاتری است و کاربردهای مختلفی در صنایع و زیرساخت ها و در منازل دارد. کابل شبکه PFC ایرانی دارای متراژ 305 متر و 500 متر بوده و به صورت دسته بندی های زیر وارد بازار می شود:
- کابل شبکه PFC Cat5e UTP
- کابل شبکه PFC Cat5e FTP
- کابل شبکه PFC Cat5e SFTP
- کابل شبکه PFC Cat6 UTP
- کابل شبکه PFC Cat6 FTP
- کابل شبکه PFC Cat6 SFTP
- کابل شبکه PFC Cat6 Anti Rodent
در این مقاله بیشتر در مورد بهترین کابل شبکه شیلدار و انواع کابل شبکه شیلد دار صحبت می کنیم و اطلاعات مفیدتری را در مورد کابل شبکه ارائه می دهیم.
کابل شبکه شیلد دار چیست؟
کابل شبکه شیلدار مجهز به یک لایه محافظ داخلی است و جنس شیلد کابل شبکه از مس و یا فلزات رسانا مانند آلومینیوم ساخته می شود؛ همچنین پوشش دادن شیلد از طریق لایه بیرونی کابل انجام می گیرد. به عنوان مثال دو رشته سیم در کابل کنار یکدیگر قرار می گیرند و روی آن ها را یک بافت شیلد می پوشاند.
انواع کابل شبکه شیلد دار
انواع کابل شیلدار به سه دسته صوتی، تلفنی و شبکه ای تقسیم می شود که در ادامه به توضیح هر یک می پردازیم.
1. کابل شیلد دار صوتی
از پرکاربردترین انواع کابل شیلد دار همین کابل شیلد دار صوتی است که برای انتقال امواج صوتی بین نقاط مختلف استفاده می شود و به دلیل داشتن شیلد از تاثیر نویزهای موجود در مسیر انتقال روی دادهها جلوگیری می کند. کابل شیلد دار صوتی قابل استفاده در دمای 5 تا 40 درجه سانتیگراد است و مهم ترین فاکتور برای خرید آن، عملکرد خوب آن در کاهش نویز می باشد. تعداد رشته های موجود در کابل شیلد دار صوتی بین 1 تا 61 متغییر بوده و بسته به کاربرد آن تعداد رشته ها متفاوت است. کابل شیلد دار صوتی در 3 نوع کابل شیلدار صوتی خدماتی، فویلی و بافته در بازار وجود دارد.
2. کابل شیلد دار تلفنی
کابل شیلد دار تلفنی وظیفه انتقال سیگنالهای آنالوگ و دیجیتال را دارد و زیر مجموعه کابل مخابراتی محسوب می شود.به دلیل وجود سیگنالهای رادیویی و مغناطیسی زیاد و ایجاد نویز در هنگام برقرار ارتباطات تلفنی باید برای خطوط تلفن از کابل شیلد دار استفاده شود؛ تا کیفیت ارتباطات بهبود یابد.
لایه محافظ داخلی کابل شیلد دار تلفن باعث محافظت داده های آن از تداخلات الکتریکی، مغناطیسی و مکانیکی می شود. برای شیلد دار کردن کابل ها، یک لایه فویل آلومینیوم به صورت طولی یا عرضی به دور سیمی آنیل شده یا بدون آنیل کشیده میشود. کابل شبکه تلفنی در دو دسته زمینی و هوایی تولید شده که کاربرد کابل های هوایی در محیط های خارج از ساختمان است و کابل های زمینی عموما در داخل ساختمان به کار می روند.
3. کابل شیلد دار شبکه
وظیفه کابل شیلد دار شبکه، انتقال دادهها و متصل کردن شبکههای مختلف به یکدیگر است و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری می کند. استفاده از کابل بدون شیلد شبکه اختلالات زیادی ایجاد کرده و سرعت انتقال اطلاعات در آن بسیار پایین است.
کابل شبکه شیلد دار و فویل دار
کابل شبکه شیلد دار و فویل دار، در کنار لایه آلومینیومی دارای یک لایه پوشش نازک از نوعی پلی استر به نام مایلار است. وجود لایه آلومینیومی و پلی استر قدرت محافظتی کابل را صد در صد می کند؛ ولی چون پوشش لایه آلومینیومی از مس است سبب کاهش انعطاف پذیری آن می شود. کاربرد کابل شبکه شیلدار و فویل دار در کابلهای صوتی دیجیتال و کابلهای چند هستهای است.
کابل شبکه شیلدار cat6
کابل شبکه cat6 ایرانی یکی از دسته های برند کابل شبکه PFC است؛ که از نظر خصوصیات الکترونیکی، پهنای باند و سرعت به گروه های کابل شبکه Cat5،کابل شبکه Cat6 و کابل شبکه Cat7 دسته بندی می شوند. این کابل شبکه توسط شرکت ها و برندهای ایرانی چون PFC و برندهای خارجی تولید می گردد و از لحاظ کیفیت می تواند با شرکت های خارجی رقابت کند.
کابل Cat6 UTP مشابه کابل Cat5e UTP است؛ اما کابل شبکه شیلد دار Cat6 دارای یک جداکننده فیزیکی بین چهار جفت سیم است که می تواند تداخلات الکترومغناطیسی را کاهش داده و کیفیت انتقال داده ها را افزایش دهد.
تفاوت کابل شبکه شیلد دار با سایر کابل ها در چیست؟
از لحاظ لایه های فیزیکی به کار رفته در کابل های شبکه آن ها را به دو دسته شیلدار (STP) و بدون شیلد (FTP) تقسیم می کنند. در مورد نام گذاری کابل شبکه باید بدانیم که حرفی (یا حروفی) که قبل از TP گذاشته می شود اشاره به لایهی حفاظتی دور زوج سیم های به هم تابیده دارد. همچنین حرفی (یا حروفی) که در ابتدای عنوان کابل قرار می گیرد و معمولا قبل از اسلش است، لایهی حفاظتی کلی را که در زیر روکش قرار دارد را توضیح می دهد.
مهم ترین تفاوت کابل شبکه شیلدار با سایر کابل ها، داشتن روکش حفاظتی در کابل شبکه شیلدار است که می تواند از اطلاعات جاری در برابر تداخلات مکانیکی و الکتریکی محافظت کند و تاثیر نویزهای را روی داده ها به حداقل یا صفر برساند.
سوکت زدن کابل شبکه شیلد دار چگونه است؟
برای سوکت زدن کابل شبکه شیلدار باید چندین مرحله را به ترتیب انجام داد که به شرح زیر است:
- جدا کردن روکش کابل بوسیله سیم چین یا تیغ موکت بری برای راحتی کار از استریپر استفاده نمایید. برای این کار کابل را بین دهانه و تیغه استریپر قرار داده و 2 یا 3 دور استریپر را بچرخانید سپس روکش را جدا کنید.
- پیچ و تاب سیم ها را طبق استاندارد T-568A یا T-568B صاف کنید و کنار هم قرار دهید.
- یکسان کردن طول سیم ها.
- در این مرحله با آچار شبکه (Crimping Tool) سوکت را پانچ کنید.
- تست کابل شبکه و اتصال صحیح سوکت آن
جمع بندی
کابل شبکه PFC دارای ویژگی هایی چون خلوص بالای %98 مس ، استاندارد ضریب پیچ، فلوک پاس در مدل Cat6، مواد پلیمری با کیفیت و استاندارد (AWG) قطر کابل است؛ به همین دلیل به عنوان یک برند کابل شبکه ایرانی توانسته مشتریان زیادی را در بازار داشته باشد.
2 دیدگاه در “معرفی بهترین کابل شبکه شیلد دار در بازار ایران؛ به همراه قیمت و خرید”
کمل دقیق حرفه ای با راهنمایی کامل . بسیار. با آگاهی و دانش چیدمان کردن
با سلام و احترام،
از توجه شما سپاسگزاریم.