ترانکینگ چیست و چه کارایی در شبکه دارد؟ تفاوت ترانک با داکت چیست؟

کابل شبکه یکی از اجزا بسیار مهم و ضروری در سیستم های شبکه، تلفن و برق هستند. به کمک کابل ها می توان شبکه های مختلف را به یکدیگر متصل کرد و داده و اطلاعات را بین این شبکه ها منتقل نمود. زمانی که قصد داشته باشید تا کابل کشی تازه ای را انجام دهید یا کابل کشی قبلی خودتان را نوسازی کنید، به تجهیزاتی نیاز پیدا می کنید تا بستر مناسبی برای این کار در اختیار شما قرار دهند. یکی از این تجهیزات، ترانکینگ ها هستند. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را هر چه بیشتر با این تجهیزات آشنا کنیم.

ترانکینگ چیست؟

ترانکینگ چیست؟

ترانکینگ چیست؟

ترانکینگ ها که شاید نام آن ها را به عنوان ترانک نیز شنیده باشید، مجموعه ای از محفظه های بسته شده، کانال ها و … هستند. به کمک این تجهیزات می توان کابل کشی سیستم های شبکه و برق را به سادگی انجام داد و از بهم ریختن و شلوغ شدن کابل کشی جلوگیری کرد. ترانگینگ ها دارای محفظه ای هستند که کابل ها درون آن ها قرار می گیرند و وظیفه دارند تا از این کابل ها به خوبی محافظت کنند.

امروزه ترانک ها را از نوع PVC تولید می کنند؛ اما برخی از شرکت ها ممکن است از پلاستیک abc نیز برای تولید این قطعات بهره ببرند. استفاده از این نوع پلاستیک موجب می شود تا ترانکینگ ها در برابر حریق و جریان آب نیز نفوذ ناپذیر شوند. ترانک ها قابلیت استفاده در کابل کشی شبکه، سیم کشی برق، تلفن های سانترال و … را دارند و به صورت کلی در هر فضایی که شما با انبوهی از کابل ها موجه می شوید، ترانگینگ ها می توانند مفید واقع شوند.

معرفی انواع ترانکینگ

معرفی انواع ترانکینگ

معرفی انواع ترانکینگ

اکنون که به صورت کامل با این تجهیزات آشنا شدید، زمان آن رسیده است تا با انواع مختلف ترانکینگ نیز آشنایی پیدا کنید. ترانکینگ ها به صورت کلی به سه دسته ترانگینگ دیواری، ترانگینگ دفنی و ترانکینگ ستونی تقسیم می شوند.

  • ترانکینگ دیواری : یکی از انواع پرکاربرد این تجهیزات، ترانکینگ های دیواری هستند. از این لوازم می توان در منازل مسکونی، اداری و یا تجاری استفاده کرد.
  • ترانکینگ دفنی : اگر قصد دارید تا ترانکینگ خود را از دید پنهان کنید، بهتر است به فکر استفاده از ترانکینگ های دفنی باشید. این ترانکینگ های بیشتر به صورت توکار و یا برای قرار گرفتن در زیر سقف های کاذب استفاده می شوند. می توان از این لوازم برای کابل کشی سیم های برق با فشارهای مختلف، کابل های شبکه و کابل تلفن سانترال نیز استفاده کرد.
  • ترانکینگ ستونی : نوع دیگری از این ترانکینگ ها که بیشتر استفاده اداری دارند، ترانکینگ های ستونی هستند. از این تجهیزات می توان در سالن های کنفرانس، محیط های مختلف آموزشی و یا اتاق های همایش استفاده کرد.

مزایای استفاده از ترانکینگ

مزایای استفاده از ترانکینگ

مزایای استفاده از ترانکینگ

یکی از دلایل مهم محبوبیت این ترانک ها، مزایای بسیار زیادی است که به همراه دارند. با توجه به تنوع محصولی در این ابزارها می توان از آن ها در مکان ها و برای اهداف مختلفی استفاده کرد. از مهمترین مزایا و کاربردهای ترانکیگ ها عبارت اند از:

  • مقاومت در برابر ضربه و فشار : این تجهیزات می توانند به خوبی از تمامی کابل های موجود درون محفظه خود، محافظت کنند. اگر قصد استفاده از کابل ها در محیط های کارگاهی و یا صنعتی را دارید، بدون شک باید از ترانگینگ ها استفاده کنید. همچنین به دلیل قرار گرفتن کابل ها درون این محفظه ها هیچ گونه فشار و یا ضربه ای به آن ها وارد نمی شود و به سادگی طول عمر کابل ها نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
  • مقاوم در برابر حریق و نفوذ آب : همانطور که در قسمت های قبلی اشاره شد، برخی از انواع ترانک ها در برابر حریق و یا نفوذ آب، مقاوم هستند. از این رو می توانند محافظت از کابل را به خوبی تضمین کنند.
  • مدیریت و مرتب سازی کابل ها : یکی از مهمترین مزایای استفاده از چنین تجهیزاتی، قابلیت مدیریت و مرتب کردن کابل های مختلف است. تصور کنید که در محیط کاری، حجم بالای کابل وجود دارد که می توانند به صورت کاملا نامرتب، بر روی زمین قرار بگیرند. در این صورت به سادگی با نصب ترانگینگ ها می توان کابل ها را مدیریت و پارتیشن بندی کرد.
  • مانع ایجاد نویز و تداخل در کابل ها : اگر می خواهید به سادگی انواع نویز و تداخل به وجود آمده بر روی کابل ها را از بین ببرید، می توانید از ترانک ها استفاده کنید. این تجهیزات علاوه بر اینکه تاثیرات نویزهای موجود در محیط را بر روی کابل ها کاهش می دهند، بلکه از تداخل به وجود آمده در بین کابل ها نیز جلوگیری می کنند.
  • بالا بردن ایمنی ساختمان ها : از آن جایی که ترانکینگ ها می توانند کابل ها را مرتب سازی کرده، در برابر فشار و ضربه از آن ها محافظت کنند و از نفوذ آب و آتش به آن ها جلوگیری نمایند، احتمال وقوع حادثه در این کابل ها را به شدت کاهش می دهند.
  • امکان گسترش و توسعه کابل کشی : تصور کنید که می خواهید در قسمتی از ساختمان خودتان یک پریز اضافه کنید. بدون شک در سیستم های کابل کشی قدیمی مجبور به تخریب قسمتی از ساختمان بودید. این در حالی است که به سادگی و با کمک چنین تجهیزاتی می توانید کابل کشی ساختمان خودتان را گسترش دهید. از سوی دیگر، قابلیت تغییر مسیر کابل ها و سیم های به کمک چنین تجهیزاتی بسیار ساده تر شده است.

تفاوت داکت و ترانکینگ در چیست؟

تفاوت داکت و ترانکینگ در چیست؟

تفاوت داکت و ترانکینگ در چیست؟

شاید برای شما هم این سوال پیش امده باشد که تفاوت ترانگینگ و داکت در چیست؟ هر دو این تجهیزات یک وظیفه را بر روی دوش دارند، اما چه تفاوتی در این تجهیزات وجود دارد؟ در پاسخ به این سوال باید اشاره کرد با اینکه شباهت های بسیار زیادی بین داکت و ترانکینگ وجود دارد، اما این دو وسیله دارای تفاوت های بنیادینی با یکدیگر هستند.

از مهمترین تفاوت های ترانگینگ و داکت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نوع کاربرد : اولین تفاوت ترانکینگ و داکت در نوع کاربرد آن ها است. داکت ها تجهیزات ساده ای هستند که تنها کابل را درون خود قرار می دهند. این تجهیزات فاقد قابلیت نصب پریز، کلید و یا ماژولار بودن هستند. این در حالی است که ترانک ها می توانند به سادگی در مسیر کابل تغییر ایجاد کنند، به نصب کلید و پریز کمک کنند و … . به بیان دیگر به کمک ترانکینگ ها می توان به سادگی در کنار کابل های شبکه، انواع ملزومات برق و شبکه را نیز به یکدیگر متصل نمود.
  • تفاوت در سایز : یکی دیگر از مهمترین تفاوت ترانگینگ با داکت، تفاوت در سایز و اندازه های این دو تجهیزات است. به صورت معمول داکت ها را تنها در سایز های کوچک و یا متوسط تولید می کنند. این در حالی است که بیشتر ترانک ها را در سایزهای بزرگتر طراحی و روانه بازار می کنند.
  • تفاوت در مقاومت : به صورت کلی ترانکینگ ها در مقایسه با داکت ها دارای مقاومت و استحکام بیشتری هستند. ترانک ها می توانند در برابر ضربه، فشار، نفوذ آب، احتراق و … مقاوم باشند در حالی که چنین استحکامی را در کمتر داکتی می توان مشاهده کرد.

متعلقات و اجزای داخلی ترانکینگ (Trunking)

متعلقات و اجزای داخلی ترانکینگ (Trunking)

متعلقات و اجزای داخلی ترانکینگ (Trunking)

همانطور که پیشتر توضیح داده شده، ترانکینگ ها محفظه هایی هستند که برای هرچه بهتر کابل کشی کردن مراکز مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. باید بدانید که این تجهیزات دارای متعلقاتی هستند که کنار هم قرار گرفتن آن ها، یک ترانک را تشکیل می دهد. این متعلقات و اجزای داخلی علاوه بر اینکه به نصب هرچه ساده تر این تجهیزات کمک می کنند، جلوه ای زیباتر نیز به آن ها می بخشند. از مهمترین متعلقات و اجزای داخلی ترانکینگ (Trunking) می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بدنه : ترانک ها دارای بدنه ای هستند که یک سری شیارهایی برای قرارگیری درب بر روی آن ها ایجاد شده است.
  • پارتیشن : به کمک پارتیشن ها می توان مسیر عبور کابل ها درون یک ترانکینگ ها را از یکدیگر جدا کرد. پارتیشن ها درون بدنه قرار گرفته و می توانند هر ترانک را به 1 تا 4 قسمت مجزا تقسیم بندی کنند.
  • درب ترانک : یکی از متعلقاتی که بر روی بدنه ترانکینگ های قرار گرفته و باعث بسته شدن آن ها می شود، درب ترانکینگ می گویند. این درب ها به دو دسته کلی درب سخت و درب نرم تقسیم بندی می شوند.
  • مسدود کننده : برای بستن قسمت های ابتدایی و انتهایی ترانکینگ ها، از مسدود کننده ها استفاده می شود.
  • درزگیر : اگر قصد متصل کردن دو ترانکینگ را به یکدیگر دارید، باید از درزگیرها استفاده کنید. این درزگیری ها می توانند محل اتصال را را به سادگی بپوشانند و به زیبایی هر چه بیشتر ترانک ها کمک کنند.
  • زاویه داخلی : برای نصب ترانک ها در گوشه های داخلی دیوار و یا هر مکان داخلی با زاویه 90 درجه، باید از زاویه داخلی استفاده کرد.
  • زاویه خارجی : این زایه های 90 خارجی برای قرارگیری بر روی زاویه های داخلی به کار می روند.
  • سه راهی : اگر بخواهید در مسیر ترانکیگ ها انشعابی را ایجاد کنید، می توانید از سه راهی ها استفاده کنید.

شرکت‌های سازنده داخلی و خارجی ترانکینگ

شرکت‌های سازنده داخلی و خارجی ترانکینگ

شرکت‌های سازنده داخلی و خارجی ترانکینگ

یکی از مهمترین فاکتورهایی که بر روی کیفیت ترانکینگ ها تاثیر می گذارد، برند تولید کننده این تجهیزات است. هرچه مارک و یا برند تولید کننده ترانک ها معتبرتر و برتر باشد می توان انتظار داشت که محصول تولید آن نیز دارای ویزگی های بیشتری باشد. امروزه درزمینه طراحی و تولید انواع ترانک های مختلف، رقابت سختی بین شرکت های خارجی شکل گرفته است. اما در این میان شرکت های بزرگ ایرانی نیز بیکار ننشسته اند و با تولید ترانکینگ های باکیفیت، در بازارهای جهانی به رقابت می پردازند.

از برترین شرکت‌های سازنده داخلی و خارجی ترانکینگ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شرکت لنگراند – فرانسه
  • شرکت اشنایدر – فرانسه
  • شرکت سوپیتا – ایران
  • شرکت البرز – ایران
  • شرکت دانوب – ایران
نتیجه گیری

ترانکینگ ها تجهیزاتی هستند که از آن ها می توان برای کابل کشی انواع کابل های شبکه، سیم های برق و … استفاده کرد. این تجهیزات دارای محفظه هایی هستند که به خوبی می توانند از کابل های مختلف محافظت کنند. از مهمترین مزایای ترانک ها می توان به مقاومت و دوام بالای آن ها در برابر فشار، ضربه، احتراق، نفوذ آب و… اشاره کرد که به سادگی طول عمر کابل را افزایش می دهند. باید بدانید که تفاوت ترانکینگ با داکت علاوه بر نوع کاربرد آن ها، به سایز و مقاومت آن ها نیز باز می گردد.

محصولات مرتبط

CAT6 UTP PVC INDOOR 6

CAT6 UTP PVC INDOOR

CAT6 UTP PVC INDOOR

CAT6 SFTP PVC 1

CAT6 SFTP PVC INDOOR

CAT6 SFTP PVC INDOOR

CAT6 UTP LSZH INDOOR 3

CAT6 UTP LSZH INDOOR

CAT6 UTP LSZH INDOOR

CAT6 SFTP LSZH INDOOR

CAT6 SFTP LSZH INDOOR

CAT6 SFTP LSZH INDOOR

اشتراک گذاری مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری مقاله
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟