کابل های Outdoor در برابر کابل های Indoor

در دنیای کسب و کار مربوط به صنعت تلکام، ثابت شده است که یک راه حل (اپلیکشن) بیرونی[۱] (اوتدور) به منظور حفظ عملکرد نیازمند یک کابل اوتدور است. با این وجود چه اصولی جهت انتخاب کابل های Indoor و Outdoor وجود دارد؟ چه زمانی باید از کابل های Outdoor و چه زمانی باید از کابل های Indoor استفاده نماییم. در این مقاله به ویژگی های هرکدام از کابل های Indoor و outdoor خواهیم پرداخت.

هر چقدر پروژه پیش می رود، واضح و مبرهن است که ممکن است برنامه ها دچار تغییر شوند. تغییر در برنامه ها اثر خود را بر لوکیشن تجهیزات نیز خواهند گذاشت. در نتیجه، لوکیشن کابل ها در ایجاد اتصالات اهمیت بسزایی دارد. برای مثال یک استادیوم را در نظر بگیرید.

در طول بازسازی و تعمیر یک استادیوم، بخشی از تجهیزات به بیرون ورزشگاه منتقل شدند تا بعدها در جای مناسب قرار گیرند. موقعیت تجهیزات طوری طراحی شده بود که از تجهیزات در برابر شرایط نامساعد جوی محافظت نماید، با این وجود هنوز مکان مربوط به تجهیزات با توجه به اینکه در شرایط بیرونی قرار داشتند آسیب پذیر بودند و امکان نوسانات گرمایی و دمایی و رطوبت بالا وجود داشت.

[۱] Outdoor Application

با توجه به این شرایط، باید از کابل های Indoor استفاده کنیم یا Outdoor؟

واضح است که می بایست از کابل های Outdoor استفاده نماییم . شاید شما فکر کنید که در صورتی که کابل ها در معرض نور خورشید و یا غیره قرار نداشته باشند، در این صورت نیازی به در نظر گرفتن چنین تمهیداتی وجود ندارد، در حالی که ممکن است این کابل ها با شرایطی مانند شرایط رطوبتی مواجه شوند.

مثالی دیگر که می تواند نظر شما جلب کند توجه به این موضوع است، آیا سایبان مربوط به منازل می تواند شرایطی را ایجاد کند که بخواهیم از کابل های Indoor استفاده کنیم؟ همانطور که پیشتر نیز عنوان شد، حتی اگر کابل ها را از نور خورشید، باران و باد محافظت کنیم، باز خطراتی همچون رطوبت و نوسانات دمایی که منجر به پوسیدگی می شوند وجود دارد.

چه زمانی باید از کابل های Indoor و چه زمانی باید از کابل های Outdoor استفاده نماییم؟

نوعی کابلی که شما استفاده می کنید اهمیتی نداشته و اینکه نوع کابل مسی[۱]، کنترلی[۲]، امنیتی[۳] و یا الیافی[۴] است مهم نیست. در صورتی که در یکی از شرایط ذیل قرار داشته باشیم می بایست از کابل های Outdoor استفاده کنیم:

نورخورشید

رطوبت

چگالش[۵]

نم[۶]

دمای بی قاعده[۷]

[۱] Copper Cable

[۲] Control Cable

[۳] ُSecurity Cable

[۴] Fiber Cable

[۵] Condensation

[۶] Moister

[۷] Unregulated temperature

 

کابل های شبکه ای Indoor در برابر کابل های شبکه ای Outdoor

بدون شک شما با کابل های اترنت Indoor، که با روکش های مستحکم پلیوینی کلراید[۱]  (PVC) پوشیده شده اند آشنایی دارید. این کابل ها، کابل هایی اند که برای استفاده در فضای داخلی مناسب هستند، اما درعین حال انتخابی نامناسب برای فضای های Outdoor محسوب می شوند، چون PVC، هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید و امواج ماورابنفش خراب و شکننده خواهد شد.

کابل هایی که با هدف کار شدن در فضای بیرونی ساخته می شوند، در برابر آب مقاوم بوده و طوری طراحی شده اند که در مقابل آب و هوای نامساعد نیز مستحکم باقی بمانند. کابل های Outdoor در صورتی که از روکش های ترموپلاستیک ساخته شده باشند، قادر به تحمل دمای ۴۰- سلسیوس هستند؛ و در صورتی که از روکش های Polyethlene UV ساخته شده باشند قدر به تحمل دمای ۲۰- سلسیوس می باشند.

کابل های اترنت Indoor، با توجه به اینکه فاقد روکش ضدآب هستند با نوع Outdoor فرق می کنند. این نوع کابل ها فقط در صورتی برای استفاده در زیر زمین[۲] مناسب هستند که در درون یک لوله قرار گیرند.

به هر روی، کابل های اترنت Indoor، به لحاظ طراحی با کابل های اترنت Outdoor متفاوت هستند. با توجه به ویژگی های مربوط به طراحی شان، در صورت قرار گرفتن در زیر خاک با خطر مواجه خواهند شد، لذا بر خلاف کابل های اترنت Outdoor، برای استفاده در فضای داخلی طراحی شده اند.

تفاوت اصلی کابل های اترنت Outdoor از نوع Indoor آن ها، در ساختار بزرگتر و روکش ضخیم آن هاست. این ویژگی ها به این دلیل در کابل های Outdoor تعبیه شده اند تا بتوانند کابل را در برابر مشکلاتی که در فضاهای بیرونی وجود دارد محافظت نمایند.

کابل های اترنت Outdoor طوری طراحی شده اند که بتوانند در بیرون خانه یا ساختمان نصب شوند. یک روکش متراکم به محافظت از کابل در برابر سایش و تداخل سیگنال های ناشی از لرزش کمک می کند. فرم محکم تری از پلی وینیل کلراید (PVC) برای روکش این کابلها استفاده می شود، که یا توسط یک نوار ضد آب بسته می شود یا با ژل پر می شود تا از رسیدن رطوبت به هسته کابل جلوگیری کند.

تفاوت دیگر در روکش بیرونی است که در کابل های Outdoor استفاده می شود. روکش کابل های اترنت Outdoor از مواد پلیتن[۳] مسدود کننده آب[۴] تشکیل شده است. این ماده نقشی حیاتی در کابل ها جهت مقاومت در برابر آب، کشش و آفتاب بازی می کنند. همچنین در روکش کابل های اترنت Outdoor از مواد PVC  جدید استفاده می شود. این مواد تقریبا نرم هستند آنها می توانند قابلیت انعطاف پذیری سیم کشی داخلی را تا حد قابل توجهی حفظ کنند و با کابل کشی داخلی سازگار شوند.

به هر روی دو لایه در کابلهای اترنت Outdoor وجود دارد که عبارتند از : روکش مسدود کننده آب PE خارجی[۵] و روکش PVC داخلی. با توجه به شرایط پیچیده کابل کشی خارجی، روکش دولایه مقاومت کابل را در برابر تغییرات بیرونی افزایش داده و هسته مسی را در برابر خرابی محافظت می نماید.

کابل های اترنت Indoor و Outdoor در نمونه های زیر وجود دارند.

  • کابل های CAT5e
  • کابل های CAT6
  • کابل های CAT6A
  • کابل های CAT7
  • کابل های CAT8

هر کدام از این کابل ها ممکن است هر دو نوع Indoor و Outdoor را داشته باشند. برای مثال کابل Cat6 هر دو نوع Outdoor و Indoor را دارد.

[۱] Polyvinyl Chloride

[۲] Beneath the ground

[۳] Polythene

[۴] Water Blocking

[۵] Outer PE water-blocking jacket,

جمع بندی

به دلیل ویژگی های مختلفی که کابل های Outdoor و Indoor دارند، هنگام انتخاب سیستم کابل کشی شبکه، Outdoor و یا Indoor بودن آن نقشی حیاتی در تصمیم گیری ما ایفا می کند. به هر روی، هنگام انتخاب کابل های اترنت، می بایست موارد استفاده را در نظر داشته باشید چرا که این معیار نقشی مهمی در کارایی کابل خواهد داشت.

 

اشتراک گذاری مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری مقاله
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟