وظیفه هر رنگ در کابل شبکه چیست؟ معرفی کارایی و استاندارد رنگ بندی کابل شبکه

در پارسیان فیبر ارتباط، همیشه از ما سؤال می شود که آیا رنگ سیم ها و کابل های مختلف از استانداردهای صنعتی پیروی می کنند یا خیر. مؤسسه مهندسین برق و الکترونیک (IEEE)، یک انجمن تجاری در سراسر جهان، در واقع دستورالعمل‌هایی را برای استانداردسازی در طراحی برق و شبکه صادر می‌کند؛ اما نکته کلیدی این است که استانداردهای آنها در واقع به جزئیات مشخص کردن رنگ کابل‌ها نمی‌پردازد. آنها به یک هدف یا عملکرد خاص مربوط می شوند. در عوض، فشار برای استانداردسازی در این عرصه بیشتر از سمت صنعت خصوصی بوده و صنعت مخابرات در این امر پیشرو است. در اینجا، ما به دنیای گسترده رنگ های کابل از جمله وظیفه هر رنگ در کابل شبکه و معنای آنها و اهداف آنها می پردازیم.

استاندارد رنگ بندی کابل شبکه

استاندارد رنگ بندی کابل شبکه

استاندارد رنگ بندی کابل شبکه

اول از همه وقتی صحبت از استانداردهای رنگ کابل می شود، باید متوجه شد موسساتی مانند IEEE وجود دارند که به ارائه برخی استاندارد سازی ها کمک می کنند، هنوز یک استاندارد یا حتی الزام مورد قبول جهانی در بیشتر صنایع جهت وظیفه هر رنگ در کابل شبکه وجود ندارد. طرح رنگ مورد استفاده در یک صنعت می تواند کاملا با آنچه در صنعت دیگر استفاده می شود متفاوت باشد و بسته به اینکه دقیقا چه زمانی سیستم در محل نصب شده است، می تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد.

به یاد داشته باشید که آیفون و اولین گوشی هوشمند واقعی تا سال 2007 ظاهر نشدند تا زمانی که زیرساخت های مخابراتی جدید برای پشتیبانی از آن انجام شد؛ بنابراین، بسته به بازه زمانی که کابل ها در سیستم های داده شده خود نصب می شوند، استانداردهای رنگ آنها تقریبا طیف کامل را پوشش می دهند.

علاوه بر این، علت عدم استانداردسازی در وظیفه هر رنگ در کابل شبکه را می توان تفاوت از کشوری به کشور دیگر دانست. با تدارکات جهانی امروز، یک شرکت در ایران یا هر کشور دیگری مانند امریکا ممکن است کابل های خود را از چندین کشور مختلف خارجی که همگی از طرح های رنگی متفاوت استفاده می کنند، تأمین کنند. با راهنمایی های صادر شده توسط  IEEE، انجمن صنعت ارتباطات (TIA) و سایر الزامات صنعت، مانند موارد مورد نیاز برای DOD، استانداردسازی امکان پذیر است اما ممکن است مدت زیادی طول بکشد تا به انجام برسد. با این حال، در ادامه خواهیم دید که چگونه رنگ های مختلف کابل می توانند اهداف خاصی را در برنامه های مختلف انجام دهند.

کابل های شبکه رنگی متفاوت به چه معنا است؟

کابل های شبکه رنگی متفاوت به چه معنا است؟

کابل های شبکه رنگی متفاوت به چه معنا است؟

کابل شبکه یا اترنت یک نوع کابل بسیار رایج هستند که در شبکه های کامپیوتری استفاده می شوند. زمانی که شبکه سیمی برای اشتراک گذاری داده ها و دسترسی به اینترنت مورد نظر باشد، هم در کاربردهای مسکونی و هم در کاربردهای تجاری استفاده می شوند. اغلب یک روتر اینترنت از کابل‌های اترنت برای اتصال به یک مودم کابلی استفاده می‌کند و با کیتی همراه است که شرکت کابلی شما هنگام ثبت‌نام برای خدمات برای شما ارسال می‌کند.

آیا وظیفه هر رنگ در کابل شبکه متفاوت است؟ رنگ های مختلف برای کابل های اترنت چه معنایی دارند؟ آیا رنگ ها در سرعت تأثیر دارند؟ برای فهمیدن این موضوع، نگاهی دقیق‌تر به استفاده رنگ ها و ترکیب آنها با یکدیگر برای کابل های اترنت و تلفن خواهیم داشت.

کابل شبکه یا همان کابل اترنت چه رنگی است؟

کابل شبکه یا همان کابل اترنت چه رنگی است؟

کابل شبکه یا همان کابل اترنت چه رنگی است؟

مانند همه کابل‌ها، کابل‌های شبکه یا اترنت نیز می‌توانند در چندین رنگ مختلف باشند. یک رنگ نسبت به کابل دیگر «بهتر» یا «سریع‌تر» نیست، اما رنگ‌ها می‌توانند به کاربرد مورد نظر کمک کنند. رایج ترین رنگ هایی که در کابل های اترنت دیده می شوند عبارت از خاکستری، آبی، زرد، نارنجی، سبز و سفید هستند. اگر قرار باشد کابل اترنت بیرون باشد، اغلب سیاه و ضدآب خواهد بود تا به ماندگاری طولانی‌تری در عناصر کمک کند.

چهار رنگ اصلی کابل شبکه کدامند؟

چهار رنگ اصلی کابل شبکه کدامند؟

چهار رنگ اصلی کابل شبکه کدامند؟

باز هم در حالی که هیچ استاندارد صنعتی مستقیمی برای وظیفه هر رنگ در کابل شبکه با ارجحیت یک رنگ نسبت به رنگ دیگر وجود ندارد، چهار رنگ اصلی کابل شبکه که معمول هست چند سازگاری قابل ذکر است:

  1. خاکستری
  2. سبز
  3. زرد
  4. آبی

البته در برخی موارد نیز رنگهای اصلی کابل شبکه رنگ های آبی، خاکستری، قهوه ای و سبز خواهند بود.

رنگهای فرعی کابل شبکه

رنگهای فرعی کابل شبکه

رنگهای فرعی کابل شبکه

با توجه به اینکه وظیفه هر رنگ در کابل شبکه بسیار گسترده است و به رنگ های فرعی کابل شبکه نیز مربوط می شود، رنگهای فرعی کابل شبکه که معمول هستند عبارت هستند از:

  • نارنجی
  • بنفش
  • قرمز
  • سیاه
  • صورتی
  • سفید

وظیفه هر رنگ در کابل شبکه به همراه کارایی

در این قسمت به وظایف رنگهای اصلی و فرعی با توجه به وظیفه هر رنگ در کابل شبکه پرداخته می شود.

کارایی و وظیفه هر رنگ اصلی در کابل شبکه

کارایی و وظیفه هر رنگ اصلی در کابل شبکه

کارایی و وظیفه هر رنگ اصلی در کابل شبکه

  • رنگ خاکستری: کابل های اترنت خاکستری اغلب نشان دهنده یک اتصال اترنت «استاندارد» مانند شبکه های مسکونی و تجاری هستند، به طور خلاصه می توان گفت برای اتصالات اترنت استاندارد استفاده می شود.
  • رنگ سبز: کابل‌های اترنت سبز را می‌توان برای طبقه‌بندی اتصال متقاطع استفاده کرد که برای اتصال مستقیم رایانه‌ها یا دستگاه‌های مختلف به یکدیگر استفاده می‌شود.
  • رنگ زرد: کابل‌های اترنت زرد معمولا برای آنچه به عنوان اتصالات «توان از طریق اینترنت (POE)» شناخته می‌شود، استفاده می‌شوند. جالب اینجاست که این استاندارد توسط IEEE در سال 2009 برای کمک به طبقه‌بندی این سیم‌ها که جریان 30 واتی را در سطح پورت در هنگام استفاده با یک جفت کابل پیچ خورده اترنت ارائه می‌کنند، توسعه داده شد.
  • رنگ آبی: کابل‌های اترنت آبی معمولا برای اتصال به سرور ترمینال استفاده می‌شوند. یک سرور پایانه اتصال به چندین سیستم را به یک شبکه LAN بدون نیاز به استفاده از مودم یا رابط شبکه دیگر امکان پذیر می کند.

کارایی و وظیفه هر رنگ فرعی در کابل شبکه

کارایی و وظیفه هر رنگ فرعی در کابل شبکه

کارایی و وظیفه هر رنگ فرعی در کابل شبکه

  • نارنجی: برای اتصالات غیر اترنت آنالوگ استفاده می شود.
  • بنفش: برای اتصالات دیجیتال غیر اترنت استفاده می شود.
  • قرمز: برای اتصالات خارجی مانند دوربین های IP استفاده می شود.
  • سیاه: به عنوان یک رنگ عمومی استفاده می شود.
  • صورتی: به عنوان یک گزینه رنگ اضافی استفاده می شود.
  • سفید: این رنگ نیز به عنوان یک گزینه رنگ اضافی استفاده می شود.

در انتهای این بخش و با توجه به وظیفه هر رنگ در کابل شبکه باید گفت بسته به مشتری و برنامه، رنگ کابل شبکه می تواند متفاوت باشد. با این حال، کلید اصلی رنگ ها ساده است و نام این کلید ساده سازگاری است. با هر سیستم جدید، ماندن با یک طرح رنگ ثابت می تواند به صرفه جویی در زمان و هزینه به اجرا و نگهداری کمک کند و همچنین از سر درگمی ها در آینده نیز جلوگیری کند.

رنگ بندی کابل تلفن چگونه می باشد؟

رنگ بندی کابل تلفن چگونه می باشد؟

رنگ بندی کابل تلفن چگونه می باشد؟

حال که با وظیفه هر رنگ در کابل شبکه آشنا شدید به رنگ بندی کابل تلفن می پردازیم. به طور معمول سیم کشی تلفن به رنگ قرمز، سبز، زرد و مشکی است. آنها به صورت جفت برای هر خط تلفنی که دارید استفاده می شوند. به طور مثال خط 1 از جفت قرمز و سبز استفاده می کند، برای خط 2 از جفت زرد و سیاه استفاده می شود. کابل و سیم های داخل آن بسیار کوچک است و نباید آن را با سیم های برق که بسیار بزرگتر هستند اشتباه گرفت.

چهار سیم معمولا به عنوان یک جفت قرمز و سبز و یک جفت سیاه و سفید مشخص می شوند. جفت قرمز و سبز معمولا صدا یا داده را حمل می کنند. در اتصال شرکت تلفن خارجی، جفت سیاه و سفید ممکن است برای سیگنال های ولتاژ Iow مانند چراغ های تلفن استفاده شود.

البته در حالت کلی می توان گفت سیم تلفن دارای رنگ بندی متنوعی است. رنگ های اصلی در تلفن ثابت عبارت هستند از: قرمز، مشکی، بنفش و زود و رنگ های فرعی در این صنعت عبارت هستند از: نارنجی، آبی، قهوه ای، طوسی و سبز. با ترکیب های مختلف می توان کدهای متفاوت و سازگاری ایجاد کرد.

رنگ بندی کابل شبکه در کیستون

رنگ بندی کابل شبکه در کیستون

رنگ بندی کابل شبکه در کیستون

همان طور که اطلاع دارید کیستون جعبه ای کوچک است که رابط بین اجزای مورد استفاده در اینترنت است مثل رابط بین کابل شبکه و کامپیوتر. رنگ بندی های متفاوتی برای کابل شبکه در کیستون می توان در نظر گرفت. رنگ بندی کیستون معمولا با گروه بندی A و B و C شناخته می شود و البته این جعبه کوچک شامل چهار سوکت بالایی و چهار سوکت پایینی یا چهار سوکت سمت راست و چهار سوکت سمت چپ است؛ یعنی در کل هر جعبه شامل هشت سوکت است که اگر رنگ بندی A برای سوکت سمت چپ استفاده شود باید از رنگ بندی همان گروه برای سوکت های سمت راست نیز استفاده شود. در غیر این صورت رنگ ها با یکدیگر سازگاری نخواهند داشت.

در اینجا با در نظر گرفتن وظیفه هر رنگ در کابل شبکه به یکی از موارد رنگ بندی شبکه در کیستون می پردازیم:

در چهار سوکت سمت راست کیستون از ترکیب رنگی سبز سفید- سبز- نارنجی سفید- نارنجی استفاده می شود و در چهار سوکت سمت چپ کیستون از ترکیب رنگی قهوه ای- قهوه ای سفید- آبی- آبی سفید استفاده می گردد.

با توجه به آنچه گفته شد رنگ های کابل شبکه در کیستون شامل نارنجی، سفید، آبی، سبز و قهوه ای می شود که نهایتا با توجه به سازگاری های موجود، رنگ بندی خاصی ایجاد می شود.

وظیفه هر رنگ در کابل شبکه و سازگاری

وظیفه هر رنگ در کابل شبکه و سازگاری

وظیفه هر رنگ در کابل شبکه و سازگاری

با توجه به آنچه گفته شد، مشخص گردید در سطح جهان استاندارد خاصی برای هر رنگ و وظیفه هر رنگ در کابل شبکه وجود ندارد و مهم ترین مورد سازگاری است که هر ترکیب رنگی می توانند با یکدیگر داشته باشند. اگر در زمینه سازگاری رنگ ها با یکدیگر و ترکیب آنها در کابل شبکه، تلفن یا کیستون منزل، ساختمان یا محل کار خود شک دارید، کافی است با متخصصین ما در فیبر نوری ارتباط برقرار کنید و بهترین نتیجه را داشته باشد. همین امروز منتظر تماس شما هستیم.

محصولات مرتبط

CAT6 UTP PVC INDOOR 6

CAT6 UTP PVC INDOOR

CAT6 UTP PVC INDOOR

CAT6 SFTP PVC 1

CAT6 SFTP PVC INDOOR

CAT6 SFTP PVC INDOOR

CAT6 UTP LSZH INDOOR 3

CAT6 UTP LSZH INDOOR

CAT6 UTP LSZH INDOOR

CAT6 SFTP LSZH INDOOR

CAT6 SFTP LSZH INDOOR

CAT6 SFTP LSZH INDOOR

اشتراک گذاری مقاله

2 دیدگاه در “وظیفه هر رنگ در کابل شبکه چیست؟ معرفی کارایی و استاندارد رنگ بندی کابل شبکه

  1. yashar ahmadi گفت:

    بسیار عالی و مفید

    1. فیبر ارتباط گفت:

      کاربر گرامی
      سلام وقت بخیر
      ممنون
      با آرزوی موفقیت برای شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری مقاله
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟