کابل شبکه اوت دور (Outdoor) کابل مناسب فضای بیرونی
در حال حاضر انواع مختلف کابل شبکه توسط برندهای خارجی و داخلی تولید شده و روانه بازار می گردد؛ یکی از بهترین برندهای کابل شبکه ایرانی، کابل شبکه pfc است که در دو نوع کابل شبکه اوت دور (Outdoor) و کابل شبکه این دور ساخته می شود. ساختار کابل های شبکه مانند سایر کابل ها از تعدادی سیم فلزی با یک روکش پلاستیکی و یک بستر ارتباط، برای تبادل اطلاعات و اتصال سخت افزارهای یک شبکه تشکیل شده است.
کابل های شبکه طیف گسترده ای دارند؛ بنابراین در دسته بندی های متنوعی قرار داده می شوند. برای مثال کابل های شبکه را از لحاظ سرعت، ساختار، رنگ و محل کابل کشی می توان به مدل های مختلفی تقسیم بندی کرد. در این مقاله به معرفی کابل شبکه اوت دور (outdoor) و کارایی آن می پردازیم و تفاوت این نوع کابل را با کابل شبکه این دور(indoor) بیان می کنیم.
کابل شبکه اوت دور outdoor چیست و چه کارایی دارد؟
کابل شبکه اوت دور (Outdoor) یا کابل شبکه بیرونی به دلیل طراحی خاصی که دارد برای استفاده در فضای بیرون بسیار مناسب است. این کابل شبکه در برابر تغییرات دما، برف و باران، اشعه UV خورشید و دیگر عوامل محیطی از مقاومت خوبی برخوردار می باشد. همچنین کابل های Outdoor نسبت کابل های داخلی برابر گرما و سرما عملکرد بسیار بهتری داشته و به صورت ضد آب تولید می شوند.
کابل شبکه اوت دور همانند کابل های شبکه معمولی دارای روکش PVC و LSZH است؛ همچنین برای افزایش مقاومت این کابل، روکش دیگری از جنس پلی اتیلن (PE) در این کابل به کار می رود. وجود این روکش باعث سنگین تر و ضخیم تر شدن کابل شبکه اوت دور نسبت به کابل شبکه این دور معمولی می شود.
ساختار کابل شبکه اوت دور outdoor
ساختار اصلی یک کابل شبکه معمولی از پوشش کابل، چهار زوج سیم مسی به هم تابیده و جدا کننده آن تشکیل شده است. بسته به جنس و نوع کابل شبکه اوت دور و این دور ، ساختار این کابل ها شامل اجزای زیر هستند:
- شیلد و فویل: در برخی کابل ها سطحی بین فویل و زوج های تابیده وجود داشته باشد؛ به طور کلی وظیفه این جزء رفع همه نوسانات الکتریکی اضافی است.
- Cross-web: وجود این قسمت در کابل شبکه اوت دور سبب جدا شدن تمام زوج های به هم تابیده شده از یکدیگر می شود. جنس این جزء از کابل شبکه (outdoor) از پلاستیک است و چنانچه در ساختار کابل این قسمت نباشد ، به دلیل تاثیر زوج ها روی هم دیگر باعث ایجاد نویز می شوند.
- زوج های به هم تابیده شده: این جزء از کابل شبکه اوت دور دارای 8شت رشته سیم است که وظیفه ارسال و دریافت اطلاعات را بر عهده دارد.
- پوشش خارجی کابل: روکش خارجی سبب محافظت کابل در برابر ضربه، پوسیدگی و سایر آسیب های احتمالی محیطی می شود.
تفاوت کابل شبکه outdoor و indoor در چیست؟
این دو نوع کابل شبکه از نظر کارایی و ظاهری با یکدیگر تفاوت هایی دارند؛ به عنوان مثال از نظر محیط نصب کابل شبکه (Indoor ) برای فضای داخل ساختمان و کابل شبکه (Outdoor ) مخصوص فضاهای باز طراحی شده و کاربرد دارند. از لحاظ ظاهری نیز کابل شبکه outdoor وزن کمی و قطر زیاد داشته و کابل شبکه این دور قطر کمی و ز وزن زیادی دارد. در ادامه به ویژگی های این دو کابل شبکه به طور جداگانه اشاره می کنیم تا تفاوت آن برای شما ملموس تر شود.
ویژگی های کابل شبکه Indoor
- کابل شبکه Indoor معمولا دارای روکش از جنس PVC یا LSZH است.
- بر اثر عوامل محیطی مثل آب ، گرما ، سرما ، گرد و غبار، نور خورشید، ضربه، کشش آسیب می بیند.
- با گذشت زمان فرسوده و بلا استفاده می شود.
ویژگی های کابل شبکه (Outdoor )
- کابل شبکه Outdoor دارای روکش اضافی به منظور افزایش مقاومت است.
- کابل شبکه outdoor دفنی دارای یک روکش PE مشکی رنگ، یک لایه حفاظتی Steel Armorded و یک لایه سم است. این لایه سم برای جلوگیری از خورده شدن کابل توسط موجودات جونده به کار رفته است.
- کابل outdoor در برابر عواملی مانند سرما، گرما و رطوبت مقاومت و دوام بالایی دارد.
- طراحی کابل شبکه اوت دور به صورت ضد آب انجام شده است.
انواع برندهای تولید کننده کابل شبکه اوت دور
در سراسر دنیا برندهای متنوعی در زمینه تولید انواع کابل شبکه فعالیت می کنند؛ که از جمله بهترین برندهای داخلی و خارجی می توان به برند کابل شبکه PFC، پریسمیان، لگراند، نگزنس، بلدن، اشنایدر، زیمنس و دی لینک اشاره کرد.
1.کابل های شبکه PFC
شرکت PFC تولید کننده کابل شبکه CAT6 ایرانی است که توانسته این نوع کابل را در مدل های متنوعی چون
کابل شبکه پی اف سی Cat6 FTP Indoor، کابل شبکه Cat6 UTP Indoor، کابل شبکه Cat6 SFTP Indoor، کابل شبکه پی اف سی Cat6 Anti Rodent Outdoor و کابل شبکه پی اف سی Cat6 SFTP Outdoor تولید نماید و به بازار عرضه کند.
کابل های شبکه PFC دارای ویژگی های مشترکی مانند خلوص ۹۸ درصدی مس، کیفیت بی نظیر، استفاده از مواد پلمیری با کیفیت و رعایت استاندارد هستند؛ از این رو به راحتی از کابل های سایر رقبا تشخیص داده می شوند.
2.کابل شبکه نگزنس Cat6 SFTP Outdoor 305
کابل شبکه برند نگرنس یک کابل با زوج به هم تابیده شده به شمار می رود، دارای استاندارد Cat6 است و توانایی پشتیبانی تا سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه و پهنای باند 250 مگاهرتز را دارد. همچنین به دلیل وجود یک لایه شیلد و یک لایه فویل به دور زوج های به هم تابیده شده، این کابل شبکه قابلیت حذف نویز و تداخل الکترومغناطیس بالایی دارد. کابل شبکه برند نگرنس دارای دو روکش از جنس pvc و pe است؛ زیرا pvc مقاومت کمی دارد و برای دوام بیشتر آن در برابر دما و رطوبت یک روکش pe نیز قرار می دهند.
3. کابل شبکه اوت دور outdoor لگراند Cat6 SFTP
کمپانی لگراند یک شرکت معتبر فرانسوی است که در زمینه تولید تجهیزات پسیو شبکه قدمت طولانی دارد. تولید انواع کابل شبکه از تولیدات اصلی این شرکت در زمینه تولید تجهیزات شبکه محسوب می شود.
کابل شبکه اوتدور outdoor لگراند دارای دو رو کش پلی اتیلن و pvc بوده و رنگ آن سیاه است و در محیط های پر نویز و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. این کابل در برابر اشعه uv و نور مستقیم خورشید، رطوبت و هوا مقاومت زیادی دارد. برای استفاده از این کابل باید از کی استون و پچ پنل مناسب کابل های sftp به کاربرده شود.
جمع بندی
همانطور که در طول مقاله اشاره کردیم؛ کابل های شبکه از نظر محل نصب و کابل کشی در دو مدل outdoor و indoor تولید می شوند. به طور مختصر و مفید در مورد ساختار و کاربردهای کابل شبکه اوت دور صحبت کردیم و تفاوت دو نوع کابل شبکه outdoor و indoor را بیان نمودیم. همچنین انواع برندهای برتر داخلی و خارجی تولید کننده کابل های شبکه را معرفی کردیم و گفتیم کابل شبکه پی اف سی یکی از برندهای تولید کننده انواع کابل شبکه ایرانی است که توانسته از لحاظ کیفیت و قیمت با تولید کنندگان خارجی رقابت کرده و در جایگاه بالایی قرار بگیرد.