کابل شبکه cat5e چیست و چه کارایی دارد؟ مزایا و معایب + لیست تولید کنندگان

آشنایی با کابل شبکه CAT5e

امروزه دنیا ما به طرز عجیبی با فضای مجازی و اینترنت ادغام شده است. اینترنت به حدی در تاروپود بشر رخنه کرده است که دیگر زندگی کردن بدون آن، حتی قابل تصور نیست. کابل های شبکه به عنوان تجهیزاتی که دسترسی ما را به فضای اینترنت و تلفن مهیا می کنند، محبوبیت بسیار زیادی دارند. از زمان پیدایش این کابل ها تاکنون، انواع مختلفی از کابل شبکه تولید و روانه بازار شده اند. یکی از این کابل ها، کابل شبکه cat5e است.

کابل شبکه چیست؟

کابل شبکه چیست؟

کابل شبکه چیست؟

زمانی که صحبت از واژه ای تحت عنوان کابل به میان می آید، بدون شک ذهن همه افراد به سمت چند سیم به هم بافته شده، حرکت می کند. این تصور کاملا صحیح است. کابل های شبکه جزئی از خانواده کابل هستند که از چندین سیم به هم بافته شده، تشکیل شده اند. آن چیزی که کابل های شبکه مانند کابل شبکه cat5e را از سایر کابل ها جدا می کند، تعداد، نوع و جنس سیم های به کار رفته در این کابل ها است.

جنس سیم های به کار رفته در کابل های شبکه، از مس یا شیشه است. اما مهمترین وظیفه ای که هویت کابل های شبکه را می سازد، قابلیت آن ها برای اتتقال داده ها و همچنین ارسال اطلاعات و متصل کردن تجهیزات مختلف به یکدیگر است. این تجهیزات می توانند کامپیوتر، روتر، سوییج و یا شبکه های استورج باشند. پس اگر بخواهیم تعریف کابل شبکه را در یک جلمه خلاصه کرد می توان گفت، کابل های شبکه کابل هایی هستند که وظیفه انتقال داده بین تجهیزات مختلف را به عهده دارند.

مفهوم CAT در کابل های شبکه

مفهوم cat در کابل های شبکه

مفهوم cat در کابل های شبکه

مطمئنا شما هم نام یا نشان cat را بر روی کابل های شبکه مشاهده کرده اید. اما آیا تا کنون از خودتان پرسیده اید که cat در کابل cat5e به چه معناست؟ باید بدانید که واژه cat کوتاه شده و یا مخفف کلمه Category است. این کلمه به معنی دسته بندی یا رده است و زمانی که برای کابل های شبکه استفاده می شود، منظور آن است که کابل در چه دسته بندی قرار می گیرد.

اعدادی که بعد از واژه cat می آیند، مشخصه کابل ها هستند. هر چه این عدد بالاتر باشد، کابل شبکه ما به روزتر و تکنولوژی آن پیشرفته تر خواهد بود. این بدان معناست که کابل شبکه با تکنولوژی بهتر، سرعت بالاتر، پهنای باند بیشتر و میزان نویزپذیری کمتری دارد. برای مثال کابل شبکه cat5e از کایب شبکه cat4، cat3 و ما قبل آن ها، تکنولوژی بهتری دارد.

کابل Cat5 چیست؟

کابل Cat5 چیست؟

کابل Cat5 چیست؟

با توجه به مطالبی که پیش از این گفته شد، به سادگی می توان متوجه شد که این کابل، یک کابل شبکه بوده و از نسل پنجم این کابل ها به حساب می آید. اما کاربرد آن چیست؟ از کابل های cat5 در شبکه های کامپیوتری محلی و اترنت استفاده می شود. کابل cat5 از یک کابل زوجی در هم تنیده ساخته شده است و می توان از آن برای دستگاه هایی مثل تلفن ها و یا برای منتقل کردن سیگنال های رادیویی نیز استفاده کرد.

اما نکته ای که در خصوص این کابل باید بدانید این است که با پیشرفت علم و تکنولوژی، امروزه از این کابل دیگر استفاده نمی شود و جای خودش را به نسل های بعدی خودش مانند کابل شبکه cat5e داده است. از آن رو که کابل cat5 سرعتی در حدود 100 مگابیت در ثانیه داشت و می توانستید از آن برای مسافت های 100 متری استفاده کنید، در زمان خودش توانست توجهات را به سمت خود جلب کند. اما امروزه دیگر این مدل از کابل ها را استفاده نمی کنند و به جای کابل cat5e مورد توجه قرار گرفته است.

کابل شبکه CAT5e چیست و چه کارایی دارد؟

کابل شبکه CAT5e چیست و چه کارایی دارد؟

کابل شبکه CAT5e چیست و چه کارایی دارد؟

به سادگی می توان متوجه شد که کابل شبکه cat5e نسل بعدی کابل های cat5 هستند. حرف e قرار گرفته در این کابل ها از واژه Enhanced گرفته شده است. این واژه به معنی تقویت شده است و بیان می کند که این مدل از کابل ها نسبت به کابل های cat5 کاملا ارتقا یافته اند. از ویژگی های مهم این مدل از کابل ها می توان به قیمتا ارزان آن در بازار اشاره کرد.

یکی دیگر از ویژگی های این کابل سرعت 1 گیگابایت بر ثانیه و پهنای باند 100 مگاهرتزی آن است. همچنین تکنولوژی این مدل از کابل ها به گونه ای بوده که تداخل در مسیر را به حداقل ممکن خواهند رساند. از این رو برای کابل کشی شبکه های ساختمان ها و مراکز مسکونی، می توان از کابل cat5e استفاده کرد.

کابل شبکه cat5e utp چیست و چه فرقی با CAT5e دارد؟

کابل شبکه cat5e utp چیست و چه فرقی با CAT5e دارد؟

کابل شبکه cat5e utp چیست و چه فرقی با CAT5e دارد؟

اما اکنون قصد داریم تا به یکی دیگر از پرتکرارترین سوالات شما پاسخ دهیم. شاید شما هم در برخی از مواقع در کنار کابل cat5e، واژه utp را دیده باشید. این واژه مخفف عبارت Unshielded Twisted است که به کابل هایی گفته می شود که از سیم های زوج به هم تابیده تشکیل شده اند. اما تفاوتی که این کابل ها با کابل هایی که utp نیستند دارند، نبود شیلد و یا محافظ در آن هاست. از کابل های utp می توان در اترنت و فست اترنت استفاده کرد.

از همین رو می توان به سادگی تفاوت بین کابل cat5e utp و کابل شبکه cat5e را متوجه شد. در کابل cat5e utp ما با پیکربندی utp مواجه هستیم. این پیکربندی اشاره می کند که سیم های درون کابل، محافظ ندارند و باید از آن ها در شبکه هایی که امنیت داده در اولویت نیست، استفاده کرد. از مهمترین خطراتی که کابل های utp به همراه دارند، امکان سرقت و خواندن اطلاعات است و از هیمن این رو قیمت این مدل از کابل ها پایین تر ازسایر کابل ها است.

انواع برندهای تولید کننده کابل شبکه cat5e

انواع برندهای تولید کننده کابل شبکه cat5e

انواع برندهای تولید کننده کابل شبکه cat5e

اگر به سری به بازار بزنید، متوجه می شوید که برندهای مختلفی دست به تولید کابل های شبکه زده اند. هر کدام از کابل های تولید شده توسط این برندها، ممکن است ویژگی هایی نسبت به سایر کابل ها داشته باشد. از مهمترین این ویژگی ها می توان به قیمت مناسب تر، طول عمر بیشتر و … اشاره کرد. با توجه به چنین ویژگی هایی می توان برندهای زیر را به عنوان بهترین برندهای تولید کننده کابل شبکه cat5e معرفی کرد:

  • برند پی اف سی PFC
  • برند لنگراد Legrand
  • برند بلدن بلدن
  • برند اشنایدر Schneider
  • برند نگزنس nexans
  • برند دی لینک D-link

مزایا و معایب کابل cat5e چیست؟

مزایا و معایب کابل cat5e

مزایا و معایب کابل cat5e

کابل شبکه cat5e نیز مانند تمامی تجهیزات موجود در صنعت، دارای مزایا و معایبی است. از مهمترین مزایای این کابل می توان به قیمت مناسب در کنار سرعت بالا آن اشاره کرد. به همین دلیل از این کابل ها برای کابل کشی منازل و یا برای مصارف تجاری و اداری استفاده می کنند.

اما اگر در خصوص معایب این کابل ها صحبت کنیم، بدون شک باید به وجود تداخل در این کابل ها اشاره کرد. هر چند که در این کابل ها در مقایسه به نسل قبلی، سعی شده تا تداخل را برطرف کنند، اما باز هم این مشکل به صورت کامل حل نشده است. همچنین نمی توان از کابل cat5e در حجم های بزرگ و مصارف بالا استفاده کرد. در برخی از صنایع ما نیاز به سرعت های بسیار بیشتری داریم و این کابل توانایی برطرف کردن چنین نیازهایی را نخواهد داشت.

وجود همین معایب باعث شده است تا بعد از کابل cat5e، نسل های بعدی کابل های شبکه پا به عرصه رقابت بگذارند. کابل هایی که هم سرعت بیشتری را در اختیار شما قرار می دهند و هم می توان از آن ها برای فواصل طولانی تر استفاده کرد.

نتیجه گیری

کابل های شبکه به کابل هایی گفته می شود که وظیفه دارند داده ها و اطلاعات را از تجهیزاتی به تجهیزات دیگر منتقل کنند. این کابل ها در دسته های مختلفی تولید می شوند که از مهمترین آن ها می توان به کابل شبکه cat5e اشاره کرد. این کابل ها دارای قیمت بسیار مناسبی هستند و سرعت خوبی را در اختیار کاربران قرار می دهند. از این رو برای مصارف کوچک، مانند کابل کشی ساختمان ها و یا اداره ها، قابلیت استفاده دارند. اما برای مصارفی که به سرعت های بالاتر و پهنای باند بیشتری نیازمند هستند، کاربردی ندارند.

محصولات مرتبط

CAT5e UTP PVC

CAT5e UTP PVC INDOOR

CAT5e UTP PVC INDOOR

CAT5E SFTP PVC INDOOR

CAT5e SFTP PVC Indoor

CAT5e SFTP PVC Indoor

CAT5E UTP JF HDPE1

CAT5e UTP JF HDPE Outdoor

CAT5e UTP JF HDPE Outdoor

CAT5E FTP HDPE OUTDOOR 4

CAT5e FTP HDPE Outdoor

CAT5e FTP HDPE Outdoor

اشتراک گذاری مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری مقاله
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟