کابل شبکه cat7 چیست؟ مرفی کارایی و انواع آن به همراه لیست تولید کنندگان و تفاوت آن با سایر کابلها

انواع مختلفی از کابل های اترنت وجود دارد که یکی از آن ها کابل شبکه Cat7 است. کابل های رده 7  که معمولاً به عنوان Cat7 شناخته می شوند، استاندارد کابل برای اترنت و سایر فناوری های اتصال متقابل است و هم چنان با انواع قبلی کابل شبکه مانند Cat5، Cat5e  و Cat6 سازگار است. در این مقاله به طور اختصاصی به کابل شبکه Cat7 می پردازیم و پس از معرفی آن، کارایی و کاربرد آن را خواهیم گفت.

کابل شبکه Cat7 چیست و چه کاربردی دارد؟

کابل شبکه Cat7 چیست و چه کاربردی دارد؟

کابل شبکه Cat7 چیست و چه کاربردی دارد؟

کابل رده 7 که بیشتر به نام کابل Cat7 شناخته می شود، نوعی کابل انتقال داده با کیفیت بالا است که در ارائه زیرساخت های اصلی تنظیمات کابلی Gigabit Ethernet استفاده می شود.

Cat7 یک جفت کابل پیچ خورده با پوشش محافظتی است که عمدتاً برای دستیابی به اتصالات اترنت با سرعت بالا، با سرعت انتقال داده 1 گیگابیت بر ثانیه یا بیشتر بین سرورها، سوئیچ ها و شبکه های کامپیوتری به طور مستقیم استفاده می شود.

امروزه طیف بسیار متنوعی از بخش های تجاری و صنعتی در پی اینترنت پرسرعت هستند و سرعت انتقال داده بازتابی مدرن از این واقعیت است و ما به طور مداوم در حال یافتن راه هایی برای استفاده از قابلیت های کارآمد فناوری پیشرفته هستیم؛ به ویژه با نزدیک شدن به عصر «اینترنت اشیاء»، جایی که تقریباً هر دستگاهی که تصور کنید قادر است داده های ارزشمند کاربر را در زمان واقعی ضبط و منتقل کند، در چنین زمانی پیشرو بودن در فناوری بسیار مهم است.

یکی از راه هایی که بسیاری از کاربران می توانند آن را انجام دهند، خرید کابل ارتباطی با درجه Cat7 برای برخورداری از اینترنت پرسرعت در محل کار یا خانه است. به عنوان بخشی از زیرساخت های منسجم و جامع استفاده از اترنت، کابل کشی با گروه 7 گامی ارزشمند در مسیر دستیابی به سرعت و کارایی مطلوب است.

انواع کابل شبکه Cat7

 انواع کابل شبکه Cat7

انواع کابل شبکه Cat7

کابل Cat7a

کابل Cat7a به «گروه کابل 7 تقویت شده» کلاس F اشاره دارد. این کابل ها توسط ISO 11801 Edition 2 Amendment 2 (2010)  معرفی شدند و در فرکانس های حداکثر 1000 مگاهرتز کار می کنند.

کابل رده 7a احتمالاً در ابتدا به عنوان یک نسخه اصلاحی برای استفاده گسترده تر از استاندارد اترنت 40 گیگابیت بر ثانیه معرفی شد، با این حال، در سال 2016 این کار به کابل های Cat8 با فرکانس 2000 مگاهرتز واگذار شد. در نتیجه کابل Cat7a به عنوان یک نسخه مستقل، به اندازه ای پشتیبانی نمی شود تا بتواند با سرعت قابل توجهی نسبت به نسخه های Cat7 کارایی داشته باشد، اگرچه ممکن است افزایش سرعت آن، در برنامه های خاص امکان پذیر باشد.

کابل Cat7a Ethernet عموماً ضخیم تر است، زیرا برای افزایش سرعت آن به  1000 مگاهرتز، محافظ اضافی برای آن در نظر گرفته شده است. با این وجود، Cat7a  از نظر فنی به عنوان یک نسخه کاملاً مجزا با استانداردهای امروز که مهم ترین آن ها توسط انجمن صنعت مخابرات ایالات متحده (TIA) نوشته می شوند، شناخته نمی شود.

در عوض، به طور کلی هم چون Cat7 در سرعت ها و فواصل مشابه در اکثر برنامه ها و محیط های روزمره در نظر گرفته می شود. هر یک از این دو استاندارد به عنوان گزینه ای مناسب برای استفاده در شرایطی مانند برنامه های مرکز داده با کارایی بالا در نظر گرفته می شود.

کابل  Cat7 RJ45

اکثر کابل های اترنت رده 7 که می توانید خریداری کنید، قبلاً با جک RJ45 در هر انتها برای استفاده فوری ساخته شده اند. این نوع اتصال تقریباً برای همه تنظیمات اتصال اترنت کاربرد دارد و مطمئناً دوشاخه مورد نیاز سوکت های کابل در هر روتر خانگی یا سوئیچ LAN متناسب خواهد بود.

هنگام خرید عمده کابل اترنت، با اتصال کانکتور Cat7 RJ45 ، هنگامی که کابل شبکه به طول مورد نظر بریده شده و به طور مناسب مسیریابی شود، باید آن ها را به عنوان اجزای جداگانه خریداری و سیم کشی کنید. در این مدل، دو طرح سیم کشی T568A) و (T568B برای انتهای جفت های مسی پیچ خورده که در داخل روکش کابل Cat7 روی رابط اتصال RJ45 استفاده می شود، به کار می رود.

کابل Cat7 UTP

کابلCat7 (a) UTP ، دارای الگوی کابل جفت پیچ خورده بدون محافظ است. در این پیکربندی، چهار جفت سیم مسی پیچ خورده که یک کابل اترنت Cat7 را تشکیل می دهند، فقط با روکش داخلی خود و کابل خارجی پوشانده شده است. به عبارت دیگر، کابل UTP بدون هیچ محافظ اضافی بین جفت سیم پیچ خورده و روکش بیرونی کابل قرار می گیرد.

کابل UTP Cat7 معمولاً مقرون به صرفه ترین نسخه کابل اترنت Cat7 و Cat7a است که دارای حفاظت کافی در برابر EMI و تضعیف سیگنال برای برآوردن الزامات اولیه این استاندارد است.

کابل Cat7 F/UTP

همان طور که در مورد طراحی UTP در بالا مشخص شد، کابل Cat7 (a) F/UTP هیچ محافظ اضافی در اطراف جفت سیم پیچ خورده ندارد، اما در زیر پوشش بیرونی کابل، یک صفحه فویل منفرد وجود دارد که چهار جفت را به طور جمعی محصور کرده است، از این رو آن را  Foiled/Unshielded Twisted Pair  می نامند.

در این کابل، یک سطح ​​محافظت اضافی بالاتر از نیاز اولیه برای گروه 7 در نظر گرفته شده است و به میزان کمی بیشتر از نسخه های UTP در برابر از دست دادن سیگنال مقاومت دارد.

کابل Cat7 STP و کابل Cat7 FTP

هر جایی که کابل اترنت را با برچسب Cat7 (a) STP یا FTP دیدید، این حروف به ترتیب مخفف Shielded Twisted Pair  یا Foiled Twisted Pair هستند و در اصل همان معنی را دارند. با یک قدم جلوتر از F/UTP ، STP  و FTP نشان می دهند که کابل دارای یک لایه اضافی از محافظ فویل محافظ است که در اطراف هر جفت سیم پیچ خورده در داخل پیچیده شده است.

باز هم، این کابل ها یک گام بیشتر نسبت به نسخه قبلی به حفاظت مطلوب نزدیک تر است.

کابل Cat7 SFTP و کابل Cat7 SSTP

جامع ترین سطح حفاظت از سیگنال اضافی برای رده 7a کابل اترنت، به طور معمول توسط محصولاتی با SFTP (Shielded Foiled Twisted Pair) یا SSTP (Shielded Screened Twisted Pair) ارائه می شود.

این کابل هم درست مانند کابل های قبلی، هر دو محافظ/صفحه فویل را بین روکش کابل بیرونی و سیم های داخلی و یک بسته اضافی به دور هر جفت پیچ خورده به صورت جداگانه ترکیب می کند.

نحوه سوکت زدن کابل cat7

جهت آموزش نصب سوکت کابل CAT7 اینجا کلیک کنید

ساختار کابل شبکه Cat7 چگونه است؟

ساختار کابل شبکه Cat7 چگونه است؟

ساختار کابل شبکه Cat7 چگونه است؟

ساختاری که در کابل های اترنت Cat7 مشاهده خواهید کرد، s/ftp است. این نوع ساختار دارای طراحی محافظ دوگانه است، هر سیم جداگانه در محافظ پیچیده شده است و یک لایه محافظ کلی در اینجا نمونه ای از ساختار کابل Cat7 است.

مشخصات فنی کابل شبکه Cat7

 مشخصات فنی کابل شبکه Cat7

مشخصات فنی کابل شبکه Cat7

مشخصات کابل اترنت رده 7 در ISO/IEC 11801 2002 (کابل کشی عمومی فناوری اطلاعات برای محل مشتری) تعریف شده است. این مشخصات به عنوان استاندارد کلاس F نیز شناخته می شود، به همین دلیل است که گاهی از کابل Cat7 به عنوان کابل ISO F یاد می شود.

  • دارای قابلیت کامل انتقال داده های مشخص در محدوده معینی است.
  • به گونه ای ساخته شده است که معیارهای سختگیرانه ای را در زمینه تداخل و مسدود کردن نویز سیستم برآورده کند.
  • قادر به مقابله با طیف وسیعی از خطرات زیست محیطی است.
  • در صورت کار مداوم، حداقل طول عمر را تضمین می کند.

سرعت کابل Cat7 چقدر است؟

سرعت کابل Cat7

سرعت کابل Cat7

Cat7 برای پشتیبانی از اترنت 10 گیگابیت بر ثانیه طراحی شده است، اگرچه آزمایشات توانایی آن را بسیار فراتر از این نشان می دهند و به عنوان مثال انتقال تا 40 گیگابیت بر ثانیه در 50 متر و حتی 100 گیگابیت بر ثانیه در 15 متر برای آن دور از ذهن نیست، اما برای دستیابی به سخت افزارهای سازگار، به احتمال زیاد نیاز به تنظیمات دقیق است.

برای دستیابی به مشخصات مناسب سرعت کابل اترنت Cat7، کابل کشی باید بتواند فرکانس (پهنای باند) تا 600 مگاهرتز را در بیش از 100 متر سیم مسی پشتیبانی کند. از نظر عملکرد این کابل ها، در مقایسه با نسخه های قبلی، از نظر تئوری، 6 برابر بیشتر از Cat5e (100 مگاهرتز) و 2.4 برابر بیشتر از Cat6 (250 مگاهرتز) است، اما در عمل، کمی تفاوت بیشتر بین این کابل ها وجود دارد.

موارد استفاده از کابل شبکه Cat7

موارد استفاده از کابل شبکه Cat7

موارد استفاده از کابل شبکه Cat7

کابل شبکه Cat7 و Cat7a، به طور گسترده در صنایعی مورد استفاده قرار می گیرد که زیرساخت شبکه و انتقال داده را با کارایی بالا انجام می دهند. هم چنین کاربران خانگی که به دنبال عملکرد بهینه سیستم ها و شبکه های خود هستند از این کابل های شبکه استفاده می کنند.

برخی از کاربردهای متداول کابل Cat7 (a) شامل موارد زیر است:

کابل های اترنت Cat7

کابل های اترنت  Cat7

کابل های اترنت  Cat7

کابل های رده 7 اترنت که در استفاده روزمره به آن کابل های Cat7 نیز گفته می شود، برای برقراری اتصال بین مودم ها، هاب ها و رایانه های جداگانه در شبکه هایی با هر شکل و اندازه مورد استفاده قرار می گیرند. این کابل ها از مراکز گسترده داده و سرورهای بزرگ گرفته تا استفاده های  شخصی در منازل کاربرانی که به دنبال سرعت بیشتر و تأخیر کمتر برای انجام بازی های آنلاین و آپلود و دانلود انواع فایل ها هستند، کاربرد دارند.

مصارف تجاری و صنعتی برای کابل Cat7

مصارف تجاری و صنعتی برای کابل Cat7

مصارف تجاری و صنعتی برای کابل Cat7

کابل های Cat7 در اصل برای استفاده در شبکه های اترنت صنعتی بزرگ توسعه یافته بودند و به همین دلیل، نه تنها برای ارائه سرعت بالا و قابلیت های پهنای باند، بلکه برای مقاومت در برابر طیف گسترده ای از خطرات زیست محیطی و مکانیکی طراحی شده اند.

این خطرات زیست محیطی و مکانیکی می تواند شامل هر موردی، از دمای بالا و قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش و رطوبت گرفته، تا تماس مستقیم با طیف گسترده ای از حلال ها، روغن ها و مواد شیمیایی باشد. به همین دلیل سیم Cat7 یک انتخاب ایده آل برای کاربرد در فضاهای باز و پرخطر است.

مصارف داخلی کابل Cat7

مصارف داخلی کابل Cat7

مصارف داخلی کابل Cat7

کابل هایCat7 در سال های اخیر در بین طیف وسیعی از شبکه های کابل LAN داخلی و تنظیمات اتصال بین کاربران خانگی محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

هرچند مطمئناً تعداد کمی از دستگاه ها و تجهیزات خانگی قادر به پشتیبانی از سرعت انتقال داده و پهنای باندی که کابل Cat7 (a) می تواند فراهم کند، هستند، اما با استفاده از این کابل ها می توانید عملکرد بالقوه را در بسیاری از روترهای اصلی افزایش دهید.

علاوه بر این، بسیاری از مردم در آن زمان که تازه استفاده از هاب مرسوم شده بود، از کابل های قدیمی (Cat5) استفاده می کردند و طبیعتاً در صورت نیاز به تعویض یا ارتقاء کابل های قدیمی، از آخرین نسخه های موجود کابل شبکه استفاده می کنند.  به عنوان مثال، کسانی که قصد دارند امروز یک خانه هوشمند را سیم کشی کنند، معمولاً از کابل های Cat7 و Cat7a استفاده می کنند تا همگام با  شتاب مداوم سخت افزارهای خانگی و سرعت اتصال در سال های آینده پیش بروند.

هنگام ارتقاء یا جای گزینی تنظیمات کابل کشی شبکه خانگی، یک نکته را باید در نظر داشت که نسخه های Cat7  و Cat7a نسبت به نسخه های قبلی Cat5 ضخیم تر، سفت تر و سنگین تر هستند  و این ممکن است بر توانایی شما در هدایت منظم کابل ها در مکان هایی که فضا محدود است یا خم های بسیار دقیق مورد نیاز است، تأثیر بگذارد.

مقایسه کابل های شبکه Cat6 ، Cat7 و Cat8

 مقایسه کابل های شبکه Cat6 ، Cat7 و Cat8

مقایسه کابل های شبکه Cat6 ، Cat7 و Cat8

تفاوت کابل Cat6 و Cat7

کابل Cat7 از نظر ظاهری مشابه کابل Cat6 قبلی است. هر دو نسخه از یک کابل پیچ خورده و روکش دار چهار جفت یکسان استفاده می کنند که قادر به ارائه فرکانس های انتقال (پهنای باند) تا 600 مگاهرتز است و بنابراین هر دو از سیگنال های اترنت 10 گیگابیت بر ثانیه در فواصل حداکثر 100 متر پشتیبانی می کنند.

یکی دیگر از نقاط قوت کابل Cat7 نسبت به Cat6 این است که نسخه جدید بهتر در برابر تداخل و EMI محافظت می شود، زیرا دارای دو محافظ (هم پیچش سیم جداگانه و هم کابل به طور کلی) است تا مشخصات دقیق تری را در این زمینه برآورده کند. این تنها تفاوت فیزیکی بین اکثر کابل های Cat6 و Cat7 است درحالی که طرح های دو جداره در حال حاضر با Cat6 و حتی نسخه های قبلی سیم اترنت قابل استفاده هستند که این بخشی از طراحی اصلی نسخه Cat7 است. البته طول عمر کابل Cat7 نیز بیشتر است.

تفاوت کابل Cat7 و Cat8

کابل Cat8 به تازگی به عنوان یک نسخه مستقل تصویب شده است و یک جنبه قابل توجه از استاندارد دسته 8 تحت ANSI/TIA 568 C.2 1 این است که تا 2000 مگا هرتز تعریف شده است، اما فقط برای فواصل حداکثر 30 متر، بسته به پچ کوردهای خاص مورد استفاده قرار می گیرد.

از نظر عملکرد کابل شبکه Cat7 در مقابل  Cat8، کابل Cat8 اکنون در بازار آزاد موجود است، اما خریداران باید توجه داشته باشند که در حال حاضر تقریباً منحصراً برای استفاده در مراکز داده کوچک تر (جایی که فاصله بسیار کمی بین سرورها و سوئیچ ها وجود دارد) در نظر گرفته می شود.

جدیدترین نسخه کابل Cat8 ممکن است به عنوان یک گزینه مناسب برای استفاده عمومی تر در زمان مناسب تبدیل شود، اما در حال حاضر، برای اکثر سناریوهایی که انتظار می رود نسخه استاندارد Cat7 عملکرد خوبی داشته باشد ، توصیه نمی شود.

مزیت های کابل CAT7 نسبت به سایر کابل ها چیست؟

مزیت های کابل CAT7 نسبت به سایر کابل ها چیست؟

مزیت های کابل CAT7 نسبت به سایر کابل ها چیست؟

  • پهنای باند کابل Cat7 Ethernet تا 600 مگاهرتز است که 6 برابر بزرگ تر از Cat5e (100 مگاهرتز) و 2.4 برابر بزرگ تر از Cat6 (250 مگاهرتز) است.
  • Cat7  دارای یک محافظ کلی و هم چنین محافظ فردی برای هر جفت سیم است، بنابراین در جاهایی که عوامل مخرب بیرونی زیاد است، می تواند به خوبی عمل کند.
  • Cat7  ضخیم تر، حجیم تر و خم شدن آن دشوارتر است.
  • Cat7  به عنوان با دوام ترین کابل در نظر گرفته می شود و طول عمر آن 15 برابر کابل Cat5e و کابل Cat6 است.
  • Cat7   با استانداردهای قبلی کابل اترنت مانند Cat5e و Cat6 سازگار است. در نتیجه، کاربران می توانند کابل Cat5e یا کابل Cat6 را از LAN مبتنی بر مس موجود منتقل کرده و Cat7 را بدون نیاز به تغییر وسایل الکترونیکی موجود، نصب کنند.

برندهای تولید کننده کابل شبکه Cat7

 برندهای تولید کننده کابل شبکه Cat7

برندهای تولید کننده کابل شبکه Cat7

در ادامه برخی از برندهای تولیدکننده کابل شبکه آمده است، توجه داشته باشید که موارد ذکر شده بر اساس تحقیقات، نظرات مشتریان و توصیه ها و آزمایشات صورت گرفته است.

شرکت Lansan

شرکت Shenzhen Lianxun Industries، یک تولید کننده حرفه ای کابل چینی است. این شرکت 26 سال تجربه در زمینه فناوری تولید کابل شبکه دارد.

شرکت Primus

شرکت Primus Cable  یک تولید کننده کابل مستقر امریکایی است. بزرگ ترین ادعای این شرکت،  توانایی  در ارائه به موقع محصولات شبکه با کیفیت بالا است.

شرکت Comm Port

شرکت Comm Port  یک تولید کننده و تأمین کننده کابل شبکه است که در ایالات متحده مستقر است. این شرکت در صنایع شبکه های امنیتی و ایمنی تخصص دارد و راه حل های مبتنی بر فناوری برتر را در زمینه های امنیت و نظارت ارائه می دهد.

شرکت Shumai

شرکت کابل Huzhou Shumai ، یک تولید کننده کابل شبکه مستقر در چین است. این شرکت هم چنین در کشورهایی مانند آمریکای شمالی، اروپا، آمریکای جنوبی و آسیای جنوب شرقی شهرت زیادی دارد.

شرکت PCnet

شرکت PCnet Wire Cable Co، یک تولید کننده کابل شبکه تایوانی است و بیش از 34 سال تجربه در تولید کابل شبکه دارد. این شرکت یکی از پیشگامان صنعت LAN است.

بهترین کابل شبکه Cat7 موجود در بازار ایران برای کدام برند است؟

بهترین کابل شبکه Cat7 موجود در بازار ایران برای کدام برند است؟

بهترین کابل شبکه Cat7 موجود در بازار ایران برای کدام برند است؟

شرکت نگزنس (Nexans)

این کابل شبکه یکی از مرغوب ترین کابل شبکه های موجود است و به دلیل قدرت انتقال بالایی که دارد، بسیاری از افراد متخصص از آن استفاده می کنند.

شرکت لگراند (Legrand)

این کابل شبکه هم کیفیت بالایی دارد و شرکت لگراند، از به نام ترین تولیدکنندگان تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه در سرایر دنیا است.

شرکت بلدن (Belden)

بلدن در سال 1902 تأسیس شده است و یک شرکت امریکایی است که در چین هم کارخانه دارد.

شرکت رفسنجان

یکی از بزرگ ترین کارخانه های تولید کابل شبکه در ایران است که در سال 1360 تأسیس شده است.

شرکت اشنایدر (Schneider)

یک شرکت فرانسوی در زمینه ساخت و تولید تجهیزات و کابل های شبکه است که در سال 1836 میلادی تأسیس شده است.

شرکت شهید قندی

یک شرکت فعال در زمینه تولید کابل های شبکه است که در سال 1363 تأسیس شده است.

معرفی استانداردهای کابل Cat7

معرفی استانداردهای کابل Cat7

معرفی استانداردهای کابل Cat7

استانداردهای کابل کشی Cat7 در سال 2002 تصویب شد. کابل رده 7 دارای چهار جفت سیم مسی پیچ خورده جداگانه محافظت شده و هم چنین یک محافظ کابل کلی است که به آن کمک می کند تا معیارهای دقیق پوشش سیگنال در مسافت را رعایت کند و اطمینان حاصل می کند که کابل Cat7 برای محافظت در برابر تخریب احتمالی ناشی از مسائلی مانند تداخل متقاطع و  EMI طراحی شده است.

در حالی که استانداردهای Cat7 با تجدید نظرهای قبلی مانند Cat5 کلاس D و Cat6 کلاس E متفاوت است، رده 7 کلاس F با سیستم های استفاده شده از هر یک از آن استانداردهای قبلی سازگار است.

سخن پایانی
سخن پایانی

سخن پایانی

هنگام برنامه ریزی یا خرید نوع مناسب کابل های شبکه اترنت، باید این نکته مهم را به یاد داشته باشید که انواع، درجات و دسته بندی های متعددی حتی در نسخه های جدید کابل های اترنت وجود دارد.

با استفاده از کابل های Cat7 (a) می توانید با برخورداری از محافظت اضافی و پیشرفته تر یا با طراحی شبکه به گونه ای که فاصله ها کاهش یابد و تضعیف سیگنال به حداقل برسد، از پتانسیل سرعت شبکه فعلی و آینده به طور مطلوب پشتیبانی کنید. در بسیاری از برنامه های کاربردی، این متغیرها اغلب می توانند حتی برای راه اندازی شبکه با استفاده از کابل های دسته 7 یا Cat7a با عملکرد یکسان، نتایج بسیار متفاوتی را ارائه دهند.

کابل شبکه Cat7 برای استقرار شبکه خانگی، گزینه مناسبی نیست زیرا گران تر است و کابل کشی Cat7 پیچیده است. با این حال، این نوع کابل برای مکانی مناسب است که به انتقال سریع اطلاعات نیاز دارد بنابراین  به منظور استقرار موفق شبکه، باید برنامه ای دقیق تهیه کنید، با محیط آشنا باشید، الزامات استقرار شبکه را بدانید و تجهیزات انتقال مناسب را انتخاب کنید.

محصولات مرتبط

CAT6A UTP PVC INDOOR 4

CAT6A UTP PVC INDOOR

CAT6A UTP PVC INDOOR

CAT6A SFTP PVC INDOOR 5

CAT6A SFTP PVC Indoor

CAT6A SFTP PVC Indoor

CAT6 SFTP HDPE1 1

CAT6A SFTP HDPE Outdoor

CAT6A SFTP HDPE Outdoor

CAT6A SFTP LSZH INDOOR 5

CAT6A SFTP LSZH INDOOR

CAT6A SFTP LSZH INDOOR

اشتراک گذاری مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری مقاله
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟