ساختار فیبرنوری و انواع آن (قسمت اول)

کابل‌های ‎ Tight buffer‏(‎ Simplex ،Zipcord ،Distributionو Breakout‏) در جایی استفاده می‌شوند که انعطاف‌پذیری کابل و سهولت ترمینال، بیش از استحکام و قدرت کشیدن که مشخصه انواع کابل‌های loose tube و ribbon cable می‌باشد مهم است. به‌طورکلی کابل‌های tight buffer در کاربرد indoor و کابل‌های loose tube/ribbon cable در کاربرد outdoor استفاده می‌شوند.

پارسیان فیبر ارتباط تولید کننده انواع کابل شبکه، کابل فیبر نوری و تجهیزات پسیو شبکه، این مطلب را برای شما انتخاب کرده است.

ساختار فیبرنوری و Simplex

این نوع بیشتر برای پچ‌کورد و کاربردهای backplane استفاده می‌شود، اما zipcord معمولا می‌تواند برای اتصالات desktop استفاده شود. کابل‌های Simplex یک فیبرنوری tight-buffer (پوشیده شده با بافر ۹۰۰ میکرونی بر روی پوشش بافر اولیه) با اعضای مقاوم Kevlar (الیاف آرمید) و ژاکت برای کاربردهای indoor می‌باشند. ژاکت معمولا ۳ میلی‌متر (۱/۸ in.) می‌باشد. Zipcord ، ۲ کابل می‌باشد که به سادگی با یک تار نازک به هم متصل شده‌اند.

کابل‌های توزیع (Distribution)

کابل توزیع، معروف‌ترین کابل indoor می‌باشد به طوری که سایز آن کوچک و وزن آن کم است آنها شامل چندین فیبر نوری tight buffer دسته‌بندی شده در یک ژاکت مشترک با عضو مقاوم Kevlar و گاهی میله فیبر شیشه‌ای مقاوم برای سفت کردن کابل و جلوگیری از پیچ خوردگی می‌باشند. سایز کوچک، استفاده کوتاه مدت، اجرا در داکت‌های خشک و کاربرد در رایزر و plenum از دیگر ویژگی‌های این کابل‌ها هستند. کابل‌های فیبر نوری دارای ۲ بافر می‌باشند و می‌توانند به طور مستقیم ترمینال شوند. اما چون فیبرهای آنها به صورت انفرادی تقویت شده نیستند، این کابل‌ها نیاز دارند تا در بیرون با یک “جعبه breakout” شکسته شوند یا در پچ پنل یا جعبه اتصال برای حفاظت فیبرهای انفرادی ترمینال شوند.

ساختار فیبرنوری

کابل‌های Breakout در جایی که کابل‌های ناهموار یا ترمینال مستقیم بدون جعبه اتصال، پچ پنل‌ها یا سخت افزارهای دیگر مورد نیاز است، استفاده می‌شوند. آنها از چندین کابل ساده تشکیل یافته‌اند که با هم در یک ژاکت مشترک دسته‌بندی شده‌اند. این کابل مستحکم و دارای طراحی ناهموار می‌باشد اما بزرگتر و بسیار گرانتر از کابل‌های توزیع است. این کابل برای اجرا در داکت‌ها و کاربردهای رایزر و plenum مناسب‌اند و برای کاربردهای صنعتی که در آنها استحکام مورد نیاز است ایده‌آل می‌باشند.. به دلیل اینکه هر کابل به صورت جداگانه تقویت شده، این طرح اجازه ترمینال سریع به کانکتور را می‌دهد و نیاز به پچ پنل‌ها و جعبه ندارد. در جایی که تعداد فیبرها خیلی زیاد نیست و فاصله‌ها خیلی طولانی نیست، به دلیل اینکه به نیروی کار بسیار کمی برای ترمینال نیاز است کابل Breakout می‌تواند بسیار اقتصادی باشد.

ساختار فیبرنوری

کابل‌های Loose tube، کابل‌هایی هستند که بسیار گسترده برای کاربردهای outside استفاده می‌شوند، چرا که بهترین حفاظت را برای فیبرها تحت کشش بالا ارائه می‌دهند و می‌توانند به آسانی با ژل یا نوار مسدودکننده آب از رطوبت محافظت شوند.

این کابل‌ها از چندین فیبر با یکدیگر در داخل یک tube پلاستیکی کوچک ساخته شده‌اند که به دور یک عضو مقاوم مرکزی چرخیده‌اند، توسط عضو مقاوم آرمید و ژاکت احاطه شده‌اند، به صورت کوچک ارائه شده و تعداد فیبر بالایی در کابل موجود است.

این نوع کابل برای کاربردهای خارجی ایده‌آل می‌باشد زیرا می‌تواند از loose tube های پر شده با ژل یا پودر جاذب آب برای حفاظت از کابل در مقابل نفوذ آب ساخته شود. همچنین می‌تواند در داکت استفاده شود یا به صورت هوایی نصب شود و یا به طور مستقیم در زمین دفن شود.

برخی از کابل‌های outdoor ممکن است ۲ ژاکت داشته باشند به علاوه یک آرمور فلزی بین آنها برای محافظت از جویدگی توسط جوندگان، یا kevlar که برای مقاومت در برابر کشیدگی در ژاکت می‌باشد. از آنجا که فیبرها فقط یک روکش بافر نازک دارند، باید با دقت نصب و برای جلوگیری از آسیب محافظت شوند.

کابل‌های Loose tube با فیبرهای single mode به‌طورکلی توسط اتصال پیگتیل به فیبرها ترمینال شده و در مفصل فیبر نوری محافظت می‌شوند. کابل‌های Multimode loose tube می‎توانند به‌طور مستقیم توسط نصب یک breakout kit که معمولا یک انشعاب یا یک fan-out kit نامیده می‌شوند ترمینال شوند و هر فیبر برای حفاظت در sleeve قرار می‌گیرد.

جهت مطالعه مقاله انواع کابل فیبرنوری از نظر ساختار(قسمت دوم) کلیک کنید.

منبع مقاله

جهت مشاهده منبع مقاله اینجا راکلیک کنید.

 

اشتراک گذاری مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری مقاله
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟