اجرای شبکه فیبر نوری و استانداردهای طراحی

شبکه فیبر نوری در صنایع مختلفی مانند دریایی، پزشکی، هوافضا، سیستم های دفاعی و راداری و موشک ها کاربردهای مهم دارد. از فیبر نوری برای انتقال اطلاعات با استفاده از سیگنال های نور به کاربرده می شود و در مقایسه با کابل های مسی از سرعت بالاتری برخودارند و جنس آن ها شیشه ای و شکننده هستند. برای اجرای شبکه فیبر نوری استانداردهای مختلفی مانند استانداردهای کابل کشی، سربندی اتصالات، جوش فیوژن، تجهیزات فیبر نوری و استانداردهای مربوط به انواع کانکتور کابل فیبر نوری باید مورد توجه قرار گیرد.

کسی که کار کابل کشی و اجرای فیبر نوری را برعهده دارد باید نکات مهمی را نصب کابل فیبر نوری مدنظر قرار دهد. برای مثال باید بداند که نباید این نوع کابل ها را زیاد خم کرد زیرا کابل های فیبر نوری شکننده اند و در صورت آسیب دیدن غیرقابل استفاده می شوند. کابل های ارزان قیمت بدون محافظ عرضه می شوند و براحتی خم شده و بیشتر در معرض آسیب هستند. ولی نوع دیگر کابل فیبر نوری دارای محافظ است که دارای مقاومت بیشتری در برابر خم شدگی است و گران قیمت تر نیز می باشد.

انواع کابل کشی فیبر نوری

انواع کابل کشی فیبر نوری

انواع کابل کشی فیبر نوری

انواع کابل کشی فیبر نوری به دو دسته ذیل تقسیم می شود:

کابل کشی فیبر نوری داخل ساختمان Indoor

کابل کشی فیبر نوری در محیط خارج ساختمان Outdoo

همچنین انواع کابل کشی فیبر نوری در خارج ساختمان خود به دو شکل ذیل انجام می گیرد:

شکل کابل کشی زمینی فیبر نوری

کابل کشی فیبر نوری زمینی همانطور که از نامش پیداست در زیر زمین اجرا می‌شود. کابل کشی در زیر زمین با توجه به حساسیت کابل فیبر نوری نیازمند رعایت یکسری نکات است که از مهم ترین آن‌ها می‌توان به انتخاب درست کابل فیبر نوری مناسب این بستر اشاره کرد.

کابل فیبر نوری OBUC یا همان کابل فیبر نوری دفنی یکی از مناسب‌ترین و با کیفیت‌ترین کابل برای کابل کشی زیر زمینی می‌باشد.

کابل کشی هوایی فیبر نوری

کابل کشی هوایی فیبر نوری یکی دیگر از روش‌های نصب کابل فیبر نوری می‌باشد. در برخی مناطق به علت شرایط خاص جغرافیایی یا بافت محل امکان کابل کشی زمینی وجود ندارد. همچنین ممکن است امکانات و زیر ساخت کابل کشی هوایی موجود باشد که باعث کاهش هزینه فیبر کشی می‌شود. در این موارد و مشابه آن از کابل کشی هوایی فیبر نوری استفاده می‌کنیم.

کابل فیبرنوری OSSD یا کابل فیبر نوری خود پشتیبان هوایی یکی از کابل‌های مطمئن و با کیفیت برای کابل کشی هوایی می‌باشد.

مراحل کابل کشی فیبر نوری

مراحل کابل کشی فیبر نوری

مراحل کابل کشی فیبر نوری

استاندارد NECA/FOA 301-216 نکات لازم جهت کابل کشی استاندارد فیبر نوری را شرح داده است. به علت حساسیت فیبر نکات مهم در کابل کشی فیبر نوری باید رعایت گردد و عدم رعایت آن سبب کاهش راندمان ارتباط تا قطعی کامل می شود. برای کابل کشی فیبر نوری باید چندین مرحله به ترتیب صورت گیرد تا کار کابل کشی شبکه فیبر نوری براساس استاندارد کابل کشی فیبر نوری و با دقت و کیفیت کافی انجام شود.

1. ایمنی نیروهای اجرایی :

در تمام کارهای فنی که نیروی کار با ابزار و تجهیزات خطرناک مواجه است باید ایمنی کار اولین مرحله در شروع کار باشد. در کابل کشی فیبر نوری نیز قسمتی از کار در ارتفاع یا زیر زمین انجام می شود که باید شخص کارگر ایمنی کاملی برای کار در این مناطق داشته باشد. زیرا این قسمت ها بسیار حادثه خیز هستند و می توانند تهدیدی برای جان نیروی اجرایی محسوب شوند. رعایت نکات لازم ایمنی و استفاده از ابزارآلات و ادوات تامین کننده ایمنی در سلامت کادر اجرایی بسیار حائز اهمیت است. در هنگام انجام برش کاری کابل ها، احتمال پریدن برده های اجسام مختلف به چشم بسیار محتمل است بنابراین استفاده از عینک مخصوص یک ابزار کاربردی برای حفاظت و تامین ایمنی چشم ها می باشد. همچنین در زمان تمیزکاری اجسام ریز و تیز نیز احتمال آسیب دیدن و بریدن دست ها وجود دارد که استفاده از دستکشی از جنس مقاوم می تواند سلامت دست ها را تامین نماید.

2. حمل و تحویل کابل فیبر نوری :

برای حمل فیبر نوری تا محل پروژه باید سه مرحله شامل حمل و بارگیری به داخل ماشین، حمل توسط ماشین تا محل اجرا، پیاده کردن و حمل تا محل اجرا پروژه طی شود. باید مرحله بارگیری و پیاده سازی فیبر با دقت و توسط تجهیزات حمل مناسب انجام شود تا کوچکترین آسیبی به کابل ها وارد نشود. همچنین محکم کردن فیبر در ماشین حمل، پیاده سازی و حمل تا محل اجرا نیز باید توسط کادر اجرایی با دقت انجام گیرد تا از وارد شدن هر گونه ضربه به کابل ها خودداری شود. در نهایت باید محل نصب کابل فیبر نوری را با دقت بررسی کنید تا دچار مشکل و پارگی نشده باشد.

3. نقشه خوانی و تعیین مسیر کابل کشی :

قبل از آغاز کابل کشی فیبر نوری به منظور رفع موانع احتمالی در مسیر اجرای پروژه و آماده سازی کامل آن باید نقشه تهیه شده توسط طراح شبکه فیبر نوری را دقیق مطالعه کرده و مسیر کار را با دقت بررسی کنید.

4. بستر سازی کابل کشی فیبر نوری :

بستر نصب کابل فیبرهای نوری به نوع مسیر زمینی، هوایی یا داخل ساختمان بستگی دارد که برای هر یک از این باید بستری مناسب را فراهم کرد. در ابتدا برای تایید بستر مناسب، باید مسیر را یک بار بررسی کرد تا قابل استفاده بودن آن مشخص شود. چنانچه بستر کار را نامناسب تشخیص دادیم باید دوباره بستر سازی انجام گیرد.

5. نصب کابل فیبر نوری :

برای نصب کابل فیبر نوری باید طبق پیشنهاد تولید کننده کابل پیش رفت. زیرا کابل های موجود مصارف مختلف و ویژگی های خاصی دارند که باید برای نصب آن ها توضیحات تولید کننده کابل را مورد توجه قرار داد. در ابتدا برای جلوگیری از اتصال زدن و کوتاهی کابل باید طول مسیر را اندازه گیری کنیم؛ سپس باید سعی شود کابل طی یک مرحله کشیده شود. برای اجرای صحیح کابل کشی و برطرف کردن موانع باید مسیر به طور کامل بررسی گردد.

تا حد ممکن از قرار گیری کابل های مسی و فیبر نوری در یک بستر اجتناب می کنیم؛ زیرا کابل مسی وزن بالاتر یاز کابل فیبرنوری دارد و ممکن است سبب فشرده شدن فیبرنوری شود. می توان کابل فیبر نوری را در یک طرف کابل مسی محکم کرد. فیبرنوری باید متناسب با فشاری که از سوی تولید کننده تعیین شده است کشیده شود تا از آسیب رسیدن به آن جلوگیری گردد. همچنین باید در طول مسیر مراقب باشیم سیم ها به هم پیچیده نشوند. نباید روکش فیبرنوری را برداریم مگر اینکه تولید کننده برداشتن روکش را بدون مشکل تشخیص داده باشد. در نهایت از مواد لیز کننده باید در مسیرهای طولانی و تنگ اجرای کابل کشی فیبرنوری استفاده کرد.

مراحل طراحی و اجرای شبکه فیبر نوری

مراحل طراحی شبکه فیبر نوری

مراحل طراحی شبکه فیبر نوری

برای اجرای شبکه فیبر نوری براساس استانداردهای طراحی باید مراحل زیر را قدم به قدم طی کرد تا کار با کیفیت و دقت کافی انجام گیرد.

    1. انتخاب بستر ارتباطی شبکه دیتا:

      ابتدا از بین انواع روش های ارتباطی شامل ارتباط کابلی مانند کابل شبکه و فیبر نوری و یا ارتباط بی سیم وایرلس و مایکرویوو، بهترین روش برقراری ارتباط شبکه را انتخاب کرد.

    2. مسافت بین نقاط ارتباطی:

      فاصله بین نقاط ارتباطی بر روی کابل شبکه حداکثر ۹۰ متر تعیین می شود. اگر مسیر مدنظر از این مقدار بیشتر باشد باید از فیبر نوری یا شبکه وایرلس برای برقراری ارتباط استفاده کرد.

    3. سرعت مورد نیاز جهت انتقال دیتا:

      نوع تجهیزات قابل استفاده در بستر اجرای شبکه فبر نوری بر سرعت انتقال اطلاعات تاثیر گذار است.

    4. پایداری بستر ارتباطی:

      از لحاظ پایداری نوع بستر ارتباطی می توان گفت شبکه های کابلی از شبکه های وایرلس پایدارتر هستند و فیبر نوری نسبت شبکه کابلی دارای پایداری بیشتری است. شبکه های وایرلس در اثر امواج الکترومغناطیسی و موج های سایر تجهیزات می تواند از افت سرعت و قطعی جلوگیری کند. چنانچه کابل شبکه از کنار کابل و پست برق عبور داده شود می تواند تا حد زیادی دچار افت سرعت شود. در مقابل دو کابل، فیبرنوری قرار دارد که در صورت مواجه با شرایط فوق تغییری در سرعت انتقال داده ایجاد نمی گردد و بسیار کارآمد می باشد.

    5. هزینه هزینه کابل کشی فیبر نوری:

      بسته به شرایط طرح هزینه اجرا متفاوت است؛ اما فه طور کلی هزینه اجرای کابل شبکه مسی در مقایسه با شبکه کابل فیبر نوری ارزان تر است. هزینه شبکه وایرلس نیز به مواردی چون پهنای باند و موقعیت فیزیکی و جغرافیایی بستگی دارد.

    6. قابلیت اجرایی بودن طرح:

      طرح هایی که روی کاغذ پیاده می شوند با طرح در حال اجرا به دلیل وجود موانع فیزیکی، جغرافیایی، حفاظتی و امنیتی متفاوت است.

    7. لحاظ کردن تعمیر و نگهداری:

      در طراحی شبکه فیبر نوری باید تعمیر و نگهداری آن را مدنظر قرار داد زیرا در هزینه های آینده نقش مهمی دارد.

    8. انتخاب نوع کابل فیبر نوری:

      دو نوع کابل های لوز تیوب loose-tube و تایت بافر tight-buffer برای استفاده در طراحی شبکه فیبر نوری مورد استفاده هستند. کابل های لوز تیوب در برابر فشار کششی و رطوبت از استحکام بالایی برخودارند. در این کابل ها فیبر ها درون یک لوله پلاستیکی یا روکش قرار دارد. در نصب کابل های لوز تیوب برای جلوگیری از فشار به فیبرها باید قطر لوله را کمی بزرگ تر بگیرند.

    9. انتخاب مسیر در طراحی شبکه فیبر نوری:

      مسیری را باید در نظر بگیریم که مسافت کوتاهی داشته باشد تا در هزینه خرید کابل شبکه نوری صرفه جویی شود و همچنین سرعت انتقال دیتا نیز افزایش یابد. همچنین باید کابل ها را از مسیرهایی عبور داد تا کمتر در معرض آسیب و قطعی قرار گیرند.

محصولات مرتبط

FIBER OCUC 1

کابل فیبر نوری کانالی OCUC

کابل فیبر نوری کانالی OCUC

FIBER OBUC

کابل فیبر نوری OBUC

کابل فیبر نوری OBUC

FIBER ZIP CORD

zipcord 2*1 dx lszh

zipcord 2*1 dx lszh

patch cord indoor 1

پچ کورد فیبر نوری Indoor

پچ کورد فیبر نوری Indoor

اشتراک گذاری مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری مقاله
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟