PPPOE چیست؟ آشنایی با پروتکل PPPOE

اکثر ارائه دهندگان خدمات اینترنت در سراسر جهان، اتصالات پرسرعت را با استفاده از پروتکل های مختلف اتصال ارائه می دهند. برخی از آنها این کار را از طریق فناوری PPPoE (پروتکل نقطه به نقطه از طریق اترنت) انجام می­دهند.

حتی اگر شخصا مراحل لازم برای پیکربندی اتصال PPPoE را در خانه دنبال کرده باشید، با این وجود باز هم این احتمال وجود دارد که ندانید PPPoE به چه معناست و کاربرد و منطق استفاده از آن چیست. پروتکل PPPoE روشی آسان برای اتصال چندین کاربر به یک ISP  است که به آنها این امکان را می دهد که به طور همزمان بتوانند از امکاناتی که آن ISP ارائه می دهد استفاده نمایند. در ادامه به تفصیل به معرفی پروتکل PPPoE خواهیم پرداخت و با مزایا و کارکرد آن آشنا خواهیم شد.

PPPoE چیست؟

PPPoE چیست؟

PPPoE چیست؟

PPPoE مخفف عبارت Point-to-Point over Ethernet ،(به معنای پروتکل نقطه به نقطه روی اترنت) است. PPPoE یک پروتکل شبکه است که از پروتکل قدیمی دیگری به نام PPP مشتق شده است. PPP به معنای پروتکل نقطه به نقطه است.  PPPoE برای مدیریت نحوه انتقال داده ها از طریق شبکه های اترنت (شبکه های سیمی) ایجاد شده است.

این پروتکل به ما این امکان را می دهد که با استفاده از یک شبکه اترنت ، یک اتصال از یک سرور واحد را بین چندین مشتری به اشتراک بگذاریم. نتیجه این کار این است که چندین مشتری می توانند به طور موازی به همان سرور ISP یا همان ارائه دهنده­ ی سرویس اینترنت متصل شوند و از امکانات آن استفاده نمایند. پروتکل PPPoE برای اتصال چندین دستگاه از قبیل رایانه ، لپ تاپ ، تلفن های هوشمند و غیره در شبکه اترنت (شبکه محلی) استفاده می شود.

 PPPoE معمولاً در ساختمان یا ادارات مورد استفاده قرار می­گیرد تا به کاربران امکان استفاده­ی مشترک از اتصال بی سیم یا حتی مودم کابلی برای اینترنت را بدهد. در حال حاضر، اکثر آپارتمان ها ، هتل ­ها و شرکت ها دسترسی مشترک به اینترنت را از طریق خطوط DSL و از طریق اترنت و پروتکل  PPPoE  فراهم می­کنند . به زبان ساده،PPPoE جایگزینی مدرن برای روش های قدیمی برقراری ارتباط اینترنتی است. برای ساده کردن مطلب می­ توان گفت که PPPoE  نسخه­­ ی مدرن سیستم اتصالات شماره گیری قدیمی است که در دهه ۹۰ بسیار محبوب بودند.

یک مثال ساده از کارکرد PPPoE و تفاوت آن با PPP :

سیستم شماره گیری قدیمی را برای مکالمه ­ی تلفنی بین خود و رئیستان تصور کنید. فقط شما دو نفر هستید که می­توانید در مکالمه شرکت کنید. با این حال، اگر رئیس شما بخواهد با همه ­ی تیم شما صحبت کند، چه می­کنید؟ اگر مکالمه­ ی شما یک اتصال تلفنی باشد، همه ­ی اعضای تیم شما باید در اطراف همان گوشی تلفن جمع شوند. این باعث می­ شود یک مکالمه ­ی خنده دار و ناکارآمد انجام شود. اینطور نیست؟ عملکرد پروتکل شبکه PPP قدیمی به همین صورت بود. یعنی تنها اتصال ممکن، اتصال یک به یک بود.

پروتکل PPPoE این مورد را تغییر داد و به دستگاه ­های بیشتری اجازه داد که بطور مستقیم به سرور متصل شوند. ساز و کار این پروتکل مانند این است که رئیس شما خطاب به تمامی اعضای تیم شما صحبت می­کند، اما شما باید یک بلندگو داشته باشید تا تمام اعضای تیم بدون جمع شدن دور گوشی تلفن، صحبت­های رئیستان را بشنوند.

چه کسی PPPoE را ایجاد کرده است؟

 طبق اطلاعات ویکی پدیا ، PPPoE توسط  Redback Networksو RouterWare در دهه ­ی ۲۰۰۰ توسعه یافت و کمی بعد محبوب شد. پروتکل Point-to-Point یک پروتکل شبکه بود که امکان برقراری ارتباط بین دو کامپیوتر با استفاده از رابط سریال را فراهم می کرد. این پروتکل قبل از سال ۲۰۰۰ که ارتباطات اینترنتی شماره گیری به طور گسترده استفاده می شد، رایج بود.

پس از آن، متداول ترین روش استفاده یک کاربر عادی از PPP ایجاد ارتباط بین رایانه و سرور خود از طریق یک شرکت تلفن و به وسیله­ ی مودم و خط تلفن بود. به این گونه اتصالات dial-up گفته می­شد و راهی برای تأمین دسترسی به اینترنت برای کاربران عادی بود. پروتکل PPP یک پروتکل کاملاً بالغ بود که در اصل برای ایجاد و حفظ ارتباطات مستقیم بین دو گره اجرا شده بود. این پروتکل ویژگی­ های بسیاری را ارائه می داد اما موردی که بیشتر مورد توجه ارائه دهندگان خدمات اینترنت بود ، توانایی احراز هویت و شناسایی کاربران به طور جداگانه برای، کنترل، حسابداری و سایر اهداف بود.

با گذشت زمان و با ظهور DSL ، اینترنت رشد فزاینده ای پیدا کرد و در نتیجه  ارتباطات Dial up کافی نبود و اتصال به اینترنت با سرعت ۲۸ یا ۵۶ کیلوبیت بر ثانیه کاملاً غیرقابل قبول و آزاردهنده بود. همچنین لازم به ذکر است که اتصالات شماره گیری قدیمی با استفاده از پروتکل PPP  تنها قادر به اتصال یک رایانه شخصی به سرور ISP بودند.

در اینترنت دیال آپ یک دستگاه که مودم نام دارد در ابتدا و همچنین در انتهای مسیری که بر پایه‌ی تلفن مخابرات شهری بود  قرار می گرفت. این دستگاه سیگنال های دیجیتال را به آنالوگ و سیگنالهای آنالوگ را به دیجیتال تبدیل می‌کرد. برای استفاده از اینترنت dial up کاربر باید یک شماره تلفن مخابرات یا شهری را درست مثل استفاده در تلفن های خانگی شماره گیری  می کرد و با استفاده از کارت اینترنت دیال آپ که با اعتبار های دو، پنج، ده ساعته و یا بیشتر در بازار موجود بود، ارتباط مقصد و مبدا برقرار می‌شد‌.

علاوه بر این­ها نکته ی جالب و البته یکی از نقاط ضعف اتصال Dial up این بود که هنگام استفاده از اینترنت دیال آپ تمام پهنای باند تلفن توسط این سرویس بکار گرفته می شد. در نتیجه خط تلفن تا زمانی‌که اتصال dial up هنوز برقرار بود، عملا اشغال بود و امکان صحبت کردن با آن وجود  نداشت و دائما صدای بوق اشغال تلفن شنیده می شد. این مورد نیز از دیگر دلایل بوجود آمدن احساس نیاز به یک بستر و پروتکل جدید برای اتصال به اینترنت بود.

 از آنجا که شرکت ها و خانواده های بیشتری خواستار اتصال چندین کامپیوتر و دستگاه دیگر به طور همزمان به اینترنت شدند و تقاضای اینترنت با سرعت بالاتر را داشتند و با توجه به اینکه همزمان بیش از یک دستگاه در هر خانوار شروع به استفاده از اینترنت کرد، تهیه­ی یک پروتکل جدید برای شبکه ضروری بود. وقتی که زمان انتقال به فناوری اترنت فرا رسید ، چالشی برای طراحان شبکه وجود داشت و آن این بود که اترنت به طور پیش فرض یک شبکه­ی چندرسانه ای بود و پروتکل PPP نمی­توانست امکان ارتباط در این شبکه را برقرار کند.

در همین زمان بود که پروتکل PPPoE  ابداع شده و جایگزین پروتکل PPP شد. پروتکل PPPoE  همان مزایای PPP را دارد اما با این تفاوت که امکان ایجاد شبکه­ای برای استفاده­ی همزمان چندین دستگاه از یک سرور را نیز فراهم می­کند. در حال حاضر، این فناوری شبکه در همه جا استاندارد است و امکان اتصالات سریع و پیچیده را فراهم می­کند.

مزایای پروتکل  PPPoE:

مزایای پروتکل  PPPoE

مزایای پروتکل  PPPoE

  • پروتکل PPPoE عمدتا توسط توزیع کنندگان اینترنت برای ایجاد ارتباط با مشترکانشان استفاده می شود.
  • پروتکل PPPoE به چندین مشتری اجازه می دهد تا با استفاده از همان شبکه به یک سرور متصل شوند.
  • PPPoE یک پروتکل شبکه است که سایر امکانات اساسی شبکه از جمله تأیید اعتبار، رمزگذاری و فشرده سازی داده ها را نیز ارائه می دهد. به همین دلیل ، PPPoE  یکی از پروتکل های ارجح است که ISP هنگام ارتباط با اینترنت از آن استفاده می کند. اما چرا؟ از آنجا که PPPoE از احراز هویت و رمزگذاری پشتیبانی می کند، ISP می تواند اشتراک های مختلف اینترنت را تنظیم کرده و بفروشد. علاوه بر این، تمام کارهایی که برای اعمال محدودیت روی پهنای باند یا فیلتر کردن ترافیک شبکه باید انجام دهند این است که یک شناسه و رمز عبور منحصر به فرد به شما بدهند، تا با استفاده از آن بتوانند ترافیک اینترنت شما را شناسایی، اندازه­گیری و حتی فیلتر کنند.

چگونه از PPPoE استفاده کنیم: / چگونه اتصال PPPoE برقرار کنیم؟

اگر ISP شما ازپروتکل   PPPoE استفاده می کند، باید با استفاده از موارد زیر اتصال را برقرار کنید:

  • با استفاده از یک نام کاربری ، گذرواژه و تنظیم پروتکل در صفحه روتر ، اتصال برقرار کنید.
  • از روتر مودم که به شما امکان می دهد به شبکه ISP خود متصل شوید استفاده کنید.

اگر مودم روتر خود را از ISP خود و یا ازهر فروشگاه­های دیگر تهیه کرده­اید، می توانید آن را پیکربندی کنید تا به طور خودکار از طریق پروتکل  PPPoE اتصال را برقرار کند و سپس دسترسی به اینترنت را به همه دستگاه های شما ارائه دهد. بیشتر روترهای بی سیم  به طور پیش فرض می دانند که چگونه با پروتکل PPPoE کار کنند ، اما هر یک از آنها رابط کاربری خود را دارند ، بنابراین شما باید مراحل پیکربندی خاص مودم روتر بی سیم خود را دنبال کنید.

کلام پایانی

ارائه دهندگان خدمات اینترنتی در سراسر جهان از پروتکل شبکه PPPoE استفاده می کنند. در نتیجه ، بسیاری از افراد از این نوع اتصال شبکه برای دسترسی به اینترنت استفاده می کنند. اگر شما هم یکی از آنها هستید اما تا به حال معنای آن را نمی دانستید، امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشد که بدانید چیست و چه کاری انجام می دهد.

محصولات مرتبط

patch cord indoor 1

پچ کورد فیبر نوری Indoor

پچ کورد فیبر نوری Indoor

KEYSTONE CAT6 UTP 1

کیستون CAT6 UTP

کیستون CAT6 UTP

PATCH CORD CAT6 UTP INDOOR

Patch Cord CAT6 UTP Indoor

Patch Cord CAT6 UTP Indoor

CAT6 SFTP LSZH INDOOR

CAT6 SFTP LSZH INDOOR

CAT6 SFTP LSZH INDOOR

اشتراک گذاری مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری مقاله
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟