راهنمای خرید دوربین مدار بسته تحت شبکه

در بازار برند های دوربین مدار بسته مختلفی با مشخصات فني متعدد وجود دارد که ممکن است گمراه کننده باشد. به همین دلیل در هنگام خرید دوربین مدار بسته مناسب، شناخت مشخصات دوربین مدار بسته ضروری است. برای خرید دوربین مدار بسته تحت شبکه یا IP Camera  باید اطلاعات کامل و دقیقی را در مورد انواع برندها، قابلیت های مورد نیاز در پروژه و سایر ویژگی ها بدست آورد. همچنین قبل از انتخاب و خرید دوربین مدار بسته تحت شبکه باید محیط نصب توسط کارشناسان نظارت تصویری و یا یک نصاب حرفه ای بررسی شود.

دوربین مدار بسته تحت شبکه و آنالوگ دو دسته مهم  از دوربین های مدار بسته هستند که هریک مزایایی خاصی داشته و مورد توجه افراد در حوزه های مختلف می باشند.

وجود ویژگی هایی مانند کیفیت بالا، قابلیت های گوناگونی نظیر امکان ارسال تصاویر از طریق انتقال تصویر بدون نیاز به دستگاه ذخیره ساز، IVS و یا VCA، دارا بودن رم داخلی (Micro SD Card) در دوربین مداربسته تحت شبکه باعث شده این محصول مورد استقبال بسیاری از افراد در حوزه های گوناگون قرار بگیرد. قیمت دوربین مداربسته تحت شبکه در مقایسه با قیمت  دوربین های آنالوگ ( بستر کواکسیال ) بالاتر بوده ولی دارای کیفیت و کارایی و قابلیت های منحصربفردی می باشند که توانسته این اختلاف قیمت را از نظر مشتری بی تاثیر نماید.

دوربین مدار بسته تحت شبکه چگونه کار می کند؟

دوربین مدار بسته تحت شبکه چگونه کار می کند؟

دوربین مدار بسته تحت شبکه چگونه کار می کند؟

دوربین های مدار بسته از نوع تحت شبکه بگونه ای می باشند که برای استفاده از آن ها باید به اینترنت وصل شد. این دوربین ها به شکل دیجیتال از مکان و تصویر مد نظر فیلم برداری می کنند و توسط کابل شبکه Twisted Pair می توانند سیگنال دیجیتال تصویر را ارسال نمایند. برای انتقال اطلاعات بوسیله اینترنت و مشاهده تصاویر در دوربین باید دوربین مدار بسته به شبکه کامپیوتری در محل مورد نظر وصل شود و نیاز به اتصال مستقیم دوربین به اینترنت نمی باشد.

برای اینکه توسط این دوربین ها بتوان مدیریت و کنترل درستی روی داشت باید دوربین مدار بسته تحت شبکه به دستگاه NVR متصل شود. تصاویر ارسالی روی کابل توسط این دستگاه دریافت شده و می تواند آن ها را مدیریت و ذخیره سازی نماید.

دو نوع دوربین مدار بسته تحت شبکه شامل دوربین سیمی و بی سیم وجود دارد که در هر دو تصاویر بوسیله اینترنت منتقل می شود و برای صرفه جایی در پهنای باند معمولا داده ها را فشرده سازی می کنند. استفاده از دوربین های مدار بسته تحت شبکه سبب کاهش مقدار کابل مصرفی و هزینه کابل‌کشی می گردد. زیرا انرژی اکثر این دوربین ها از برق روی اترنت یا قابلیت PoE تامین شده و نیازی به کابل برق جداگانه در آن ها نیست و برای نصب آن ها می توان از کابل شبکه ایرانی استفاده کرد، همچننی برای ارسال تصاویر در فاصله های زیاد نیاز به افزایش نیرو در این دوربین ها نمی باشد.

تفاوت دوربین مدار بسته آنالوگ و دوربین مدار بسته تحت شبکه

در بحث مقایسه دوربین مدار بسته تحت شبکه و دوربین مدار بسته آنالوگ در به طور کلی دوربین های مدار بسته در دو نوع تحت شبکه و آنالوگ تقسیم می شود که نوع تحت شبکه نسبت به دوربین آنالوگ پیشرفته تر بوده و قابلیت های بهتر و بیشتری دارد.

قیمت دوربین مدار بسته، مورد تاثیر گذاری در بررسی تفاوت دوربین مدار بسته تحت شبکه و دوربین مدار بسته آنالوگ می باشد. دوربین مدار بسته آنالوگ به دلیل قدیمی بودن آن، قیمت پایین تری دارد. انتقال اطلاعات در هر دو نوع دوربین تحت شبکه و دوربین آنالوگ با کابل انجام می گیرد؛ با این تفاوت که در دوربین مدار بسته تحت شبکه به دلیل استفاده از سوییچ، کابل کمتری استفاده می‌شود. اما به دلیل این که سوییچ ها ارزان نیستند باز هم قیمت دوربین مدار بسته تحت شبکه گران تر است.

ویژگی های دوربین مدار بسته تحت شبکه

دوربین مداربسته تحت شبکه یکی از وسایل مربوط به شبکه های کامپیوتری است که با پیشرفت این شبکه ها به بازار عرضه شده است. دوربین های تحت شبکه دارای استانداردهای ONVIF بوده و قابلیت ارتباط با دستگاه های تحت شبکه شامل NVR ها و سرورها را دارند. این دوربین مداربسته تحت شبکه نسبت به دوربین های آنالوگ از قابلیت های نرم افزاری بیشتر برخوردار است. به عنوان مثال می توان یک دوربین شبکه را به یک مودم ADSL یا TD-LTE برای اتصال به اینترنت متصل کرد. بنابراین برای دریافت تصاویر این دوربین می توان از هر جای دنیا به این دوربین متصل شد. اما برای دوربین های آنالوگ بدون دستگاه DVR یا مبدل این قابلیت ها کاربردی نیست.

ویژگی های دوربین مدار بسته آنالوگ

برای خرید یک دوربین مدار بسته با قیمت پایین و برای کاربردهای جزئی، دوربین مدار بسته آنالوگ  گزینه بسیار مناسبی است. این دوربین ها از کابل کواکسیال برای انتقال سیگنال آنالوگ استفاده می کنند تا تصاویر را به صورت آنالوگ ایجاد نمایند.  با اتصال دوربین های آنالوگ به دستگاه دی وی آر ، این دستگاه سیگنال های آنالوگ تصویررا دریافت کرده و می تواند آن ها را به سیگنال های دیجیتال تبدیل نماید. این فرایند بر عهده قطعه A/D می باشد و سپس مرحله ذخیره سازی تصاویر انجام می شود. با استفاده و نصب دوربین های آنالوگ می توان با هزینه کمتری بر اماکن مدنظر نظارت دقیقی داشت.

عوامل مهم در خرید دوربین مدار بسته تحت شبکه

عوامل مهم در خرید دوربین مدار بسته تحت شبکه

عوامل مهم در خرید دوربین مدار بسته تحت شبکه

برای تعیین قیمت یک سیستم نظارتی عوامل مختلفی چون قابلیت های کاربردی و امکانات فراوان آن لحاظ می شوند. زیرا ساخت و طراحی این امکانات و قابلیت ها به طور قطع هزینه هایی را برای شرکت سازنده دوربین داشته است. همچنین عوامل دیگری چون سطح کیفیت تصویر ارائه شده، نوع لنز دوربین می توانند روی قیمت خرید دوربین مدار بسته تحت شبکه موثر باشند.

دو عامل مهم و اثر گذار برای انتخاب و خرید دوربین مدار بسته تحت شبکه، کیفیت و ضمانت نامه معتبر (خدمات پس از فروش) آن است. علاوه بر این دو فاکتور می توان به عوامل دیگری مانند کیفیت ارائه ی تصاویر، جنس کیس، ارائه تصاویر دید در شب و مقاومت بدنه در شرایط سخت محیط های مختلف نیز اشاره کرد. در ادامه به توضیح و اهمیت هر یک از این عوامل می پردازیم.

۱- کیفیت ارائه تصاویر:

در هنگام انتخاب و خرید دوربین مدار بسته تحت شبکه از نظر بسیاری از کاربران ویژگی زولوشن بالا و دریافت تصاویر با وضوح بالا اصلی ترین و مهم تری فاکتور برای خرید این دوربین ها می باشد. در این دوربین ها مبنای کیفیت تصاویر با پیکسل بیان سنجیده شده و در آن ها رزولوشن تصاویر از  پیکسل های افقی و عمودی ساخته می شود. اکنون در بازار دوربین های مدار بسته تحت شبکه با زرولوش های مختلف وجود دارد و دوربین با رزولوشن های ۴mp و ۴ k به دلیل اینکه می توانند برای کاربران تصاویر را با وضوح بالا نمایش دهند طرفداران زیادی پیدا کرده اند.

برای مکان هایی که از نظر امنیت جایگاه بالایی دارند باید از دوربین های مدار بسته ای استفاده کرد که تصویری با کیفیت بسیار بالا ارائه می دهند بنابراین فرایند ذخیره سازی تصویر بهتر انجام می شود و کاربران می توانند براساس نیاز خود تنظیمات سیستم را اعمال کنند تا بتوانند از قابلیت های بالاتر دوربین استفاده کنند. بنابراین هر چه کیفیت دوربین بالاتر باشد، قیمت گران تری خواهد داشت.

۲- گارانتی معتبر:

یک اصل مهم برای خرید هر محصولی به خصوص وسایل الکترونیکی داشتن گارانتی و خدمات پس از فروش آن می باشد. در این صورت اگر وسیله خریداری شده دچار آسیب یا مشکلی شد و عملکرد دستگاه را تحت تاثیر قرار داد می توان با مراجعه به نمایندگی آن و بهره مندی از گارانتی و خدمات پس از فروش محصول، بدون پرداخت هزینه مجددا آن محصول را تعویض یا تعمیر کرد.

۳- ارائه تصاویر دید در شب مناسب:

یکی از مسائل مهم در دوربین های مدار بسته تحت شبکه کیفیت ارائه تصویر در شب است. زیرا اکثر نا امنی ها و خراب کاری ها در شب اتفاق می افتد.  برای خرید دوربین مدار بسته تحت شبکه و اطمینان از اینکه تصاویر ارسالی در شب نیز دارای وضوح کافی می باشند باید به قدرت و عملکرد IR و مسافت ارائه تصاویر به صورت سیاه و سفید با وضوح بالا دقت کرد. همچنین در انواع دوربین های استارلایت و سوپر استارلایت باید به حداقل نور مورد نیاز برای نمایش تصاویر تمام رنگی در شب ها توجه کرد.

قابلیت دید در شب توسط دوربین ها با استفاده از پرتو مادون قرمز و لامپ های IR در آن ها امکان پذیر است. دوربینی با قابلیت دید در شب نیاز به نرم افزار مخصوصی دارد تا بتواند در شرایط تاریکی مطلق نیز تصویر برداری با وضوح بالایی را داشته باشد. وجود قابلیت دید در شب در دوربین های مدار بسته تحت شبکه  سبب تفاوت آن با سایر دوربین ها شده است به طوری که این تفاوت در مورد کیفیت تصویر ارائه شده در زمان وجود نور چراغ ماشین یا لامپ های خیابان ها نیز می تواند  در نظر گرفته شود و روی قیمت دوربین های مدار بسته تاثیر گذار باشد.

دوربین های مداربسته ای مانند استارلایت و سوپر استارلایت در بازار جهانی عرضه شده اند که به علت داشتن قابلیت دید در شب رنگی و در شرایط نوری کم توانسته اند مورد استقبال زیادی قرار گیرند. در پروژه هایی که استفاده از تصاویر سیاه و سفید در شب می تواند نیاز کاربر را برطرف کند می توان از خرید این دوربین های مدار بسته تحت شبکه صرف نظر کرد.

۴- تاثیر جنس بدنه روی قیمت دوربین

در خرید سیستم های نظارتی تصویر یکی فاکتور مهم جنس بدنه آن ها است زیرا این دستگاه ها در شرایط مختلف محیطی نصب می شوند و در معرض آسیب های زیادی قرار دارند که باید در برابر آن ها از مقاومت بالایی برخوردار باشند. خرید دوربین مدار بسته تحت شبکه با بدنه ای مقاوم در مقابل ضربه، رطوبت، باران، برف و گرد و غبار می تواند دوام و طول عمر با کیفیتی ارائه دهد.

۵- سنسورهای دوربین مداربسته

وجود سنسورهای مختلف در ساخت دوربین های مدار بسته روی قیمت آن ها تاثیر گذاشته است. دوربین های مدار بسته تحت شبکه بسیار پیشرفته مجهز به سنسورهایی هوشمند و با قابلیت هایی مانند عبور از خط، ورود به منطقه ممنوعه، تشخیص و شناسایی چهره می باشند.

۶- لنز دوربین مدار بسته تحت شبکه

براساس نوع کاربری دوربین مدار بسته در طراحی آن لنزهای مختلفی به کار می رود که با یکدیگر متفاوت هستند. معمولا در دوربین های مدار بسته از لنز ثابت (fixed) استفاده می شود، دوربین های مدار بسته تحت شبکه مجهز به لنز ثابت از دسته سیستم های نظارتی با قیمت پایین هستند که در عین حال می توانند با فاصله کانونی ثابت  و غیرقابل تغییر، دید خوبی ارائه دهند.

همچنین در طراحی این دوربین ها نیز از لنزهای وریفوکال (Varifocal) و موتورایز (Motorized) به کار برده شده است که دارای امکانات متنوعی بوده و بسته به نیاز کاربر در پروژه های مختلف استفاده می شود. دوربین های دارای لنز موتورایز می توانند از محیط پیرامون دیدی دقیق و کامل ارائه دهند.

برای کاربردهایی که به بزرگنمایی با وضوح بالا نیاز است باید دوربین های مدار بسته تحت شبکه دارای لنز موتورایز (Motorized) استفاده نمود؛ زیرا عملیات بزرگنمایی به شکل خودکار انجام می شود. دوربین های مدار بسته مجهز به لنز وریفوکال بر اساس نوع محیط و سوژ مدنظر می تواند به صورت دستی تنظیم شود، این دوربین در مقایسه با دوربین مدار بسته موتورایز قیمت کمتری دارد. به طور کلی دوربین های با لنز وریفوکال و موتورایز نسبت به دوربین های با لنز ثابت دارای قیمت پایین تری می باشند.

همچنین زیرساخت دوربین های مداربسته هم از نکات بسیار مهم در انتخاب و خرید دوربین می باشد که ما در مقاله کامل به آن برداخته ایم.

آشنایی با انواع دوربین مداربسته تحت شبکه از لحاظ امکانات

آشنایی با انواع دوربین مداربسته تحت شبکه از لحاظ امکانات

آشنایی با انواع دوربین مداربسته تحت شبکه بر اساس شکل ظاهری و بدنه دوربین

دوربین های مداربسته تحت شبکه از نظر نوع کیس و دسته های لنز به انواع مختلفی تقسیم می شوند. این دوربین ها از لحاظ نوع کیس شامل دو دسته بولت و دام و بسته به نوع لنز دارای دو گروه ثابت، متغیر و دوربین های اسپید دام می باشند. در ادامه به معرفی دو مورد از دوربین های مدار بسته از لحاظ نوع کیس می پردازیم.

  • دوربین مدار بسته تحت شبکه دام:

از لحاظ ظاهری این نوع دوربین گنبدی شکل بوده و می توان آن را کنج دیوار و زیر سقف نصب کرد. کاربرد مهم دوربین دام برای نظارت فضاهای داخلی است و قبل از نصب دوربین باید زاویه نصب تنظیم شود. این دوربین توسط شرکت های داهوا، هایک ویژن و تیاندی با حذف قابلیت های اضافی ارائه می شود. وجود تنوع بالا در ساخت این دوربین ها، آن ها را به سیستم هایی اقتصادی تبدیل کرده تا کاربران بتوانند محصولات با کیفیتی را با هزینه ای پایین خریداری کنند.

  • دوربین مدار بسته تحت شبکه بولت:

این دوربین از نظر ظاهری به شکل استوانه طراحی شده و به دلیل انعطاف پذیری آن برای استفاده در زوایای مختلف یک انتخاب خوب به شمار می رود. دوربین مدار بسته تحت شبکه را در هر مکانی به دیوار یا ستون و حصارها می توان نصب کرد. از ویژگی های دیگر این دوربین می توان به قابلیت نصب آسان زاویه دید آن و تغییر زاویه دید بعد از نصب اشاره کرد. این دوربین در سری های گوناگون و با امکانات متفاوت طراحی و تولید می شوند که می توانند نیاز کاربران را در هر سطح برآرود نمایند. شرکت های داهوا، هایک ویژن و تیاندی توانسته اند با تغییر جنس بدنه و حذف امکانات غیر ضروری، دوربین های بولت را به دوربین هایی با کیفیت و اقتصادی برای افراد با بودجه مختلف تبدیل کنند.

انواع دوربین های مدار بسته تحت شبکه از لحاظ کارایی

کاربرد و کارایی دوربین های مدار بسته دو فاکتور مهم در خرید این دستگاه ها هستند. از نظر شرکت های نظارتی تصویر دوربین های مدار بسته تحت شبکه بر اساس کارایی به چهار دسته زیر تقسیم می شوند.

  • دوربین مداربسته پلاک خوان (ANPR)

دوربین مدار بسته تحت شبکه پلاک خوان همان طور که از اسم آن پیدا است برای استفاده و نصب در مکان هایی مانند مجتمع ها، پارکینگ ها برای کنترل ورود و خروج خودروها کاربرد دارد.

  • دوربین مداربسته حرارتی

قابلیت تشخیص انسان در محیط از ویژگی های مهم این دوربین مدار بسته است کاربرد آن بیشتر در محیط های نظامل می باشد. این دوربین مدار بسته تحت شبکه براساس دما و نور مادون قرمز که از اجسام ساطع می شود کار می کند. در حال حاضر نیز به دلیل وجود بیماری کرونا برای تشخیص دمای بدن می توان از این دوربین بهره برد.

  • دوربین مداربسته ضد انفجار

کاربرد های مهم این نوع دوربین مدار بسته در جلوگیری از وقوع انفجارهای بزرگ در انبار مهمات، پالایشگاه ها، جایگاه های سوخت است. علت استفاده از دوربین مدار بسته ضد انفجار در این محیط ها این است که در صورت وقوع هر نوع شوک الکتریکی یا نوسان برقی درون دوربین نمی تواند به محیط بیرونی سرایت کند.

  • دوربین بسته شناسایی چهره

اساس طراحی این دوربین هوشمند هوش مصنوعی یا (AI) است که با داشتن این قابلیت و دیتا بیس از پیش تعیین شده می تواند چهره ها را شناسایی نماید.

جمع بندی راهنمای خرید دوربین مدار بسته تحت شبکه
جمع بندی راهنمای خرید دوربین مدار بسته تحت شبکه

جمع بندی راهنمای خرید دوربین مدار بسته تحت شبکه

در جهان امروز که از پیچیدگی های زیادی برخوردار است و تامین امنیت اهمیت زیادی پیدا کرده است استفاده از دوربین های مدار بسته تحت شبکه یک امر ضروری به نظر می رسد. این دوربین انواع مختلفی دارند و برای برطرف کردن نیازهای گوناگونی طراحی شده اند.

وجود قابلیت ارائه تصاویری با کیفیت در شرایط مختلف توسط دوربین های مدار بسته تحت شبکه، آن ها را به محصولاتی کاربردی برای مشتریان در هر زمینه کاری تبدیل کرده است.  زیرا این دوربین های مدار بسته قادراند بهترین تصویر را بر اساس الگوریتم های پیچیده تصحیح رنگ و نور ایجاد کنند و سایر قسمت ها در تصویر تاریک فیلمبرداری شود. در این حالت در همه قسمت ها تصویری شفاف به همراه جزئیات نشان داده می شود.

قیمت یک عامل تاثیر گذار در انتخاب و خرید دوربین های مدار بسته تحت شبکه  توسط مشتریان و کاربران است. البته هنگام خرید این مدل دوربین ها باید عوامل دیگری را که در این مقاله بیان کردیم را مدنظر قرار داد. خرید دوربین مدار بسته تحت شبکه باید متناسب با نیاز محیط و پروژه مدنظر باشد تا بتواند یک محصول با کیفیت و اقتصادی از نظر مشتری محسوب شود.

محصولات مرتبط

CAT6A UTP PVC INDOOR 4

CAT6A UTP PVC INDOOR

CAT6A UTP PVC INDOOR

CAT6A SFTP PVC INDOOR 5

CAT6A SFTP PVC Indoor

CAT6A SFTP PVC Indoor

CAT6 SFTP HDPE1 1

CAT6A SFTP HDPE Outdoor

CAT6A SFTP HDPE Outdoor

CAT6A SFTP LSZH INDOOR 5

CAT6A SFTP LSZH INDOOR

CAT6A SFTP LSZH INDOOR

اشتراک گذاری مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری مقاله
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟