کابل cat6 sftp
کابل شبکه Cat6 sftp یک مدل از جفت کابل های پیچیده دارای استاندارد می باشد که برای اینترنت می توان از آن استفاده کرد. دیگر لایه ها فیزیکی برای شبکه است که مطابق با استانداردهای رده e 5/5 می باشند و با کابل 3 سازگار هستند.
در این مقاله قصد داریم تا مشخصات و ویژگی های این کابل را برای شما شرح دهیم. همینطور انواع و کاربردهای کابل Cat6 sftp را برای شما بیان می کنیم. ابتدا به توضیح و تعریف کابل شبکه می پردازیم. لطفا با ما همراه باشید.
منظور از کابل شبکه چیست؟
کابل شبکه یکی از پر مصرف ترین تجهیزات شبکه است که برای برقراری و اتصال به اینترنت مورد استفاده قرار می گیرد، که به دستگاه های موجود در شبکه نظیر روتر، کامپیوتر، پرینتر و سوئیچ و دیگر دستگاه ها متصل می شود. انتخاب نوع کابل در شبکه نیز با توجه به نوع پیکربندی و توپولوژی شبکه ها صورت می گیرد. به طوریکه کاربر بتواند بسته به نیاز و هزینه خود کابل مورد نظرش را خریداری کند.
انواع کابل شبکه از لحاظ پهنای و نوع طراحی شامل سه دسته هستند:
- کواکسیال ( Coaxial )
- زوج به هم تابیده ( Twisted Pairs )
- کابل فیبر نوری ( Fiber Optic )
هر کدام از دسته این کابل ها دارای پهنای باند، نوع طراحی و عملکرد متفاوتی می باشند. اما در حال حاضر به دلیل سرعت بالاتر و پهنای باند بیشتر کابل های زوج به هم تابیده و فیبر نوری بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع کابل شبکه Cat6 ( LAN )
دسته بندی کابل ها از زمان پیدایش تا به امروز به صورت اعداد انگلیسی از عدد 1 تا 8.2 شماره گذاری شده اند. به این صورت که دسته بندی 1 به شکل Category 1 و یا Cat 1 در زبان انگلیسی و الی آخر می باشد. این بدان معنی است که هر چه دسته بندی کابل بالاتر برود، سرعت انتقال اطلاعات و پهنای باند بیشتری داشته و در نتیجه آن نویز کمتری نیز دارد.
منظور از کابل CAT6 یعنی کابل شبکه از دسته 6 می باشد، و برای مابقی دسته بندی کابل های شبکه به همین صورت هستند. اولین دسته کابل ها، تک زوجی ها و یا کابل های تلفن دو تایی هستند که در آن فقط سیگنال های صوتی رد و بدل می شود. در دسته بندی دوم کابل های شبکه علاوه بر سیگنال های صوتی اطلاعات را نیز می توان رد و بدل نمود، و همین موضوع آغازی برای شروع کابل شبکه با LAN شد.
ساختار کابل شبکه و نحوه نام گذاری آنها
ساختار کابل شبکه پهنای باند و سرعت و نویزپذیری آن را مشخص می کند و بر این اساس دسته بندی و نام گذاری نیز می شود. به این صورت که اگر پهنای باند بزرگتر باشد عدد بیشتری را نیز به خود اختصاص می دهد. همینطور اگر کابل شبکه تغییرات زیادی کند، دسته بندی آن هم تغییر و جدید می شود. همچنین برای تغییرات کوچکی که بر روی یک کابل شبکه اعمال شود، در داخل همان دسته بندی تغییراتی شکل می گیرد.
به عنوان مثال در نحوه نام گذاری کابل Cat5 به Cat5e حرف کوچک e در آخر آن به این معنی است که کابل از لحاظ سرعت انتقال اطلاعات و غیره به Enhanced بهبود یافته است.
همینطور در مورد دسته بندی Cat6، Cat7 و غیره که به Cat6a و Cat7a و غیره تبدیل شده است، می توان دید که منظور از a به معنی Augmented یعنی افزایش می باشد. به این صورت که به طور مثال در کابل Cat6a پهنای باند از 250 مگاهرتز به 500 مگا هرتز افزایش پیدا کرده و چنین کابلی را به وجود آورده است.
در مورد ساختار کابل های شبکه نیز می توان گفت که نوع و جنس کابل با هم تفاوت دارد. در برخی جنس شیلد دار و روکش آنها با هم فرق می کند. مثلا در Cat5e به دلیل پهنای باند و جنس کابل سرعت انتقال اطلاعات صد مگابیت بر ثانیه است، در حالی که با توجه به ساختار کابل شبکه Cat6 سرعت انتقال اطلاعات به 1000 مگابیت در ثانیه رسیده و پهنای باند آن می تواند تا 500 مگاهرتز افزایش یابد.
ساختار استاندارد کابل شبکه Cat6
در این کابل یک پوشش محافظ اضافی قرار گرفته است که تداخل و بهم ریختگی سیگنال ها را کاهش می دهد. مهم ترین مزیت این کابل ها پیکربندی انها است که به صورت UTP یا STP در کنار فرکانس 250 مگاهرتز می باشد. بنابراین می تواند داده های اینترنت را به سرعت 1000 مگابایت نیز پشتیبانی کند.
استاندارد کابل Cat6 از طرف اتحادیه های صنعت ارتباط از راه دور و همچنین صنایع الکترونیکی ( EIA/TIA ) تعیین شده است، که نسل ششم از زوج کابل های اینترنت به هم تابیده می باشند. بهترین استفاده مناسب از کابل Category6 در شبکه های خانگی و اداری است.
قیمت این کابل به دلیل ساختاری که دارد از کابل های شبکه نسل قبلش یعنی Cat5e گران تر می باشد. همچنین امکان برقراری ارتباط هایی تا فاصله 50 متر و تا سرعت 10 گیگابیت اینترنت از طریق کابل Cat6 فراهم است. ولی از نقاط ضعف این کابل محدودیت در مسافت می باشد که به 55 متر محدود شده است، و در صورت افزایش مسیر سرعت آن حتی به 1 گیگابیت در ثانیه نیز کاهش می یابد.
ساختار فیزیکی Cat6 از 4 جفت سیم مسی است، که همه این جفت سیم ها به ارائه بهترین عملکرد کابل کمک می کنند.
تفاوت کابل ها از لحاظ جنس
کابل های شبکه بسته به جنس در بازار ایران به دو نوع شیلد دار با فویل ( SFTP ) و بدون شیلد ( UTP ) و همینطور نوع شیلد تقسیم بندی و خرید و فروش می شوند. که در زیر به انواع آن اشاره می کنیم:
- کابل های SF/FTP دارای یک شیلد آهنی بافته شده هستند که همراه فویل به دور 4 زوج و یک فویل به دور هر زوج پیچیده شده اند.
- در کابل U/FTP به دور هر زوج سیم یک فویل پیچیده می باشد.
- در کابل F/FTP یک فویل به دور 4 زوج و یک فویل پیچیده به دور هر زوج است.
- کابل های U/UTP بدون شیلد هستند و محافظ آنها تنها از طریق روکش اصلی می باشد.
- کابل F/UTP به دور هر زوج سیم یک فویل برای محافظت پیچیده شده است.
- SF/UTP دارای یک شیلد آهنی بافته شده به همراه فویل که به دور 4 زوج سیم پیچیده است.
مشخصات کابل CAT6 SFTP
این کابل از نوع شیلد دار و همراه با فویل می باشد، که از ایجاد نویز محافظت می کند. ای کابل در دسته بندی Cat6 قرار دارد. مغزی این کابل از جنس مس است.
قیمت و خرید کابل شبکه CAT6 SFTP
PFC مرکر تولید و فروش انواع تجهیزات شبکه در ایران می باشد که در سال های اخیر با تولید برخی از لوازم شبکه همچون کابل شبکه ایرانی نام خود را بار دیگر برسر زبان ها آورد، بی شک شما عزیزان بهترین قیمت و خرید کابل شبکه Cat6 sftp را می توانید در سایت پی اف سی بیابید.