تفاوت کابل اترنت و کابل شبکه

استفاده از کابل اترنت و انواع آن برای استفاده از رایانه، تلویزیون و تلفن امری ضروری است. تصور زندگی امروزی بدون این وسایل الکترونیکی دشوار است؛ بنابراین در عصر حاضر می‌توان گفت که کابل‌ شبکه بخشی جدا نشدنی از زندگی مردم هستند زیرا دستگاه‌های الکترونیکی پرکاربرد بدون آن‌ها کار نمی‌کنند. منبع کامپیوتر معمولا کابل اترنت را تبلیغ می‌کند و تلویزیون در مورد اتصال کابل صحبت می‌کند.

با وجود انواع مختلف کابل، مردم اغلب گیج می‌شوند که کدام یک را تهیه و استفاده کنند. همچنین یک سؤال مشترک وجود دارد که اغلب مطرح می‌شود: تفاوت کابل اترنت و کابل شبکه در چیست؟ بگذارید یک بار برای همیشه این سردرگمی مشترک را روشن کنیم و به آن خاتمه دهیم. کابل شبکه اصطلاحی کلی است که کاربردهای مختلفی را در خود جای داده؛ و اترنت یک فناوری دسترسی به شبکه محلی است؛ بنابراین، هر کابلی که امکان اتصال با سیستم به دستگاه را در داخل شبکه فراهم کند، می‌توانید نام آن را «کابل اترنت» یا «کابل شبکه» بگذارید.

ظاهراً هیچ تفاوتی در کابل‌های شبکه و اترنت وجود ندارد. کابل‌های شبکه از اترنت و کابل LAN تشکیل شده است. امروز سعی خواهیم کرد که جزئیات مربوط به فناوری اترنت و کابل های شبکه را توضیح داده تا درک آن آسان شود. ما امیدواریم که این امر به شما کمک کند تا از همه گیجی که دارید خلاص شوید.

کابل شبکه چیست؟

تفاوت کابل اترنت و کابل شبکه

تفاوت کابل اترنت و کابل شبکه

قبل از اینکه به تفاوت کابل اترنت و کابل شبکه بپردازیم، بهتر است مقداری به تعریف کابل شبکه پرداخته شود. کابل شبکه مانند یک رسانه عمل می‌کند که از طریق آن اطلاعات از یک دستگاه شبکه به دیگری منتقل می‌شوند. نوع کابل انتخاب شده برای یک شبکه به اندازه، توپولوژی و روش شبکه بستگی دارد. انواع مختلف کابل‌های شبکه به عنوان ستون فقرات زیرساخت شبکه عمل می‌کنند. انتخاب نوع صحیح کابل کشی شبکه می‌تواند عملکردهای مختلف تجاری را تحت تأثیر قرار دهد زیرا مدیران شبکه سازمانی از فن‌آوری‌های جدید استفاده می‌کنند. انواع مختلفی از کابل شبکه وجود دارد. حال باید بدانید نوع کابل شبکه‌ای که در زیرساخت شبکه در صنایع مختلف استفاده می‌شود از حیاتی‌ترین جنبه‌های شبکه به حساب می‌آید.

با پیشرفت تکنولوژی و مجهز شدن انواع دستگاه‌های به فناوری اترنت، انواع کابل شبکه نیز با فناوری اترنت پا به عرصه دنیای دیجیتال گذاشت.

فناوری اترنت چیست؟

برای اینکه به تفاوت کابل اترنت و کابل شبکه پی ببریم، باید با فناوری اترنت آشنا شویم. اترنت راهی برای اتصال رایانه‌ها و سایر دستگاه‌های شبکه در یک فضای فیزیکی است. فناوری اترنت به عنوان یک شبکه محلی یا LAN نامیده می‌شود.

ایده یک شبکه اترنت این است که رایانه‌ها و سایر دستگاه‌ها می‌توانند پرونده‌ها، اطلاعات و داده‌ها را به طور مؤثر بین یکدیگر به اشتراک بگذارند. اترنت در سال ۱۹۸۰ منتشر شد. تا سال ۱۹۸۲، انستیتوی مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) قالب را استاندارد کرد؛ بنابراین همه شبکه‌ها و دستگاه‌های رایانه‌ای از پورت‌های یکسان استفاده می‌کنند. IEEE یک راهنمای کتبی برای استانداردهای اترنت ایجاد کرده و با پیشرفت فناوری در جهت بهبود این استانداردها تلاش می‌کند. تمام تولیدکنندگان کابل اترنت برای اطمینان از کیفیت و ایمنی باید از این استانداردهای سختگیرانِ پیروی کنند.

کابل‌های اترنت نوعی کابل شبکه هستند. آن‌ها برای کار با پورت‌های اترنت طراحی شده‌اند. درگاه‌های اترنت را می‌توان در روترها، رایانه‌ها، تلویزیون‌ها و بیشتر اینترنت و دستگاه‌های مجهز به شبکه یافت. دستگاه‌های سیم‌کشی فواید خود را دارند، از جمله اینترنت سریع‌تر و قابلیت اطمینان بیشتر خصوصیات کابل اترنت هستند. معمولاً توصیه می‌شود دستگاه‌هایی را که جابجا نمی‌شوند و از WiFi برای دستگاه‌های تلفن همراه استفاده می‌کنند سیم‌کشی کنید.

کابل اترنت چیست؟

کابل اترنت چیست؟

کابل اترنت چیست؟

با اینکه هنوز وارد بحث تفاوت کابل اترنت و کابل شبکه نشده‌ایم، مطمئنا تا به اینجا به تفاوت‌هایی از آن‌ها پی برده‌اید. متداول‌ترین نوع کابل شبکه، کابل اترنت است. کابل ethernet شبیه کابل‌ تلفن است. سیم‌های کابل اترنت معمولا دو برابر سیم‌های کابل تلفن هستند (۸ در مقابل ۴). همان طور که می‌دانید اتصال کمی قوی‌تر و بزرگ‌تر از اتصال کابل تلفن است.

در انتهای هر کابل یک پلاگین مدولار کوچک وجود دارد که اغلب یک اتصال ثبت شده Jack 45 (RJ45) است. آن‌ها دارای یک اهرم کوچک در بالا هستند که به ایمن‌سازی و اتصال کابل اترنت کمک می‌کند. هنگامی که کابل اترنت را به جایگاه موردنظر اتصال می‌دهید، فشار دهید، صدای کوچکی ایجاد می‌شود که نشان دهنده اتصال این نوع کابل است.

گاهی اوقات، درگاه دارای یک چراغ LED بوده، بنابراین جک اترنت، هنگام اتصال موفقیت‌آمیز روشن می‌شود. طول کابل‌های اترنت متفاوت است. اندازه‌ها معمولاً از حدود ۳/۰ متر شروع می‌شوند و می‌توانند تا ۳۰ متر و بیشتر هم برسند. همچنین می‌توان کابل‌ها را به طول دلخواه برش داد. آن‌ها در انواع مختلف رنگ نیز وجود دارند. هیچ تفاوتی بین رنگ کابل‌ها وجود ندارد. بسیاری از سرپرستان شبکه‌های رایانه‌ای کابل‌های خود را هماهنگ می‌کنند تا بتوانند به راحتی شبکه‌های خود را مدیریت و نگهداری کنند. گاهی اوقات، ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی، رنگ‌های مختلفی را ارائه می‌دهند تا مراجعه به آن‌ها توسط رنگ آسان باشد.

تفاوت کابل اترنت و کابل شبکه در چیست ؟

حالا که با کابل اترنت و کابل شبکه آشنا شدید وقت آن است که بدانیم کابل اترنت و کابل شبکه چه تفاوت‌هایی دارند تا کاملا رفع ابهام شود.

  • تفاوت کابل اترنت و کابل شبکه در دامنه؛

همان طور که گفته شد کابل اترنت شاخه‌ای از انواع کابل شبکه است. انواع کابل‌های شبکه در محیط‌های مختلف استفاده می‌شوند. در محیط‌های LAN, MAN, WAN برای اتصالات موجود از کابل‌های اترنت استفاده می‌شود. معمولا کابل‌های اترنت به کابل‌ها با جنس‌های مسی یا آلومینیومی از انواع کابل شبکه گفته می‌شود. در حال حاضر کابل شبکه و انواع آن دارای طیف گسترده‌ای است. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و روی کار آمدن فناوری اترنت، شاخه کابل اترنت به انواع کابل ‌های شبکه اضافه شده است. پس می‌توان گفت اولین تفاوت کابل اترنت و کابل شبکه این است که کابل اترنت زیرمجموعه کابل‌های شبکه است.

  • تفاوت کابل اترنت و کابل شبکه در طبقه بندی و انواع؛

همان طور که می‌دانید انواع کابل‌های شبکه عبارت هستند از:

البته هر یک از این انوع کابل‌های شبکه دارای طبقه‌بندی‌های مختلفی نیز هستند؛ مثلا کابل‌های کواکسیال برای کابل‌های اترنت ۱۰ مگابایت بر ثانیه استاندارد شده‌اند. البته باید بدانید در طی دهه ۱۹۹۰ برای اولین بار نوع کابل‌های جفت پیچ خورده به عنوان استاندارد کابل اترنت ظهور کرد. با تکنولوژی مدرن نوع کابل‌های فیبر نوری با ساختار اترنت نیز پا به عرصه گذاشته و تکنولوژی اترنت را توسعه داده است. کابل‌های USB دار نیز رابط‌های خوبی برای تبدیل به کابل اترنت و استفاده بهینه از انواع کابل‌ها است.

انواع معروف کابل اترنت عبارت هستند از:

  1. Cat5e cable 
  2. Cat6a cable
  3. Cat7a cable

همین انواع کابل اترنت نیز شاخه‌ای از انواع کابل‌های شبکه هستند. باید بدانید که نوع Cat5 نوع قدیمی کابل اترنت بوده که دارای کمترین استاندارد است. این نوع کابل اترنت در حال حاضر منسوخ شده است.

  • تفاوت کابل اترنت و کابل شبکه در کاربرد؛

یکی از تفاوت‌های اصلی تفاوت کابل اترنت و کابل شبکه در کاربرد آن‌ها است. حتی اگر در فناوری‌های بی‌سیم پیشرفت‌هایی وجود داشته باشد، در قرن بیست و یکم، بسیاری از شبکه‌های موجود رایانه‌ای به عنوان واسطه فیزیکی به کابل متکی هستند که برای انتقال داده استفاده می‌کنند. می‌توان گفت این یک مورد تشابه کابل اترنت و کابل شبکه محسوب می‌شود.

انواع کابل‌ شبکه برای قابل‌استفاده شدن لوازم دیجیتال الکترویکی مانند تلویزیون، ماهواره، رایانه، دوربین و مانند این‌ها کاربرد دارند. در چند سال گذشته WiFi محبوبیت بالایی پیدا کرده است. پیشرفت در فناوری منجر به ارائه WiFi با سرعت بیشتر و پوشش قابل اطمینان‌تر شده است. با این حال، سیگنال‌های WiFi فقط می‌توانند با برخی از دستگاه‌ها در یک زمان کنار بیایند؛ اما با وجود تعداد زیادی دستگاه فعال برای سیگنال، ممکن است سرویس شما ضعیف یا ناپایدار باشد.

سیگنال‌های WiFi هنگام عبور از دیوارها ضعیف می‌شوند. همچنین سایر وسایل خانه روزمره می‌توانند بر روی سیگنال‌های WiFi تأثیر بگذارند، این وسایل عبارت‌اند از: مایکروویو، مانیتور، دوربین‌های مداربسته، تلفن‌های بی‌سیم و گیرنده‌های تلویزیون ماهواره‌ای.

با اتصال سخت‌افزاری دستگاه‌های خود به روتر با استفاده از کابل‌های اترنت می‌توان سرعت را بهبود بخشید. این امر به‌ویژه هنگام پخش جریان، بازی یا بارگیری فایل‌ها بسیار مؤثر است. بحث دیگر اترنت در مورد امنیت WiFi است. هرکسی در محدوده وای فای باشد، می‌تواند به داده‌های منتقل‌شده از طریق امواج WiFi دسترسی داشته باشد. با انتقال داده‌ها از طریق امواج رادیویی موجود در فضا، می‌توان آن‌ها را رهگیری کرد. داده‌های ارسالی از طریق اترنت فقط در شبکه محلی قابل دسترس هستند.

تفاوت در کاربرد

تفاوت کابل اترنت و کابل شبکه در کاربرد

شما باید سخت‌افزارهای زیر را برای اتصالات اترنتی در نظر بگیرید:

  • روترها و مودم‌ها؛
  • کامپیوترهای رومیزی؛
  • لپ‌تاپ‌های ثابت؛
  • کنسول‌های بازی؛
  • تلویزیون‌های هوشمند؛
  • دستیارهای هوشمند؛
  • چاپگرها؛
  • درایوهای NAS؛
  • دوربین‌های مداربسته؛
  • نقاط دسترسی بی‌سیم؛
  • بلندگوهای هوشمند؛

مزایای کابل اترنت

  • عدم تداخل کابل اترنت با تجهیزات دیگر و سازگاری با تکنولوژی‌های قدیمی‌
  • اتصال سریعتر از طریق اترنت
  • امنیت، ثبات سیگنال و انعطاف‌پذیری در کابل‌ اترنت .
  • شناسایی راحت اتصالات هر فرد به دلیل اتصال فیزیکی در کابل اترنت
  • پایین بودن هزینه
  • مقاومت بالا در برابر نویز
  • کیفیت بالای انتقال اطلاعات

معایب کابل اترنت:

  • تنها در شبکه های کوچک قابل پیاده سازی است
  • در صورتی که طول کابل ها زیاد باشد تداخل افزایش پیدا می کند.
  • در هنگام افزایش ترافیک سرعت کاهش پیدا می کند.
  • زمان طولانی جهت عیب یابی
سخن آخر

کابل‌های شبکه یکی از وسایل ضروری در دنیای دیجیتال امروزی برای دستگاه‌های الکترونیکی است که بشر برای پیشرفت به آن‌ها نیازمند است. به همین جهت آشنایی با کابل اترنت و کابل شبکه چه تفاوت‌هایی دارند امری ضروری به نظر می‌رسد. با پیشرفت تکنولوژی و رویکرد فناوری‌های جدیدی مانند فناوری اترنت، کابل‌های اترنت نیز وارد رقابت در دنیای فناوری شده‌اند. کابل‌های اترنت ستون فقرات هر شبکه کامپیوتری هستند. آن‌ها داده‌های شما را از یک دستگاه به دستگاه دیگر منتقل کرده و به ساخت یک خانه یا دفتر هوشمند کمک می‌کنند. مجموعه PFC امیدوار است با این مقاله توانسته باشد در رفع ابهامات تفاوت کابل اترنت و کابل شبکه کمک کرده باشد.

محصولات مرتبط

PATCH CORD CAT6 UTP INDOOR

Patch Cord CAT6 UTP Indoor

Patch Cord CAT6 UTP Indoor

CAT6 SFTP PVC 1

CAT6 SFTP PVC INDOOR

CAT6 SFTP PVC INDOOR

RACK STANDING IN

رک ایستاده ایندور

رک ایستاده اندور

PATCH PANEL CAT6 3

پچ پنل cat6 (24 پورت)

پچ پنل cat6 (24 پورت)

اشتراک گذاری مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری مقاله
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟