نگهدارنده کابل شبکه چیست؟ معرفی و مقایسه انواع آن و مزایا و معایب

برای شناخت محافظ کابل شبکه باید به این نکته توجه کنید که یکی از مشکلات همیشگی هنگام استفاده از رک های سرور، کابل های زیاد درون آن است. کابل های درهم و به هم تنیده ممکن است ضررهای زیادی برای سیستم های نصب شده درون رک به وجود بیاورند. کابل های در هم تنیده شده ی درون رک با استفاده از نگهدارنده کابل شبکه یا Cable Management آرایش می شوند.

نگهدارنده کابل شبکه چیست و چه کارایی دارد؟

نگهدارنده کابل شبکه چیست و چه کارایی دارد؟

نگهدارنده کابل شبکه چیست و چه کارایی دارد؟

نگهدارنده کابل شبکه یا کیبل منیجمنت، قطعه ای درون رک ایستاده یا رک دیواری است که وظیفه ی آن مرتب کردن، آرایش و نگهداری انواع کابل های درون رک می باشد. نگه دارنده کابل شبکه افزون بر محافظت از کابل ها در برابر کشیدگی، فضای درون رک و سرهم بندی آن را نیز منظم تر می کند.

انواع نگهدارنده کابل شبکه

انواع نگهدارنده کابل شبکه

انواع نگهدارنده کابل شبکه

در کل دو نوع نگهدارنده کابل شبکه از نظر جهت قرار گیری وجود دارد که عبارتند از: 1) نگهدارنده افقی 2) نگهدارنده عمودی.

البته لازم به ذکر است که در یک تقسیم بندی دیگر، نگهدارنده های کابل را به قلاب دار و درپوش دار نیز تقسیم کرده اند.

  • نگهدارنده کابل عمودی:

محافظ کابل شبکه عمودی دقیقا مانند نگهدارنده ی افقی کابل است. تنها تفاوت آنها در نصب بصورت عمودی است. این نگهدارنده که کابل های درون رک را بصورت عمودی آرایش میدهد، فضا را برای گردش جریان هوا فراهم می کند. همچنین آرایش این کابل ها بصورت عمودی، فضای مناسب درون رک را بهینه سازی کرده تا مدیر شبکه فضای بیشتری برای نصب تجهیزات شبکه در اختیار داشته باشد.

  • نگهدارنده کابل قلاب دار:

این نگهدارنده یک نوع نگهدارنده ی افقی است که بجای درپوش، قلاب دارد و طرز گذاشتن و برداشتن کابل درون آن آسان تراست. این نگهدارنده در رک دیواری و ایستاده مورد استفاده قرار می گیرد.

  • نگهدارنده کابل درپوش دار:

بعد از قرار دادن کابل ها درون این نگهدارنده درپوشی بر روی آن قرار می گیرد تا از دسترس افرادی که در حال کار با سایر قطعات نصب شده درون رک هستند حفظ شود و احتمال آسیب رسیدن به آنها کمتر شود.

انواع برندهای تولید کننده نگهدارنده کابل شبکه:

انواع برندهای تولید کننده نگهدارنده کابل شبکه

انواع برندهای تولید کننده نگهدارنده کابل شبکه

1- لگراند (Legrand) :

لگراند شرکتی نامدار و معروف در حوزه ی تولید تجهیزات شبکه می باشد که بیش از صد سال سابقه ی کار دارد. این شرکت فرانسوی دارای محصولاتی با تنوع بالا بوده و کابل های شبکه خود را در دسته هایCat5 ، Cat5e،Cat6 ،Cat6a  و Cat7 ارائه می کند. این نوع کابل ها در وجود شیلد، میزان درهم تنیدگی زوج سیم ها و ضخامت روکش با یکدیگر متفاوت هستند.

2- بلدن (Belden) :

این شرکت آمریکایی در سال 1902 فعالیت خود را در حوزه ی تجهیزات شبکه آغاز کرد. اگر در بین برند های کابل شبکه به دنبال یک کابل شبکه ی مرغوب با طول عمری بالا هستید، بلدن انتخاب مناسبی برای شماست. انواع کابل های Cat5 و Cat6 این شرکت در بازار موجود هستند و همچنین دارای دو نوع مختلف نیز می باشند. تفاوت این دو نوع در جنس رشته سیم های داخلی کابل است که ممکن است مسی یا آلومینیومی باشند. کابل های مسی سرعت و کیفیت بالاتری دارند و همچنین برای شبکه های بزرگ نیز مناسب ترند. پس اگر برای سیستم های بزرگ مثل بیمارستان ها و بانک ها نیاز به کابل شبکه دارید بهتر است نوع مسی آن را انتخاب کنید.

3- اشنایدر (Schneider) :

این شرکت فرانسوی که در حوزه ی تولید تجهیزات شبکه فعالیت دارد، با حدود 200 سال سابقه ی کاری محصولات با کیفیتی را روانه ی بازار کرده است. تفاوت انواع کابل های این شرکت را می توانید از روی رنگ آن ها تشخیص بدهید. به عنوان مثال کابل ‌های UTP و FTP با رنگ آبی و کابل های SFTP با رنگ سبز تولید می شوند.

4- نگزنس (nexans) :

نگزنس یک شرکت فرانسوی است که در حال رقابت با سایر برند های کابل شبکه می باشد. این شرکت رنگ بندی خاصی در معرفی محصولات خود دارد. به طور مثال برای کابل های cat5، cat6 ،cat7  از رنگ نارنجی و برای کابل‌ های OUTDOOR خود از رنگ مشکی استفاده می‌کند. این شرکت بعضی از کابل های خود را به صورت تست فلوک به بازار عرضه می کند.

یعنی ابتدا کابل از نظر سرعت، حجم انتقال داده، نحوه ی نصب صحیح سوکت و دیگر پارامتر های فیزیکی و الکتریکی مورد تست قرار گرفته و دارای تائیدیه می باشند. این کابل ها قیمت بالاتری نسبت به سایر کابل های مشابه دارند ولی برای استفاده های صنعتی و ادارات بزرگ مناسب تر هستند.

5- دی لینک (D-link) :

این شرکت که به تازگی رقابت خود را با سایر شرکت های فعال در حوزه تجهیزات شبکه ای آغاز کرده است، در سال 1994 در کشور تایوان، فعالیت خود را با نام داتکس آغاز کرد و بعد ها اسم آن به دی لینک تغییر یافت. محبوبیت این برند در بین ایرانیان بسیار زیاد است.

بهترین راهکارها برای محافظت از کابل شبکه:

بهترین راهکارها برای محافظت از کابل شبکه

بهترین راهکارها برای محافظت از کابل شبکه

  1. کابل های شبکه نباید در اطراف اجسام تیز و برنده و مناطق مرطوب قراربگیرند. پس بهتر است از این کابل ها در زیر طبقات استفاده نکنید.
  2. از رنگ های متنوعی برای کابل های شبکه استفاده کنید.
  3. نباید کابل ها را خیلی محکم دسته کنید.
  4. باید طوری از کابل استفاده کنید که دسترسی را برای شما راحت کرده و نیازی به کشش آن نداشته باشید.
  5. باید از روکش های مناسبی برای نگهداری کابل استفاده کنید.
  6. برای پیچیدن کابل ها از سیم های با کیفیت و ایمن استفاده کنید.

کابل های شبکه مجموعه سیم هایی از جنس مس یا شیشه هستند که برای انتقال اطلاعات و داده ها بین کامپیوترها، روترها و سوئیچ ها (به طور کلی بین اجزا و مولفه های شبکه) استفاده می‌شوند

محصولات مرتبط

patch cord indoor 1

پچ کورد فیبر نوری Indoor

پچ کورد فیبر نوری Indoor

FIBER OBUC

کابل فیبر نوری OBUC

کابل فیبر نوری OBUC

PATCH CORD CAT6 UTP INDOOR

Patch Cord CAT6 UTP Indoor

Patch Cord CAT6 UTP Indoor

CAT6 SFTP LSZH INDOOR

CAT6 SFTP LSZH INDOOR

CAT6 SFTP LSZH INDOOR

اشتراک گذاری مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری مقاله
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟