لیبل کابل شبکه چیست؟ راهنمای پلاک گذاری کابل شبکه با استاندارد جهانی

یکی از اصول بسیار مهم در هنگام نصب کابل های مختلف شبکه، توجه به لیبل آن ها است. لیبل کابل شبکه می تواند در مواقع بسیار حساس به شما کمک کند. تصور کنید که برای یکی از ده ها کابل شبکه شما، مشکلی به وجود آمده است. در این صورت برای پیدا کردن کابل شبکه بدون لیبل، باید زمان و انرژی بسیار زیادی صرف کنید. از این رو تنها با کمک پلاک کابل شبکه می توانید هر کابلی را از دیگری متمایز کنید. اما آیا می دانید این لیبل گذاری به چه صورتی انجام می شود؟

لیبل کابل شبکه چیست؟

لیبل کابل شبکه چیست؟

لیبل کابل شبکه چیست؟

شرکت ها و اداره های بسیار بزرگ که نیاز مبرمی به شبکه کردن سیستم های خودشان دارند، به صورت عمده از کابل های شبکه استفاده می کنند. از این رو می توان در هر اتاق، حجم عظیمی از کابل های شبکه را مشاهده کرد. اما سوال اساسی که در این میان پرسیده می شود این است که چگونه می توان متوجه شد مبدا و یا مقصد کابل شبکه بخصوص، کجاست؟ پاسخ بسیار ساده است، از طریق لیبل کابل شبکه!

در واقع لیبل کابل شبکه مانند یک برگه شناسایی برای کابل های شبکه عمل می کند. به سادگی می توان به کمک این لیبل که بعضا آن را با نام پلاک کابل شبکه نیز می شناسند، متوجه شد کابل شبکه از کجا آمده است و در انتهای مسیر، به کجا ختم می شود. مطمئنا زمانی که شما تنها یک یا دو کابل شبکه دارید، فرایند لیبل گذاری آن ها زیاد به دردتان نمی خورد، اما زمانی که تعداد این کابل های شبکه از چند ده مورد تجاوز کرد، مشکل کم کم خودش را نشان می دهد.

از این رو برای برطرف کردن مشکلاتی مانند پیدا کردن کابل شبکه، جدا کردن آن از دیگر کابل ها و … از لیبل کابل شبکه استفاده می کنند.

مزایای استفاده از لیبل کابل شبکه چیست؟

مزایای استفاده از لیبل کابل شبکه چیست؟

مزایای استفاده از لیبل کابل شبکه چیست؟

همانطور که شاید تا به حال نیز متوجه شده باشید، دلیل اصلی لیبل گذاری کابل های شبکه، پیدا کردن هرچه سریع تر مبدا و مقصد آن ها است. تصور کنید برای یک کابل شبکه مشکلی پیش آمده باشد. شما چگونه می خواهید متوجه شوید که مبدا این کابل کجاست و به کجا ختم می شود؟ بدون شک به کمک لیبل کابل شبکه می توان این مشکل را در کسری از ثانیه حل کرد.

یکی دیگر از موقعیت هایی که لیبل های کابل شبکه می توانند به شما کمک فراوانی کنند، زمانی است که شما قصد جابه جایی دارید. تصور کنید که می خواهید شبکه خودتان را که از حجم عظیمی از کابل های مختلف تشکیل شده است، جابه جا کرده و به یک مکان دیگری ببرید. مطمئنا فرایند و پروسه بسیار سخت و پیچیده ای پیش رو دارید. در این موقعیت نیز لیبل کابل شبکه می تواند مشکل شما را حل کرده و در جمع آوری و از آن مهمتر، نصب مجدد کابل ها، به شما کمک شایانی می کند.

راهنمای پلاک گذاری کابل شبکه با استاندارد جهانی

راهنمای پلاک گذاری کابل شبکه با استاندارد جهانی

راهنمای پلاک گذاری کابل شبکه با استاندارد جهانی

سوال مهمی که ممکن است برای شما ایجاد شود این است حال که با اهمیت لیبل کابل شبکه آشنا شدیم، چگونه می توان این لیبل گذاری را انجام داد؟ برای پاسخ دادن به این سوال باید اشاره کرد که در ابتدا نیاز است تا چند گام مهم را برداشته و با انجام مراحل مختلفی، پروسه پلاک گذاری کابل شبکه را به انجام برسانید.

  • مرحله اول: شناسایی رک
  • مرحله دوم: شناسایی پچ پنل ها
  • مرحله سوم: شناسایی کابل ها

شناسایی رک ها

شناسایی رک ها

شناسایی رک ها

اولین مرحله برای لیبل گذاری کابل ها شناسایی رک است. رک ها را به صورت fs.xy ناگذاری می کنند که هر کدام از این علائم دارای اطلاعات به خصوصی است.

  • F: این عدد طبقه اتاقی که کامپیوتر در آن واقع شده است را با یک عدد نشان می دهد.
  • s: این حرف، نام اتاقی که کامپیوتر در طبقه f آن واقع شده است را نشان می دهد.
  • Xy: این دو حرف، مختصات قرارگیری رک در اتاق را مشخص می کنند و با کمک آن ها می توان رک را پیدا کرد.

البته در برخی از موارد به جای xy از حرف R استفاده می شود که این حرف به معنای شماره رکی است که در اتاق وجود دارد.

شناسایی پچ پنل ها

شناسایی پچ پنل ها

شناسایی پچ پنل ها

مرحله دوم برای مشخص کردن لیبل کابل شبکه، شناسایی پچ پنل های موجود در سر راه است. پچ پنل ها نیز برای شناسایی دارای یک فرمت به خصوص هستند که به صورت fs.R#-R است.

  • F: نشان دهده طبقه اتاقی است که کامپیوتر مد نظر در آن واقع شده است.
  • S: نام اتاقی است که کامپیوتر در طبقه f آن قرار گرفته است.
  • #R: شماره رک موجود در اتاق کامپیوتر است.
  • R: این حرف نشان دهنده یونیت رک است که درون آن پچ پنل واقع شده است.

شناسایی کابل ها

شناسایی کابل ها

شناسایی کابل ها

حال مرحله نهایی برای لیبل گذاری می رسد. از این رو باید به خوبی مبدا و مقصد هر کابل را مشخص کرده و در لیبل کابل شبکه یادداشت کنید. برای لیبل گذاری کابل ها از شیوه زیر استفاده می کنیم.

(مقصد) R1-r1:p1 / R2-r2:p2 (مبدأ)

برای مثال R2-35:01 / R7-29:10 این حروف نشان می دهند که کابل از رک شماره 2، پچ پنل شماره 35 ، پورت 1 به رک شماره 7، پچ پنل شماره 29، پورت 10 وصل شده است. حال کافی است برای لیبل گذاری این اعداد را بر روی کابل حک کنیم.

انواع لیبل کابل شبکه

انواع لیبل کابل شبکه

انواع لیبل کابل شبکه

لیبل کابل شبکه نیز مانند هر محصول صنعتی دارای انواع مختلفی است. شما می توانید بسته به نیاز و یا حتی سلیقه خودتان، یکی از این لیبل ها را برای انجام فرایند پلاک گذاری کابل های شبکه مورد استفاده قرار دهید. از مهمترین لیبل کابل شبکه که هم اکنون در بازار موجود است، می توان به لیبل های زیر اشاره کرد:

  • لیبل پرچمی کابل شبکه (Flag Label)

یکی دیگر از انواع لیبل های موجود در بازار، برچسب پرچمی کابل شبکه است. این لیبل کابل شبکه مانند یک اتیکت بر روی کابل نصب می شود و به شما اجازه می دهد تا اطلاعات کابل را بر روی آن حک کنید.

  • لیبل کابل بست خور (لیبل کپسولی)

یکی دیگر از لیبل هایی که به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرد، پلاک کابل بست خور است. پلاک و لیبل کابل بست خور به همراه خودشان کاغذهای مخصوص درج اطلاعات داشته و شما می توانید مشخصات کابل ها را بر روی آن ها بنویسد. بعد از یادداشت کردن مشخصات کابل، به کمک بست کمربندی، می توانید این لیبل را بر روی کابل محکم کنید. این نوع پلاک کابل شبکه دارای دو سایز mm9*34 و mm3.5*34 وجود دارد.

  • تگ شماره ای کابل شبکه (Tag Number)

تگ یا بست شماره ای کابل شبکه را برای نشانه گذاری انتها و ابتدای کابل شبکه قرار می دهند. این تگ ها شامل 10 عدد شماره از 0 تا 9 می باشد که هر عدد شامل 10 بست تک شماره می باشد.

نتیجه گیری
نتیجه گیری

نتیجه گیری

یکی از بهترین راه ها برای شناسایی و مشخص کردن کابل های شبکه، لیبل گذاری آن هاست. به کمک لیبل کابل شبکه می توانید در کمترین زمان ممکن، مبدا و مقصد کابل را مشخص کرده و در صورت بروز هرگونه مشکلی، کابل را شناسایی کنید. باید بدانید که روش پلاک گذاری کابل های شبکه یک روش استاندارد جهانی است که در آن شما باید رک، پچ پنل و کابل ها را شناسایی کرده و به فرمت مشخصی یادداشت کنید. در مرحله نهایی نیز این یادداشت را به کمک پلاک کابل شبکه، بر روی کابل نصب کنید.

محصولات مرتبط

patch cord indoor 1

پچ کورد فیبر نوری Indoor

پچ کورد فیبر نوری Indoor

FIBER OBUC

کابل فیبر نوری OBUC

کابل فیبر نوری OBUC

PATCH CORD CAT6 UTP INDOOR

Patch Cord CAT6 UTP Indoor

Patch Cord CAT6 UTP Indoor

CAT6 SFTP LSZH INDOOR

CAT6 SFTP LSZH INDOOR

CAT6 SFTP LSZH INDOOR

اشتراک گذاری مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری مقاله
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟