مفصل فیبر نوری چیست؟ به همراه معرفی انواع و نحوه نصب و راه اندازی

مفصل فیبر نوری وسیله ای است که برای اتصال کابل های فیبر نوری مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجایی که هنگام کابل کشی، در نقطه ای کابل ها به انتها می رسند؛ بنابراین برای متصل کردن کابل های فیبر نوری، حفاظت از نقطه اتصال و فیوژن کردن کابل های فیبر نوری، این تجهیزات به کار می روند.

از جمله وظایف مفصل فیبر نوری می توان به محافظت از تارهای فیوژن شده، نگهداری از تارها و حفاظت از کابل ها ی فیبر نوری در برابر عوامل طبیعی مثل باران یا نور آفتاب اشاره کرد. بر اساس نوع کاربرد مفصل های فیبر نوری به انواع خاکی، هوایی و دریایی تقسیم می شوند؛ به علاوه بر اساس ساختار دو نوع مفصل عمودی و افقی وجود دارد. در این مقاله پیرامون انواع مفصل فیبر نوری و کاربرد آنها و همچنین نکات نصب مفصل فیبر نوری مطالعه خواهید کرد.

انواع مفصل فیبر نوري چیست؟

انواع مفصل هاي فیبر نوري

انواع مفصل فیبر نوري

غالبا کابل های فیبر نوری در فضای باز قرار دارند و مفصل های فیبر نوری برای اتصال کابل ها و محافظت از آنها در برابر عوامل طبیعی استفاده می شوند؛ با توجه به نوع کاربرد و شرایط محیطی کابل کشی مفصل ها را به سه دسته تقسیم می کنند. تمام این مفصل ها در برابر فاکتورهای طبیعی و غیرطبیعی، مواد شیمیایی و رطوبت مقاومت بالایی دارند و به سادگی دچار اختلال نمی شوند.

توجه داشته باشید که تمامی مفصل ها از نظر نوع کارایی و روش مونتاي شبیه یکدیگر هستند فقط گاهی در شرایط آب و هوایی خاص آنها را درون کانال قرار می دهند تا آسیب کمتری ببینند. انواع این مفصل ها عبارتند از:

  • مفصل های  فیبر نوری خاکی
  • مفصل های فیبر نوری هوایی
  • مفصل های فیبر نوری دریایی

مفصل فیبر نوری خاكی چه کارایی دارد؟

مفصل هاي فیبر نوري خاكي چه کارایی دارند؟

مفصل هاي فیبر نوري خاكي چه کارایی دارند؟

مفصل های فیبر نوری خاکی برای کابل هایی استفاده می شود که در مسیرهای خاکی نرم یا سنگلاخ کشیده می شوند. مفصل این نوع کابل ها باید متناسب با شرایط محیطی باشد و معمولا برای محافظت بیشتر در برابر عوامل محیطی درو یک کانال قرار می گیرند.

برای اینکه مفصل فیبر نوری خاکی در معرض آسیب بیل مکانیکی، فشار و ضربات احتمالی قرار نگیرد، آن را در داخل حوضچه قرار می دهند. از آنجایی که ممکن است درون حوضچه گِل و لای، مواد شیمیایی یا آب وجود داشته باشد یا مفصل ها در معرض آسیب جانوران قرار بگیرند، بنابراین شرکت های سازنده مفصل های فیبر نوری خاکی را از موادی می سازند که در برابر این صدمات مقاومت زیادی داشته باشند.

مفصل فیبر نوری دريائي چه کارایی دارد؟

مفصل هاي فیبر نوري دريائي چه کارایی دارند؟

مفصل هاي فیبر نوري دريائي چه کارایی دارند؟

سیستم کابل کشی دریایی در آب های کم عمق، دریاها و اقیانوس ها انجام می شود و کابل ها و مفصل ها در معرض مستقیم آب قرار دارند؛ بنابراین روکش کابل ها و مفصل ها باید از مقاومت زیادی در مقابل کشش، آب، موجودات دریایی و جلبک ها برخوردار باشند.

مفصل فیبر نوری دریایی از نظر ساختار و روش مونتاژ شبیه مفصل خاکی است ولی مواد تشکیل دهنده مفصل های فیبر نوری دریایی مقاومت و استحکام بالاتری دارند. مفصل های دریایی باید از موادی ساخته شوند که در مقابل آسیب حیوانات، شوری آب و فشار آب متلاشی و تجزیه نشوند.

مفصل فیبر نوری هوائي چه کارایی دارد؟

مفصل هاي فیبر نوري هوائي چه کارایی دارند؟

مفصل هاي فیبر نوري هوائي چه کارایی دارند؟

مفصل های فیبر نوری هوایی در سیستم کابل کشی هوایی که در بالای تیرها یا بلندی ها انجام می شود، کارایی دارد. مفصل فیبر نوری هوایی در فضای باز نصب می شود و باید مقاومت زیادی در مقابل نور خورشید، باد، طوفان، رعد و برق و باران داشته باشند.

شکل ظاهری مفصل فیبر نوری هوایی شبیه قوطی است و مواد تشکیل دهنده روکش آن شامل ترکیباتی است که در برابر آسیب های محیطی مقاومت و دوام زیادی دارد.

مفصل فیبر نوری افقی

مفصل های فیبر نوری افقی

مفصل های فیبر نوری افقی

از مفصل های فیبر نوری برای اتصال کابل ها و محافظت ستفاده می شود و از نظر ظاهری دو دسته افقی و عمودی دارند. مفصل فیبر نوری افقی در سیستم کابل کشی هوایی، خاکی و زیرزمینی به کار می رود. مفصل های فیبر نوری افقی ظاهری شبیه سیلندر یا جعبه داشته و در مسیرهای خاکی و زیر زمین قرار می گیرند.

مواد تشکیل دهنده مفصل فیبر نوری افقی همانند سایر مفصل ها قابلیت تطبیق با شرایط محیطی خاص را دارد و مقاوم و بادوام است. این مفصل ها کاربرد زیادی در سیستم کابل کشی دارند و ضد غبار و ضد آب هستند.

مفصل فیبر نوری افقی از پلاستیکی با کشش بالا ساخته می شود و قابلیت تحمل فشار 70 تا 106 کیلوپاسکال را دارند؛ به علاوه این مفصل ها را می توان در محدوده دمایی 40- درجه سانتیگراد تا 85 درجه سانتیگراد مورد استفاده قرار داد. مونتاژ و اتصال این مفصل ها مانند سایر مفصل های فیبر نوری صورت می گیرد.

مفصل فیبر نوری عمودی

مفصل های فیبر نوری عمودی

مفصل های فیبر نوری عمودی

شکل ظاهری مفصل فیبر نوری عمودی، شبیه گنبد است و به همین دلیل به آن مفصل گنبدی نیز می گویند. مفصل های فیبر نوری عمودی برای سیستم کابل کشی خاکی طراحی شده اند. مفصل های عمودی نسبت به مفصل های افقی کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.

این مفصل ها نیز برای اتصال کابل ها در محیط بیرون کاربرد دارند و با فیبرهای نوری نواری و مدور سازگارند. مفصل های عمودی نیز همانند سایر مفصل ها از مقاومت و استحکام بالایی برخوردارند و می توانند از کابل ها در برابر آسیب های محیطی محافظت کنند.

کاربرد نصب مفصل فیبر نوری

کاربرد های مفصل فیبر نوری

کاربرد های مفصل فیبر نوری

از جمله کاربرد نصب مفصل فیبر نوری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد اتصال بین کابل های فیبر نوری
  • محافظت از نقطه اتصال کابل ها در برابر آب، طوفان، فشارهای طبیعی و غیرطبیعی، آسیب جانوران و شرایط اقلیمی خاص
  • برای اتصال انشعابات و تعمیر نقاط آسیب دیده در مسیر کابل کشی
  • برای تبدیل کابل outdoor به indoor
  • برای اتصال کابل ها در سیستم کابل کشی پست های برق DCS
  • برای اتصال کابل ها در سیستم کابل کشی مخابراتی

مراحل نصب مفصل فیبر نوری

مراحل نصب مفصل فیبر نوری

مراحل نصب مفصل فیبر نوری

نصب مفصل فیبر نوری یکی از مراحل مهم در کابل کشی محسوب می شود. غالبا کابل های فیبر نوری در متراژ دو یا چهار کیلومتری تولید می شوند؛ بنابراین در زمان کابل کشی در فاصله های دو تا چهار کیلومتری نیاز به مفصل بندی است. در ادامه می توانید مراحل نصب مفصل فیبر نوری را مورد مطالعه قرار دهید.

1- بررسی اجزا مفصل فیبر نوری

2- آماده سازی غلاف کابل فیبر نوری

آماده سازی غلاف کابل شامل سه مرحله است:

  • حذف روکش ها و ژاکت برای نمایان شدن ripcord
  • برداشتن غلاف خارجی
  • برداشتن پوشش داخلی

3- نصب و راه اندازی سخت افزار اتصال و پایه

4- نصب کابل های فیبر نوری در مفصل

نصب کابل ها شامل پنج مرحله است:

  • اتصال کابل های فیبر نوری به محفظه انتهایی
  • نصب واشر و ارت بیرونی
  • آماده کردن دستگاه نوری و نصب و راه اندازی سازمان دهنده توزیع
  • نصب محفظه اتصال
  • متصل کرده فیبر نوری

5- نصب کاور یا پوشش مفصل فیبر نوری

6- نصب گیره مفصل

در زمان نصب مفصل های فیبر نوری باید حداکثر افت فیوژن در کابل های سینگل مود و مالتی مود مدنظر قرار گیرد.

اجزای یک مفصل فیبر نوری

اجزای یک مفصل فیبر نوری

اجزای یک مفصل فیبر نوری

مفصل فیبر نوری از اجزای مختلفی تشکیل شده که در زمان استفاده باید مونتاژ و سرهم بندی شوند. اجزای مفصل عبارتند از:

  • محافظ انتهایی
  • سازمان دهنده محفظه اتصال
  • محفظه اتصال فیبر نوری
  • کاور یا پوشش مفصل فیبر نوری
  • واشرهای کابل فیبر نوری
  • گیره واشرها
  • براکت نصب

این اجزا در همه انواع مفصل های فیبر نوری یکسان هستند و نحوه مونتاژ آنها همانند یکدیگر انجام می شود.

سخن پایانی

مفصل فیبر نوری یکی از مهمترین اجزا در سیستم کابل کشی محسوب می شود و دوام، مقاومت و استحکام آن در مقابل عوامل محیطی بسیار حایز اهمیت است. از این مفصل ها برای اتصال کابل ها و محافظت از نقطه اتصال کابل های فیبر نوری استفاه می شود.

توجه داشته باشید که هر چقدر مواد سازنده مفصل ها مرغوب تر باشد، انشعابات و اتصالات کمتر دچار آسی یا خوردگی می شوند. مفصل فیبر نوری در واقع به عنوان یک عایق در مقابل عوامل محیطی، شرایط آب و هوایی خاص و آسیب جانوران عمل می کند. همچنین شما عزیزان می توانید برای خرید مفصل فیبر نوری از طریق شماره تماس 02172978000 اقدام به استعلام قیمت و ثبت سفارش خود فرمایید.

محصولات مرتبط

FIBER OCUC 1

کابل فیبر نوری کانالی OCUC

کابل فیبر نوری کانالی OCUC

FIBER OBUC

کابل فیبر نوری OBUC

کابل فیبر نوری OBUC

FIBER ZIP CORD

zipcord 2*1 dx lszh

zipcord 2*1 dx lszh

Fiber optic joint

مفصل فیبر نوری

Fiber Optic splice enclosure

اشتراک گذاری مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری مقاله
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟