وبلاگ

اینترنت فیبر نوری مخابرات؛ بررسی تعرفه، سرعت و نحوه درخواست + مزایا و معایب

اینترنت فیبر نوری مخابرات در مسافت های طولانی می تواند با سرعت بالا و بدون کیفیت انتقال داده ها و اطلاعات را انجام دهد. برای استفاده از این نوع اینترنت نیاز به کابل کشی و خرید مودم است که هر کدام هزینه جداگانه ای دارند. در این مطلب به بررسی مزایا و معایب اینترنت فیبر نوری و نحوه درخواست آن از طریق شرکت مخابرات می پردازیم.

بررسی تعرفه اینترنت فیبر نوری مخابرات

بررسی تعرفه اینترنت فیبر نوری مخابرات

بررسی تعرفه اینترنت فیبر نوری مخابرات

طبق مصوبه مجلس در سال 1400  نباید افزایش قیمتی در این بسته های اینترنت اعمال می شد؛ ولی اکثر شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنتی بی توجه به این مصوبه اقدام به افزایش قیمت این بسته ها کردند. این نوع اینترنت به دلیل انحصاری بودن و اینکه  پروژه های اینترنت فیبرنوری مخابرات هر شهر توسط شرکت های مخابرات استانی به پیمانکاران مختلفی واگذار می شود؛ بنابراین در هر شهر سرویس اینترنت فیبر نوری با قابلیت ها و قیمت های متفاوتی ارائه شده و در همه جا تعرفه مشخص و یکسانی ندارد.

آخرین تعرفه‌ های اینترنت فیبر نوری مخابرات مربوط به سال 1399 در جدول ذیل قابل مشاهده است؛ همچنین می‌توانید تعرفه اینترنت تانوما را از سایت شرکت مخابرات ببینید.

تعرفه اینترنت تانوما

تعرفه اینترنت تانوما

سرعت اینترنت فیبر نوری مخابرات چقدر می باشد؟

سرعت اینترنت فیبر نوری مخابرات

سرعت اینترنت فیبر نوری مخابرات

در حال حاضر پر سرعت ترین اینترنت ثابت در ایران همین اینترنت فیبر نوری مخابرات است که در مقایسه با اینترنت ADSL یا VDSL مشکلی در زمینه سرعت و مسافت ندارد. شرکت مخابرات سرویس های اینترنت خود را روی 50 مگابیت و 100 مگابیت ارائه داده و در زمان هایی که شبکه خلوت است، سرعت های بالاتری نیز در دسترس خواهد بود. اکنون این نوع اینترنت در بعضی مناطق خاص و شهرها توسط شرکت مخابرات ارائه می شود.

نحوه درخواست اینترنت فیبر نوری مخابرات و راهنمای راه اندازی اینترنت فیبر نوری

نحوه درخواست اینترنت فیبر نوری مخابرات

نحوه درخواست اینترنت فیبر نوری مخابرات

طبق برخی خبرها در حال حاضر علاوه بر مخابرات، شاتل نیز اقدام به ارائه اینترنت فیبر نوری مخابرات نموده است. برای درخواست اینترنت فیبر نوری باید مراحل و نکات زیر توسط مشترکین و شرکت مخابرات انجام شود.

  1. مرحله اول: استعلام اینکه آیا منطقه و محل زندگی شما تحت پوشش فیبر نوری هست یا خیر؟
  2. مرحله دوم: برای انجام استعلام باید به سایت شرکت مخابرات مراجعه کرده و شماره ثابت خود را وارد نمایید؛ تا از تجهیز محل خود به اینترنت فیبرنوری آگاه گردید.
  3. مرحله سوم: در صورتی که منطقه زندگی شما تحت پوشش فیبرنوری بود باید در پرتابل همان سایت ثبت نام کنید.
  4. مرحله چهارم: کابل کشی فیبر نوری منزل توسط پیمانکاران شرکت مخابرات باید صورت گیرد که این کار تا جلو منزل رایگان بوده و کابل کشی داخل ساختمان بر عهده شما است.
  5. مرحله پنجم: برای استفاده از اینترنت فیبرنوری باید از مودم  (GPON) استفاده کنید.

مزایا و معایب اینترنت فیبر نوری مخابرات

مزایا و معایب اینترنت فیبر نوری مخابرات

مزایا و معایب اینترنت فیبر نوری مخابرات

استفاده از اینترنت فیبر نوری در حال حاضر به دلیل انحصاری بودن بسیار گران است؛ ولی با افزایش مسافت باعث کاهش سرعت نمی شود. در ادامه مطلب به بررسی مزایا و معایب اینترنت فیبر نوری مخابرات می پردازیم.

اینترنت فیبرنوری مخابرات چه مزایایی دارد؟

اینترنت فیبرنوری مخابرات چه مزایایی دارد؟

اینترنت فیبرنوری مخابرات چه مزایایی دارد؟

به طور خلاصه مزایای فیبر نوری و اینترنت فیبر نوری را بیان می کنیم و در ادامه توضیحات تکمیلی در مورد مزایایی اینترنت فیبر نوری ارائه می شود.

  • با استفاده از این نوع اینترنت اطلاعات و فایل ها با سرعت بسیار بالایی قابل آپلود و دانلود هستند.
  • در کابل فیبر نوری نویز و اصطکاک هیچ تاثیری ندارد.
  • از کل هارد و اطلاعات می توان به سرعت پشتیبان گیری کرد.
  • خطوط تانوما یا فیبر نوری در برابر آسیب و ساییدگی بسیار مقاوم هستند.
  • اینترنت فیبر نوری نسبت به دیگر اینترنت ها از امنیت بالاتری برخورداراند.
  • سرعت این نوع اینترنت  تا مرکز ارائه خدمات مخابرات بستگی ندارد.
  • عمر این کابل ها طولانی است.
  • هزاران کابل در کنار هم بدون مشکل قابل نصب است.
  • این کابل ها از ظرفیت های پهنای باند بالاتر پشتیبانی می کنند.
  • کابل های فیبر نوری نسبت به کابل های مسی قوی تر، نازک تر و سبک تر هستند.
  • این کابل ها به نگهداری یا تعویض مکرر نیاز ندارند.
  • اینترنت توسط کابل فیبر نوری، پهنای باند بیشتر و سرعت انتقال بالاتری دارد.

1. سرعت بالای دانلود اینترنت فیبر نوری

فناوری فیبر نوری در برابر نویز مقاومت خوبی دارد؛ زیرا فناوری انتقال دیتا در فیبر نوری به صورت نور بوده و نویز الکترومغناطیسی محیط بر روی آن تاثیری ندارد. همچنین سرعت اینترنت با افزایش مسافت کاهش پیدا نمی کند.

2. سرعت بالای آپلود اینترنت فیبر نوری

علاوه بر اینکه استفاده از اینترنت فیبر نوری سرعت دانلود خیلی بالایی دارد، می تواند دارای سرعت خوبی برای آپلود و بارگذاری انواع فایل ها داشته باشد. استفاده از دوربین های مدار بسته از کاربردهای آپلود با اینترنت فیبر نوری است که می توانید تصاویر بیرون را از طریق دوربین مشاهده کنید. وظیفه آپلود ویدئوها در دوربین ها توسط این نوع اینترنت صورت می گیرد؛ اگر سرعت اینترنت بالا نباشد تصاویر با مشکل قطعی رو به رو می شوند.

بحث سرعت اینترنت فیبرنوری مخابرات برای آپلود در زمان دورکاری بسیار اهمیت دارد. در حال حاضر که ویروس کرونا همه گیر شده است بسیاری از کسب و کار ها و سازمان ها اقدام به دورکاری نموده اند. برای مثال ارسال فایل های گرافیکی و ویدئویی با حجم زیاد در صورتی که سرعت اینترنت پایین باشد بسیار وقت گیر و کلافه کننده خواهد بود.

3. کاهش زمان پاسخ دهی به درخواست ها

از دیگر مزایایی استفاده از اینترنت فیبر نوری مخابرات سرعت پاسخی است که در عرض چند میلی ثانیه می توانید به درخواست های مختلف پاسخ داده یا دریافت کنید. یکی از مهم ترین زمان های پاسخ دهی در هنگام برقراری تماس های صوتی و تصویری است.

4. هزینه اینترنت فیبر نوری مخابرات

استفاده از این نوع اینترنت در مقایسه با اینترنت های موبایل، اینترنت های TD/LTE و اینترنت های رادیویی دارای هزینه کمتری است.  برای بهره مندی از اینترنت فیبر نوری مخابرات باید اقدام به خرید مودم نمایید.

5. امکان ارائه خط تلفن دیجیتال بر روی اینترنت فیبر نوری

چنانچه منطقه سکونت شما تحت پوشش فیبر نوری باشد، امکان استفاده از سرویس خط تلفن دیجیتال فراهم خواهد بود. سیپفون یا خط تلفن دیجیتال به این موضوع اشاره دارد که می توان بر روی اینترنت فیبر نوری تا 30 خط تلفن ارائه داد و در صورت تغییر مکان امکان انتقال شماره تماس وجود دارد. این قابلیت برای سازمان هایی که مشتریان شان از طریق تماس تلفنی به صورت مستقیم با آن ها ارتباط دارند بسیار کارآمد است. چرا که در صورتی که آن مجموعه اقدام به تغییر مکان خود نماید می تواند شماره تماس دیجیتال خود را نیز انتقال دهد و در ارتباط ان با مشتریان مشکلی به وجود نمی آید.

اینترنت فیبر نوری مخابرات چه معایبی دارد؟

اینترنت فیبر نوری مخابرات چه معایبی دارد؟

اینترنت فیبر نوری مخابرات چه معایبی دارد؟

به طور خلاصه معایب کابل فیبر نوری و اینترنت فیبر نوری را بیان می کنیم و در ادامه توضیحات تکمیلی در مورد معایب اینترنت فیبر نوری ارائه می شود.

  • هزینه کابل فیبر نوری نسبت به کابل مسی بسیار بالا است.
  • کابل کشی فیبر نوری در مقایسه با کابل مسی متفاوت است.
  • بسیاری از مناطق تحت پوشش این نوع کابل نیستند.
  • برای استفاده از اینترنت فیبر نوری باید از  مودم GPON استفاده کرد.
  • کابل فیبر نوری از الیاف شیشه ساخته شده که برخلاف مس به محافظت بیشتری نیاز دارد.
  • کابل های فیبر نوری اغلب شکننده بوده و در صورت خم شدن آن منجر به شکسته شدن الیاف و از بین رفتن سیگنال می شود.

1. انحصاری بودن و پشتیبانی ضعیف اینترنت فیبر نوری مخابرات

همان طور که در قسمت های قبل اشاره کردیم بزرگترین و مهم ترین مشکل اینترنت فیبر نوری مخابرات، انحصاری بودن آن است؛ بنابراین امکان انتخاب اینترنت فیبرنوری از بین چند شرکت وجود ندارد. همچنین برخی از شرکت های مخابراتی پشتیبانی ضعیفی دارند و زمان زیادی را باید برای رفع مشکلات فنی مربوط به قطع و وصل اینترنت صرف کرد.

2. حجم اینترنت فیبر نوری

یکی از معایب دیگر این نوع اینترنت عدم انتخاب حجم های متفاوت است؛ البته در اینترنت های ADSL برای یک سرعت بسته به شرکت سرویس دهنده امکان انتخاب یک تا سه حجم متفاوت وجود دارد.

3. محدوده ارائه اینترنت فیبر نوری

تعداد مناطقی که تحت پوشش اینترنت فیبر نوری قرار گرفته اند در سطح کشور اندک است؛ بنابراین برای مطلع شدن از اینکه محلی که می خواهید اینترنت فیبرنوری بگیرید امکان ارائه این سرویس دارد یا خیر باید از مخابرات استعلام بگیرید که نحوه درخواست فیبرنوری مخابرات را در ابتدای مقاله توضیح دادیم.

در صورتی که منطقه مدنظر شما کابل کشی فیبرنوری نشده باشد باید از سرویس های اینترنت ADSL یا VDSL استفاده نمایید. برای حل این مشکل می توانید از طریق نامه با شرکت مخابرات در خواست فیبرکشی را اعلام کنید. شرط کابل کشی یک منطقه، تعداد واحدهای خواستار اینترنت فیبر نوری مخابرات است.

جمع بندی

در این مقاله به طور مفصل در مورد اینترنت فیبر نوری و نحوه درخواست کابل کشی از طریق شرکت مخابرات سخن گفتیم و مزایا و معایب این اینترنت را بیان نمودیم. همچنین تعرفه اینترنت فیبر نوری مخابرات را بررسی کردیم و گفتیم قیمت بسته های اینترنت در سایت شرکت مخابرات ایران همان قیمت های سال 1399 است. و طبق مصوبه مجلس نباید تعرفه اینترنت افازیش یابد؛ ولی با این وجود بسیاری از شرکت های مخابرات استان ها اقدام به افزایش قیمت نموده اند.

محصولات مرتبط

FIBER OCUC 1

کابل فیبر نوری کانالی OCUC

کابل فیبر نوری کانالی OCUC

FIBER OBUC

کابل فیبر نوری OBUC

کابل فیبر نوری OBUC

FIBER ZIP CORD

zipcord 2*1 dx lszh

zipcord 2*1 dx lszh

patch cord indoor 1

پچ کورد فیبر نوری Indoor

پچ کورد فیبر نوری Indoor

اشتراک گذاری مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری مقاله
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟